Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Körlüğün Tedavisi Var Mı?

İnternette en çok araştırılanlar arasında yer alan Körlüğün tedavisi var mı?  Sorusu yer aldı. Peki, Körlüğün tedavisi var mı?

İnternette en çok araştırılanlar

Gençlerde gün geçtikçe sıkça rastlanan sağlık problemleri arsında yer alan Körlüğün tedavisi var mı? Tedavi sağlık açısından ne kadar yararlı? Sizler için araştırdık…

DOĞAL IŞIĞI KAÇIRMAK KÖRLÜĞE NEDEN OLABİLİYOR

Yeni jenerasyonun sürekli teknolojik cihazların ekranlarına bakmak ve gün ışığından uzak kalmasıyla körlük dalgasının tetiklenebileceği düşünülüyor. Göz Hastalığı Uzmanı doktorlar, çocukların yaşlandıkça tüm sağlık sistemlerini tehdit edebilecek bir körlük salgınına maruz kalabileceği konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Ekran başında kalma süresinin artması, Z kuşağının gelişim çağında hayati önem taşıyan “doğal ışığı kaçırdığı” anlamına geliyor. Bu durum görüş yeteneği üzerinde uzun vadede yıkıcı bir etki yaratma potansiyeline sahip olarak açıklanıyor.

KÖRLÜĞÜN TEDAVİSİ VAR MI?

Kör olan kişi görme duyusunu kaybetmektedir. Gözün tamamen görmemesi ise körlük olarak adlandırılmaktadır. Gözü görmeyen kişilerin tedavisi körlüğüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Gözde oluşan katarakt körlüğe sebep açan etkenlerdendir. Katarakt tedavisi amaliyat ile yapılabilmektedir. Kişinin gözünde oluşan sarı nokta hastalığı ise hemen geçen bir durum değildir. Fakat hastanın görmesini sağlayabilecek tedavi yöntemleri vardır. Gözde oluşan Optik atrofi adı ile tanımlanan körlük ise kalıcı körlükler arasında yer almaktadır. Günümüzde retinitis pigmentoza hastalığı tavuk karası olarak adlandırılmaktadır retinitis pigmentoza göz hastalığının sebebi gece körlüğü olup kalıcı körlük olarak geçmektedir. Bazı kişiler görülen göz tansiyonu ise körlüğe başlangıç olup göz kaybına kadar yol açabilmektedir.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti