Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal: Bize verin… Özel İdare: Biz işi bitirdik

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Zafer Müzesi’ndeki tadilat çalışmalarının yüzde 80 dolayında tamamlandığını, çalışmaların yaz aylarında tamamlanacağını açıkladı

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi

Zafer Müzesi tartışması

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal Zafer Müzesi tadilat işinin Afyonkarahisar Belediyesi’ne devredilmesini istemişti. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından bugün yapılan açıklamada Zafer Müzesi’ndeki tadilat çalışmalarının son aşamaya geldiği bildirildi.

ZAFER MÜZESİ’NDE SONA GELİNDİ

Zafer Müzesi restorasyon işi Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 22/09/2021 tarihinde ihale edilmişti. İhale kapsamında da restorasyon projesinde belirtilmiş olan, analizler sonucunda yapıya sonradan eklenen ve zarar veren betonarme kolon ve kirişler kaldırılmıştı.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nden verilen bilgilere göre Zafer Müzesi restorasyon inşaat işleri için ise Zafer Kalkınma Ajansına, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ortaklığı ile 7.130.487,00 TL bütçeli, (4.000.000,00 TL Ajans Katkı Payı) proje hazırlandı ve 25.04.2023 tarihinde Zafer Kalkınma Ajansı ile sözleşme imzalanmıştı.

RESTORASYONUN YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI; YAZA AÇILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı 2023 ve 2024 yılı yatırım bütçeleri ve Afyonkarahisar Valiliğinin mali desteği ile “Zafer Müzesi 2. Etap Güçlendirme, Restorasyon ve Tefrişat Yapım İşi İhalesi” yapılırken, ihale kapsamında iç cephe çelik konstrüksiyon gezinme platformu ve ince sıvalar tamamlandı. Ahşap, kapı ve pencerelerin boyası ile teşhir ve tanzim dolaplarının imalatı da yapım aşamasında olduğu bildirildi. Zafer Müzesi restorasyon işinin %80’i tamamlandığı, yaz aylarında ziyarete açılmasının planlandığı bildirildi.

BİTTİĞİNDE ORİJİNAL HALİNE KAVUŞACAK

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, “Zafer Müzesi restorasyonu tamamlandığında orijinal hali olan Cumhuriyet öncesi mimari yapısına kavuşacaktır. Ayrıca iç mekân düzenlemesi ile o dönemde kullanılan materyallerle Zafer Müzesi zenginleştirilerek, savaş zamanı yaşananlara ışık tutan bir müze haline gelecektir.

Yürütülen çalışmalarda destekleri nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğüne ve Zafer Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti