Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kredi kartı olanlara üzücü haber! İşte bu çok kötü oldu! 1 Kasım’da başlıyor

Kredi kartı olanlara bir kötü haber daha geldi! Tüm kredi kartı sahiplerini ilgilendiriyor! Kredi kartı olan herkesten bu ücret kesilecek! 1 Kasım’dan itibaren başlıyor! İşte detaylar… Merkez Bankası son günlerde politika faizini yüzde 30’a yükseltti, bu da kredi kartı faizlerinin artmasına neden oldu. Özellikle 1 Kasım’dan sonra bu artış farklı şekillerde kredi kartı sahiplerine yansıyacak.

Kredi kartı olanlara bir
kredi kartı olanlara kötü haber
kredi kartı olanlara kötü haber

Meclis’in yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan sunumda, sıkı para politikalarının devam edeceği açıklandı. Dünya çapında tanınmış bir banka olan Morgan Stanley, 26 Ekim’deki toplantıda 500 baz puanlık bir faiz artışı beklediğini belirtti. Bu beklenti genel olarak piyasalarda da kabul görmekte. Eğer bu beklenti gerçekleşirse, kredi kartı faizleri 1 Kasım itibarıyla yüzde 3.71’e yükselirken, hesapta bakiye bulunmaması durumunda tercih edilen Kredi Kartı Hesap Müşterisi (KMH) faiz oranları da yüzde 4.47 olarak güncellenecek.

Politika faizlerinde son dönemde alınan artırım kararları, kredi kartı faizlerinin hızla yükselmesine yol açtı. Özellikle 21 Eylül’de alınan 500 baz puanlık faiz artışı kararı, 1 Ekim itibarıyla kredi kartı kullanıcılarına yansıdı ve bu, kredi kartı borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için daha zor bir duruma işaret ediyor.

Haziran ayında açıklanan politika faizi artışının ardından, kredi kartı faizlerinin Kasım ayında 1.36’dan 3.71’e çıkması bekleniyor.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti