Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korkmaz: Başarabilirsin

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Mayıs 2021 itibariyle “Başarabilirsin” temasıyla sigara bırakma
kampanyasının hayata geçirildiğini açıkladı

 

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, “Başarabilirsin” temasıyla başlatılan sigara bırakma kampanyasıyla sağlıklı bireyler, sağlıklı bir Afyonkarahisar, sağlıklı bir Türkiye ve sağlıklı bir geleceğin amaçlandığını dile getirdi. Korkmaz, her bağımlılığın bir hastalık olduğu ve hastalıkların tedavi edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.
“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE
SEFERBERLİK KARARI ALINDI”
Korkmaz, tütünün en yaygın kullanım şeklinin sigara olduğunu kaydetti. Sigaranın her yıl dünyada yaklaşık 6 milyon insanın beklenenden önce ölümüne yol açtığını bildiren Dr. Korkmaz, “Bu ölümlerin yaklaşık 600 bini ise pasif sigara içimine bağlı olmaktadır. Eğer bu konuda yeterli önlemler alınmazsa 2030 yılında sigaranın 8 milyon insanı öldüreceği ve bu ölümlerin yüzde 80’ inin düşük ve orta gelirli ülkelerde olacağı tahmin edilmektedir. Sigara dışında farklı şekillerde tüketilen tütün de aynı zararlı etkilere sahiptir. Bağımlıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun (BMYK) 26 Ocak 2021 tarihinde yapılan toplantısında 2021 yılında her kesimin katılımıyla ‘Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği’ başlatılması kararı almıştır. Bununla birlikte koronavirüs salgınını yaşadığımız bu günlerde, tütün ve tütün ürünleri kullanımının zararları ve bırakmanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır.” dedi.
“SİGARAYI BIRAKANLARA
BELGE VERİLECEK”
Dr. Serhat Korkmaz, toplumda tütün ve ürünleri kullanımını azaltmak ve pasif etkilerini önlemek amacıyla Mayıs 2021 itibariyle “Başarabilirsin” temasıyla sigara bırakma kampanyasının hayata geçirileceğini ifade ederek şunları kaydetti: “Kampanya kapsamında sigarayı bırakan kişilere, ilki 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde düzenlenecek etkinlikle başarı belgesi verilecek ve sonrasında her ayın son günü söz konusu uygulamaya devam edilecektir. Kampanya süresince sigara bırakma tedavisinde kullanılacak ilaçlar, sigara bırakma polikliniklerimizden temin edilebilecektir. Kampanyaya katılım,https://alo171.saglik.gov.tr/ sitesindeki ‘Başarabilirsin’ başlığı üzerinden ulaşılabilen katılım formu ve bağımlılık düzeyi tespit formu doldurularak sağlanacaktır. Maske ile dolaşmak zorunda olduğumuz bu günlerde rahat nefes almanın, temiz havanın önemini hepimiz bir kez daha idrak etmiş bulunuyoruz. Bugünden itibaren temiz ve rahat nefes alabilmek için sigara ve tütün bağımlısı olup bırakmak isteyen herkesi kampanyaya katılmaya bekliyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti