Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Madenciliğin derdini de, dermanını da biliyoruz”

EMİB Başkan Adayı İbrahim

EMİB Başkan Adayı İbrahim Alimoğlu, gençler olmadan madenciliğin olmayacağını belirtti. Alimoğlu, “Gençler olmadan madencilik olmaz. Onlar bizim tecrübelerimizden, biz onların enerjilerinden faydalanacağız. 5. Maden Çalıştayı, yılsonunda Afyonkarahisar’da düzenlenecek. Afyon’da mermer fuarı düzenlenmesi için herşeyimiz hazır, bunu da başarabiliriz. Keşke bu seçime de Afyon’dan tek liste ile katılabilseydik” dedi

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkan Adayı (EMİB) İbrahim Alimoğlu, özel bir otelde düzenlediği basın toplantısında listesini ve projelerini açıkladı.
“AFYONLU MESLEKTAŞLARIMIZDAN
OYLARINI İSTİYORUZ”
Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Nisan ayı sonunda yapılacak olan kongresi için iki ayrı liste yarışacak. Her iki listenin başkan adaylarını da Afyonkarahisarlı isimler oluşturuyor. Listenin birinde Alimoğlu Mermer sahibi İbrahim Alimoğlu Başkan adayı olurken, diğer listede de bir başka Afyonlu mermerci Serkan Sarıçiçek başkan adayı.
Türk doğal taş sektörünün en tecrübeli isimlerinden İbrahim Alimoğlu, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı için hazırladığı projelerini dün açıkladı.Alimoğlu, “Projelerimiz hazır. Onları hayata geçirecek tecrübe ve enerjimiz var. Diyoruz ki bir tane birliğimiz var. Adı üstünde bir olmak gerekiyor. Diyoruz ki bu işi birlikte yapacağız. Diyoruz ki hep bı̇rlı̇kte güçlüyüz. Afyonkarahı̇sar’dan seçilecek bir başkanın, ilimizin Dünya’daki sektör gücünün bir tamamlayıcısı olacağına inancım sonsuz. Afyonkarahisar’ın mermerdekitarihi rolünü, Ege Maden İhracatçıları Birliği’nde de en iyi şekilde temsil edileceğini biliyoruz. Bu bir seçimdir. Biz Afyonlu kardeşlerimizden, meslektaşlarımızdan oylarını istiyoruz. Bu sadece İbrahim Alı̇moğlu’na verilecek bir oy olarak görülmemelı̇. Bu oy ile aynı zamanda tüm genç kadrolarımızı ileriye taşıyoruz.” dedi.
“GÜCÜMÜZ ORTAK AKIL,
GENÇLER SÖZ SAHİBİ OLACAK”
Afyonkarahisar’da dört nesildir sektörde faaliyet gösteren Alimoğlu ailesinin 3. kuşak temsilcisi İbrahim Alimoğlu, gençlere büyük önem verdiklerine dikkat çekti. Madenciliğin “gençlik” olmadan gelişmesinin mümkün olmadığını belirten Alimoğlu, “Gençlerimiz teknolojiye yakın ve üretmek için taş üstüne taş koymak için her türlü donanıma sahip. İşte bu yüzden yönetimde söz sahibi olacaklar. Yeterli tecrübeye, birikime ve genç kadrolara sahip olmamız adaylık sürecindeki en büyük motivasyon kaynağıdır. Bu kaynağı besleyen ana unsur ı̇sesektördekı̇ küçük büyük ayrımı yapmadan oluşturduğumuz ortak akıldır. En büyük gücümüz ve güvenı̇mı̇z budur.” diye konuştu.
“GENÇLER YÖNETİME KATKI SAĞLAYACAK”
Hedeflerinin “sürdürülebilir ihracat” olduğunu ifade eden Alimoğlusözlerine şöyle devam etti: “İhracatın sürdürülebilir şekilde artması için yönetim kurulumuzda yer alacak gençlerle birlikte yol alacağız. Madencilik de bürokrasiyi herkes biliyor. Ankara ile yoğun bir ilişki gerekiyor. Biz bürokrasi ile ilgili bölümde tecrübemizle hızla yol alacağız, genç arkadaşlarımız da yönetime katkı sağlayacak. Onlara güveniyor, inanıyoruz. Çünkü madencilik sektörünün geleceği onlardadır. Gençler olmadan madencilik olmaz. Onlar bizim tecrübelerimizden, biz onların enerjilerinden faydalanacağız.”
“İHRACAAT GELİRİNİ 12 MİLYAR
DOLARA ÇIKARMAK HEDEFİMİZ”
Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı da olan İbrahim Alimoğlu, hedefleri ve görevleri olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin doğal taş ihracatında işlenmiş ürünlerin payının yüzde 60’a ulaştığını belirten Alimoğlu, “Hedefimiz doğal taş ihracatında işlenmiş ürün ihracatının payını Türkiye genelinde yüzde 75’e, Ege Bölgesi’nde de yüzde 90’a çıkarmak. Görevimiz ise sektörün 6 milyar dolar olan ihracat gelirini, 2025 yılı sonunda 12 milyar dolara çıkarmak. Tecrübe ve gençlerin enerjisi ile hedefi 12’den vurup, görevimizi tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.
“MADEN ÇALIŞTAYI AFYON’DA YAPILACAK”
Dördüncü Madencilik Çalıştayınınİstanbul’da düzenlendiğini hatırlatan Alimoğlu, “Bu çalıştayda sorunlar, çözüm önerı̇lerı̇ konuşuluyor ve bı̇r yol haritası belirleniyor. Sektörün tüm tarafları çalıştayda bir araya geliyor. Sektörün en değerli çalışma alanlarından olan bu çalıştayın, Afyonkarahisar’ın marka değerı̇ne büyük katkı sağlayacaktır. Bu çalıştaya ev sahipliği yapmak ise güçlü bir lobi ışığıdır. Bu güce sahip olduğumuz bilinciyle 5.Madencilik Çalıştayını, yılsonuna doğru Afyonkarahı̇sar’ımızda düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“SINIRLARI BELİRLİ BİR MADEN
KANUNUNA İHTİYACIMIZ VAR”
İbrahimAlimoğlu, İzmir’de düzenlenen MARBLE Fuarı’na Afyonkarahisar’ın büyük katkısı olduğuna dikkat çekerek “MARBLE’ın Afyonkarahisar’da da düzenlenmesi için bir çalışma olabileceğini ifade etti. Alimoğlu projelerini hakkında şunları söyledi: “Bir maden kanunumuz var. Bu kanun, yürürlüğe girdiği 1985 yılından bu yana tam 25 kez değişikliğe uğradı. Bu değişiklikler zamaniçinde birçok kafa karışıklığına neden oldu. Bizim sınırları belirli, yönetmeliğin tüm maddeleriyle açık olduğu bir Maden Kanunu’na ihtiyacımız var. Bunun için çalışacağız.”
“TABİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI KURULMASINI TALEP EDECEĞİZ”
“Madencilik için 8 ayrı bakanlığın kapısını çalıyor, 21 kurumdan izin alıyoruz. Buna rağmen ihracattaki en büyük sıkıntımız olan navlun fiyatları, konteyner ve gemi bulmadaki belirsizlikler karşımıza çıkmaya devam ediyor.” diyen Alimoğlu, “Bu bürokrasi, herkesi yoruyor. Bu yüzden Tabi Kaynaklar Bakanlığı kurulmasını talep edeceğiz ve bu konuyu takip edeceğiz. Bu konudaki raporumuzu Cumhurbaşkanlığı ile hükümete ileteceğiz. İşin içinde tecrübe ve gençler olunca projelerde sınır olmuyor. Sorunların çözümü için büyük bı̇rgüçbirliği gerekiyor. Biz bu güçbirliğini şimdiden sağladık. Türkı̇ye Madenciler Derneği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin aralarında olduğu 16 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Madencilik Platformu’nu kurduk. Madencilik Platformu ile sorunların çözümü için ortak hareket ediyoruz. Bu güç birliği ile sorunlara karşı hızlı çözümler üreteceğiz.” ifadelerine yer verdi.
“EMİB METAVERSE’DE YER ALACAK”
Maden işinin gönül işi olduğunu belirten Alimoğlu, “Maden işi gönül işidir. Cefası çoktur. Bizim için önce insan gelir. Sonra çevre, daha sonra maden gelir. Yeşil madencilik anlayışını gençlerimizin desteğiyle tüm sektöre iyice yerleştireceğı̇z. Bilindiği üzere yenidünya hızla büyüyor. Gerisinde kalma lüksümüz yok. Ticaret artık dijital dünyada hüküm sürüyor. Bu yüzden Türk madenlerinin Dünya’ya tanıtılması ve pazarlanması için Metaverse’de projeler hayata geçirilecek. Teknoloji alanındaki düşüncelerimiz bununla sınırlı değil. Dijital tüm teknolojik araçları kullanma hedefindeyiz. Sanal gerçeklik gözlükleriile görülecek stand çalışmalarına hız verdik. Böylece ülkemizin potansiyel ocak ve işletmeleri daha farklı bir alanda da tanıtılacak. Mermer sadece bir hammadde değildir. İnsanoğlu mermere tarih boyunca sanatsal dokunuşlarla can vermiştir. Bizler bu farkındalığın bilinciyle, Afyonkarahisar ve ülkemizin mermer ocaklarının aynı zamanda birer sanat merkezi haline gelmesı̇ için çalışma grupları oluşturuyoruz. Bu sayede ticari ürün yelpazesininde gelişimini hızlandıracağız. AMORF Tasarım Yarışması uluslararası boyuta taşınacak. Mimar, tasarımcı ve öğrencilere birebir ulaşılarak Türk taşlarının tanıtımına, projelerde kullanılmasına ve katma değerli ürün üretimine katkıda bulunulacak.”
“AFYON GENÇLİĞİNE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Alimoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Önemsediğimiz bir konu daha var. Maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliği öğrencilerine yönelik konferanslar düzenlenerek onların sektörde istihdamına kaynak aktarılacak. Başarılı öğrencilerin ilimizde kalmaları desteklenerek tersı̇nebeyı̇n göçünü başlatmış olacağız. Afyonkarahisarımızın gelecek vaad eden gençliğine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Sürdürülebilir Taş-Mimari için AR-GE çalışmaları yapılacak. Bu sayede atık moloz problemini ortadan kaldırarak, atık molozu daha yaygın kullanıma ulaştırmayı hatta yeni bir müteahhit kültürü yaratmak hedefleniyor. Taş öğütme kooperatifleri için çalışmalar yapılacak. URGE projeleri, sektöre istişare zemini sunan ‘Hayatımız Maden Çalıştayı, EMİB bünyesinde büyüyerek devam edecek. Sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri güçlendirilecek.”
“KEŞKE TEK LİSTE OLABİLSEYDİK”
Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt’un “Afyonkarahisar’dan neden tek liste ile seçime katılınmadı”yla ilgili sorusunu cevaplandıran Alimoğlu, “Maalesef Afyon bunu yine yaptı. Tek ses olmalıydık, ama olamadık. Diğer arkadaşlarımız da hırsla çalışıyorlar. Sektörümüz için hayırlı olan kimse ona nasip olsun. Keşke tek ekip olarak çıkabilseydik ama olmadı” dedi.
“Afyon’de bir mermer fuarı düzenlenebilecek mi” sorusunu da cevaplandıran Alimoğlu, “Biz İzmir Fuarı’nı dünyanın en büyük 3’üncü fuarı haline getirdik. Şehrimizde mermer fuarı kurulması için herşey hazır. Bir yerden yeniden başlamak lazım” dedi.
AFYON’UN İHRACATÇI
SAYISI GİDEREK ARTIYOR
Alimoğlu’nun ardından EMİB’in mevcut Başkan Yardımcısı ve Alimoğlu’nun listesinde de yeniden göreve talip olan İzmirli işadamı Faik Tokatlıoğlu EMİB’in yapısı ve Afyonkarahisar’ın EMİB’deki ağırlığıyla ilgili bilgiler aktardı. EMİB seçimlerinde her üyenin oy kullanamadığını, ihracatı son iki yıl boyunca 5 bin doların üzerinde olan üyelerin oy kullanma hakkına sahip olduklarını belirten Faik Tokatlıoğlu, “2021’de oy kullanma hakkı bulunan 924 üyemiz vardı. Bunların yaklaşık 270’i Afyonlu firmalar idi. Son 4 yıl içinde ülkemizin ve Afyon’un ihracaatı çok arttı. Oy kullanma hakkı bulunan firma sayısı 1124’e yükseldi. Yani 4 yıl içinde yaklaşık 200 firma ihracatçı olarak EMİB’e katıldı. Afyon’un ihracatçı sayısı 4 yıl içiresinde 375’e yükseldi. Yani Afyon’dan 100 yeni firma daha ihracatçı kimliği kazandı. Ülkemizin büyümesi için yeni ihracatçıları listemize eklememiz gerekiyor. Afyon bu bakımdan çok şanslı” dedi.
İKİ RAKİP LİSTEDE DE
AFYONLULAR AĞIRLIKTA
EMİB Başkan Adayı İbrahim Alimoğlu’unun listesi şu isimlerden oluşuyor:
Alimoğlu Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ: İbrahim Alimoğlu, Batı Ege Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ: Olcay Arslan, Çelikkol Petrol Mermer Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ: Mehmet Hikmet Çelikkol, Gençler Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ: İrfan Çelikten, İbrahim Altınpınar Mermer Maden Sanayi ve Ticaret AŞ: İbrahim Altınpınar, İnterAbrasiv Sanayi ve Ticaret AŞ: Faik Tokatlıoğlu, Kaymin Mermer Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ LTD ŞTİ: Hayrullah Kaya, Nif Doğaltaş Dış Ticaret LTD: Efe Nalbantoğlu, Özçınar Elektirik Malzeme Maden Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ: Selahattin Çınar, Sezgin Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ: Reyhan Sezgin, Şenler Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ: Mehmet Şen, İz Granit Madencilik Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ: Burak Ülper, Haz Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ: Akın Yeşilkaya, Olimar Madencilik İthalat ve İhracat Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ: Togan Akkoç, Dumanlar Mermer İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ: Zeynep Duman, Ayhan Mermer Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ: Yücel Ayhan, D-Stil Mermer Dış Ticaret İç Mimarlık Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ: Semih Karaoğlan, PianoTile Mermer Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ: Tezcan Avşar, Turkmar Mermer Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ: İsmail Giray Yardım, Alimoğlu Mermer Granit Sanayi ve Ticaret AŞ: Burak Alimoğlu, Çizgi Mermer ve Granit Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ: Remzi Boncuk, Demmer Demireller Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ: Ekrem Demirel, Bandırma Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ: Hakan Öztürk, Stonext Yapı Taşı Sanayi ve Ticaret AŞ: Prof. Faruk Çalapkulu, Orca Dış Tic. Ve Maden Sanayi LTD ŞTİ: Ümit Kaygusuz Yavuz, Aktaş Mermer Sanayi Ticaret AŞ: Fahri Öztürk.
Diğer ekip, Serkan Sarıçiçek’in Başkan adaylığındaki yönetim kurulu üye adayları; Tolga Öner, Erol Berberoğlu, Osman Çağrı Uysal, Selim Kılınç, Ali Şahin, Ersin Çakım, Halil Ürün, Halil Öksüz, Bahattin Sav, Muhammet Cadıl, Melike Alpay, Şuayip Aygün, Fırat Biçici, Yalçın Yöner, Soner Ozan’dan oluşuyor. >> Burcu AYDIN’ın Haberi