Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rahmiye Sare Palalı da kayıtlar sona erdi

Bu haberin fotoğrafı yok

Organize Sanayi Bölgesi Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nde kayıt sezonu sona erdi. Mezun olan Teknik Kolej öğrencilerinin yüzde 90’ı üniversiteye yerleşti

 

Afyonkarahisar’ın ilk açılan Organize Sanayi Bölgesinde hizmet veren teknik koleji olma ünvanına sahip olan Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Müdürü İbrahim Çakal ve Müdür Yardımcısı İshak Atcı öğrenci kayıtları ve üniversiteye yerleştirme oranları hakkında bilgiler verdi.
“KAYITLARIMIZ TAMAMLANDI”
510 öğrencilik kontenjan kayıtlarını kısa sürede tamamladıklarını ifade eden Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Müdürü İbrahim Çakal, “Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji bu sene 9.sınıflarda 510 öğrenciyi alarak kayıtlarını tamamlamıştır. Okulların açılmasına 2 haftadan daha uzun bir süre olmasına rağmen kayıtlarımızı kapattık.”dedi.
“BÜYÜK TALEP OLDU”
Öğrenci velileri tarafından Teknik Koleje büyük bir talep olduğunu söyleyen Okul Müdürü Çakal, “Bununla birlikte yeşilyol da bulunan kayıt ofisimize velilerimizin büyük bir talebi oldu. Bundan sonraki gelen kayıtları ek kontenjan adı altın da alabilmeye başladık. Ama şuan da bir kayıt alımı yapmıyoruz. Okulumuza yüksek puanlı yüzde geçmiş yıllarda yüzde 6 dilimden başlayarak öğrenci alımı yapmıştı. Bu sene daha da yüksek puanlı öğrencileri okulumuza kattık. Almış olduğumuz 510 kişilik kayıt sadece 9.sınıflar için olup, dokuzuncu sınıflardaki nakillerimiz bugün itibari ile bitmiştir. Tüm Afyonkarahisar halkına ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
“EĞİTİM YÜKÜNÜN
YÜZDE 15’İNİ SIRTLIYORUZ”
Afyonkarahisar’ın bir çok noktasına servis hizmeti verdiklerinin altını çizen Çakal, “510 kişilik öğrenci grubumuz, 30 kişilik sınıflarda eğitim görecek ve okul servisi imkânından faydalanabilecek servisle okula ulaşıp servis ile okuldan ayrılacak. Rakamsal olarak baktığımızda Afyonkarahisar’daki her sekiz öğrenciden bir tanesinin bizim okulumuzda eğitim gördüğünü görmekteyiz. Bu da Afyon’un eğitiminin, neredeyse yüzde on beşlik kısmının yükünü bizlere tek başına sırtlayan bir okul olma ünvanını kazandırıyor. Bu konu da bize inanan, güvenen bütün Afyonkarahisar halkına teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
“ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN
ÖĞRENCİ SAYIMIZ ARTTI”
Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Müdür Yardımcısı İshak Atcı da üniversiteye yerleştirme oranları hakkında bilgiler verdi. Teknik Kolejin üniversiteye yerleştirme oranının yüzde 90’ların üzerinde olduğunu ifade eden Atcı , “Geçtiğimiz ilk yılımızın mezunlarından 150 tane üniversiteye hazırlanan öğrencimizin, 125 tanesini üniversiteye yerleştirmenin gururunu yaşamıştık. Bununla beraber üniversiteye devam etmeyi düşünmeyip de lise den çıkar çıkmaz iş sahibi olmak isteyen öğrencilerimizde işe yerleştirme oranı yüzde 92,8 di. Bu yılda bu başarımız devam etti. Hatta geçen yıldan daha fazla olarak toplam da 150 öğrencimizi üniversiteye yerleştirdik.” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN AVANTAJLARI OLDU”
Mühendislik alanlarında Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğrencilerinin avantajları olduğu bilgisini de veren Müdür Yardımcısı Atcı, “Bu 150 öğrencimizin içerisinde harita mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, şehir bölge planlama, bilgisayar mühendisliği, uçak mühendisliği, makine bölümleri, otomotiv bölümleri gibi hem bugünün hem de geleceğin mesleği olarak adlandırdığımız bölümlere öğrencilerimizi yerleştirdik. Yine aşçılık alanlarına yerleşen öğrencilerimizde mevcuttur. Yerel yönetimler, tarım makineleri, biyo medikal cihaz gibi şuan da Afyon’un ve Türkiye’nin ihtiyacı olan tüm bölümlere 150 öğrencimizi yerleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.
“MÜHENDİSLİK ALT YAPISINA SAHİP ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYORUZ”
Mühendislik alt yapısına sahip öğrenciler yetiştirdiklerini söyleyen Atcı, “Özellikle mühendislik kazanan bu öğrencilerimiz bizleri daha da sevindiriyor. Çünkü öğrencimiz bizim okulumuz da elektrik bölümü okuyup, üniversite de de elektrik mühendisliği okuduğu zaman da hayata daha çabuk başlayacağını ve daha kaliteli yerlere geleceğini bilmekteyiz. Son dönemler de devletimizin de meslek okuyan öğrencilerimize üniversiteye giderken verdiği ek puan ve ek kontenjan sayesin de bizim öğrencilerimiz çok daha rahat bir şekilde üniversiteye yerleşiyorlar. Şuan itibari ile 150 öğrencisini üniversiteye yerleştiren çok fazla okul olduğunu düşünmüyoruz. Bu konu da tek olduğumuzun farkındayız.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti