'Mescid-i Aksa'nın Sessizce Yok Edilmesine Seyirci Kalamayız'
AKÜ Öğrencisi Ömer Faruk Solmaz, Mescid-i Aksa'nın sessizce yok edilmesine seyirci kalınamayacağını söyledi.
Afyonkarahisar’da Milli İrade Plaftormu tarafından düzenlene “Kilitli Kapılar Sessiz İnfazlar” temalı basın açıklaması bugün Cuma namazının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Caminde AKÜ Öğrencisi Ömer Faruk Solmaz tarafından yapıldı.
Açıklamada, öğrenciler, akademisyenler ve Afyonkarahisar Milli İrade Platformu mensubu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve başkanları hazır bulundu.
Basın açıklaması sırasında tekbirler getirilerek; “Kahrolsun Amerika”, “Zulme Karşı Direneceğiz”, “Kahrolsun İsrail” sloganları atıldı.
“YARIM ASIRDIR MESCİD-İ AKSA BU KADAR UZUN İBADETE KAPATILDI”
AKÜ Öğrencisi Ömer Faruk Solmaz, İslam dünyasının kalbi olan Mescid-i Aksa’nın esaretine, Filistinlilere yönelik hukuksuz idam kararlarına ve bölgeyi kan gölüne çeviren emperyalist saldırganlığa karşı sessiz kalmadıklarını haykırmak için toplandıklarını söyledi. Solmaz, “Batı Şeria’daki işgal planlarını derinleştiren İsrail, Ramazan ayının 10. gününden bu yana Mescid-i Aksa’yı tamamen kapattı. Bu kuşatma nedeniyle 59 yıl sonra ilk kez Mescid-i Aksa’da bayram namazı kılınamadı; dışarıda namaz kılmak isteyen Müslümanlar ise sert müdahalelerle engellendi. Yarım asırdır ilk kez bu kadar uzun süre kapatılan Mescid-i Aksa için gösterilen resmi gerekçe: Güvenlik. Her türlü baskı ve zulmün reva görüldüğü Müslümanların sözde ‘güvenliği’ için ibadet özgürlükleri ellerinden alınıyor. Altına tüneller kazılarak temelleri zayıflatılan Mescid-i Aksa’nın yıkılıp yerine Süleyman Tapınağı’nın yapılması niyeti yıllardır İsrailliler tarafından açıkça konuşuluyor.” dedi.
“MESCİD-İ AKSA KAPALI KALMAMALI”
İsrail eski Milletvekili Moşe Feiglinin, sözlerini hatırlatan Solmaz, “Eski İsrail Milletvekili Moşe Feiglinin şu sözleri, uygulanan stratejiyi açıkça özetliyor: ‘Bizim için çok iyi bir süreç işliyor; Mescid-i Aksa’yı kapalı tutmaya devam ediyoruz ve hiçbir şey olmuyor. Bu durum, bizim bölgesel güç olduğumuz anlamına geliyor.’ Tarih tekerrür ediyor. Bu sessizleştirme stratejisi, 32 yıl önceki Halilürrahman Camii katliamını hatırlatıyor. O dönemde Yahudi fanatik bir suikastçınım namaz kılan 29 Müslümanı silahla şehit etmesinin ardından cami kapatılmış, açıldığında ise üçte ikisi sinagoga çevrilmişti. İşte bu yüzden Mescid-i Aksa kapalı kalmamalı. Gündemin yoğunluğu ve gürültüsü içinde Mescid-i Aksa’nın sessizce yok edilmesine seyirci kalamayız.” diye konuştu.
“GÖZÜNÜZ KULAĞINIZ MESCİD-İ AKSA OLSUN”
“İsrail, yine masumların kanı üzerinden ve işgal politikaları ile durumu lehine çevirmeye çalışıyor” diyen Solmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgede Amerika’yı ikna ederek çıkardığı savaşta hem bölgemizdeki Müslümanları katlediyor hem de bunun gölgesinde Gazze'de katliamlarına devam ediyor. İsrail'in ve Amerika'nın başta İran olmak üzere bölge ülkelerine sergilemiş olduğu saldırgan tutumu lanetliyor ve bir an önce bölgede akan kanın durdurulmasını istiyoruz. Mescid-i Aksa’ya vurulan kilit, Müslümanların izzetine vurulmuştur.
Bizler bu oldu bittiği reddediyor; Mabedi kapatıp esirleri sessizce infaz eden bu kirli stratejiye karşı uluslararası kamuoyunu, İslam ülkelerini ve tüm vicdan sahiplerini bu sessiz infaza ‘dur’ demeye davet ediyoruz. İşgalci İsrail ve destekçisi Amerika, döktükleri kanda boğulacaktır. Mescid-i Aksa’nın hürriyetine kavuştuğu, zalimin zulmünde boğulduğu ve adaletin tüm coğrafyamıza hakim olduğu o aydınlık sabahların yakın olması duasıyla. Allah’a emanet olunuz. Gözünüz, kulağınız ve sesiniz Mescid-i Aksa’da olsun.”







