Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurul’dan ders niteliğinde ceza – Kocatepe Gazetesi

1. Amatör Lig A
Kurul'dan ders niteliğinde ceza

1. Amatör Lig A Grubu’nda mücadele eden Ballık Gençlikspor ligin 10. haftasında Susuz Belediyespor’u ağırladı. Bu maçın 85. dakikasında Susuz 3. golü bulduğunda ortalık bir anda karıştı. Sonucunda da hakem maçı tatil etmişti ve Disiplin Kurulu’nda gözlemci raporu bekleniyordu. Gözlemciden gelen rapora göre cezalandırma görevini yapan İl Disiplin Kurulu tüm kulüplere ders olacak nitelikte Ballık Gençlikspor ve Susuz Belediyespor’a cezalar verdi. Sahaya giren taraftarlar, yaralanan oyuncular, kırmızı kart gören 9 oyuncu, sahadan atılan bir antrenör bir yöneticinin disiplin kuruluna sevk edildiği maçtan sonra yapılan Disiplin Kurulu toplantısında Ballık Gençlikspor’a ve Susuz Belediyespor’a verilecek cezalar netleşti.
10 CEZA VAR
Olayların çıkmasına sebep oldukları gerekçesiyle Ballık’tan Kazım Şen ve Hasan Demir’e olayları başlatan hareketleri ağırlaştırıcı sebep kabul ederek FDT 441-a madde uyarınca 10’ar maç müsabakalardan men cezası verdiğini açıkladı. Kurul verilen bu cezaların yanında Ballık Gençlikspor’un Yöneticisi Halil Ulupınar ile Antrenör Veli Çatalpınar’ı da yaptıkları eylemleri nedeniyle FDT 441-b madde uyarınca 83’er gün hak mahrumiyeti cezası verdi.
7 OYUNCUYA 4 MAÇ CEZA
Olaylar nedeniyle 9 futbolcusu İl Disiplin Kurulu’na gönderilen Ballık Gençlikspor’da iki oyuncu 10 maç ceza alırken diğer 7 oyuncu ise 4 müsabakalardan men cezası aldı. Disiplin Kurulu, Ballık Gençlikspor’dan Hasan Can Dikgitmez, Emrah Duman, Ali Aktaş, Aydın Sağlık, Ali Karaağaç, Hasan Aydoğan ve Ahmet Tuncer’e rakiplerine karşı olan davranışlarından dolayı FDT 45-a madde uyarınca 4 maç müsabakalardan men cezası kesildi. Ligde Play-Off mücadelesi veren Ballık Gençlikspor’da, çıkan olaylar nedeniyle 4 maç men cezası alan bu 7 oyuncunun grup maçlarında kalan son üç haftada da takımdaki yerlerini alamayacakları da açıklandı.
HÜKMEN YENİLGİ VE SAHA
KAPATMA CEZASI DA VERİLDİ
Ballık Gençlikspor’un Susuz Belediyespor’u ağırladığı maçta çıkan olayların cezası diğer takımlara ders niteliği taşıdı. 9 futbolcusu 4 ile 10 maç arası cezalar alan Ballık’a Disiplin Kurulu’ndan ayrıca 3-0 hükmen mağlubiyetine karar verildi. Futbol İl Disiplin Kurulu bir de Ballık Gençlikspor’a FDT 522 maddesi gereğince 04-01-2016 tarihinden geçerli olmak üzere iki maç saha kapatma cezası ile cezalandırılması kararı verildiğini açıkladı. Buna göre Ballık Gençlikspor, hafta sonu Sinanpaşa Belediyespor’u kendi evinde ağırlayabilecek. Ballık ligin son haftasında evinde ağırlayacağı  Küçükçobanlıspor maçını ise tarafsız bir sahada oynayacak. Kalan bir maç cezasını da Balık Gençlikspor gelecek sezon çekecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti