Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mehmetçik Vakfı, vekaleten kurban kesiyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Mehmetçik Vakfı, vekaleten kurban kesiyor

Mehmetçik Vakfı İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, her zaman Mehmetçik Vakfı’nın yanında olduğunu belirterek, “Üzerime düşen her türlü maddi manevi konularda sizlere yardımcı olmayı isteriz. Burada bulunmanızdan dolayı mutluyuz” dedi.
Gül, Mehmetçik Vakfı’nın vekaleten kurban kesimi hakkında da “En azından Mehmetçik Vakfı’na bu tür yardımların yapılması güzel. Mehmetçik Vakfı hepimizin çocuklarından çıkmış bir vakıf. Her toplumda her ailede, hepimizin olması gereken bir olay. Çünkü hepimizin çocuk çoluğu askere gidiyor. Onun için canı gönülden destek olmamız gerekiyor. Onun için biz de ATSO olarak üzerimize düşen duyuruları, kendi oda personelimiz dışında üyelerimize bir mail yoluyla bunu duyuralım. En azından bu konuda biz de destek olmaya çalışalım. 4 bin üyemiz var. Biz bunu tüm üyelerimize duyururuz” diye konuştu.
Gül, Aslan’ın “Mehmetçik Vakfı hiç bir zaman hiçbir yerde para toplamaz” sözü üzerine de, “Gerçekten güzel bir konuya değindiniz. Bu iyi oldu. Bu ad altında dergiydi kitabıydı diğer şeyler bir hayli telefonla arayanlar oldu. Bizler bunu geri çeviriyoruz. Bunun gerçek olmadığını esnaf arkadaşlara sizin sayenizde duyurmuş olduk” ifadesini kullandı.
Mehmetçik Vakfı İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan ise Mehmetçik Vakfı’nı şu sözlerle anlattı:
“Bir şekilde çocuklarımızı davullarla, zurnalarla askere gönderiyoruz. Askere giden çocuklarımızın çoğu geri dönü-yorlar, ama içlerinden bir kısmı dönemiyor. Bir kısmı ise engelli veya gazi olarak geri dönüyor. Tabii devletimiz buna yardım ediyor. Ancak biz düşündük ki onların ekonomik durumlarının daha iyi olması, daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak için de 1982 yılında 4 kuvvet komutanının ve Genelkurmay’ın imzaları ve verdikleri ilk paralarla bu vakıf kuruldu. Bu vakfın kuruluş amacı tamamen görevdeyken bir şekilde sakat kalan, engelli olan gazi olan veya şehit olanların ailelerine ve kendilerine bizzat yardım etmek. Şu anda Mehmetçik Vakfı 4 bin gaziye düzenli ekonomik katkı sağlıyor ki bu her ay yapılıyor. Aynı şekilde 2 bin de şehit ve gazi çocuğunu da okutuyoruz. Okuyan çocuklara lisans üstü eğitim görünceye kadar yardım sağlayan bir vakıf. Vakfın tek gelir kaynağı halkın yardımları. Türk halkının yaptığı yardım. Bunun dışında hiç bir yerden ekonomik katkı almıyoruz. Yardımlarda, kampanyalarda bizim en büyük payımız işte bu vekaleten kurban kesimleridir. Bu vekaleten kurban kesimlerinde ben 11 ilden sorumlu olduğum için Afyonkarahisar dahil illerin ileri gelen kuruluşlarını ziyaret ederek bizim tanıtımlarımız için yardım istiyoruz.”
Vekaleten kurban kestiklerini de aktaran Aslan, “Biz geçen sene 170 bin kurban kestik, bu sene ancak 90 bin kurban kesimi ile anlaşma yaptık. Şu anda 90 bin tane hayvanımız hazır. Siparişle alıyoruz. Mehmetçik Vakfı’nın bu seneki kurban bedeli 400 TL. Mehmetçik Vakfı’na vekalet vermek isteyenler herhangi bir bankaya gidip Mehmetçik Vakfı’na vekaleten kurban kesmek istiyorum dediğinde orada hemen görev yerine getirilir. 7 ilde kesim yapacağız şu anda. 7 ilde toplam 90 bin kurban, 7 ilin mücavir illeri ile birlikte 21 ilde yaşayan gazilere ki bu da 2 bin 660 şehit ailesi eder. Geri kalanlar ise ekonomik olarak değerlendiriliyor. 1 yıl boyunca gazilerimize ve şehit çocuklarımıza düzenli ekonomik katkılar olarak her ay düzenli paralar gönderiyoruz ve onların eğitimine sosyal seviyelerine katkıda bulunuyo-ruz.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti