Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısırlıoğlu, siyasi kulisleri yorumladı

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, parti üyelerinin akıllıca tercihlerde bulunduğu YSK standartlarında bir ön seçim yaptıklarını belirtti. Dr. Mahmut Koçak’ın İYİ Parti’den istifasını şahsi tasarrufu olduğunu belirten Mısırlıoğlu, mevkidaşı MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın istifasının parti içi bir mesele olması nedeniyle değerlendirmesinin başka bir siyasi partinin il başkanına düşmeyeceğini, söyledi.
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısı sonunda kentin siyasi kulislerinde konuşulan iddialarla ilgili sorulan soruları yanıtladı.
“ÖN SEÇİM SONUCUNA İTİRAZ ÜYELERİMİZE SAYGISIZLIK OLUR”
Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar’da Milletvekili aday adaylarının katıldığı ön seçimin bir hâkimin huzurunda yapılmasının haricinde Yüksek Seçim Kurulu standartlarında yapılmış bir ön seçim olduğunu söyledi. Muhammet Mısırlıoğlu, bazı milletvekili aday adayları ile milletvekili adaylarının sitemkâr ve itirazcı tavır içinde olduğu yönündeki iddiaları değerlendirdi. Mısırlıoğlu, “Her türlü detay göz önünde bulundurularak, her türlü şaibeye karşı önlem alınarak partililerimizin bir demokrasi şöleni eşliğinde ön seçimimizi yaptık. Tüm üyelerimizin haberdar edildiği, ön seçimin her türlü ihmalleri göz önüne aldık. Her şey genel merkezimiz, gözetmenleri tarafından gözetilerek büyük bir katılımla gerçekleşmiş bir ön seçimi tamamladık. Milletvekili aday adaylarımızın içinde memnun olmayanlar vardır doğaldır. Yani onların sitemini de biz olgunlukla karşılıyoruz. Ama şu bir gerçektir. Teşkilat olarak bu seçimi yürüten İl Başkanlığı olarak bizim hiçbir aday adayımızla ilgili kesinlikle bir taraf bildirgesi göstergemiz olmadı. Ne üyelerimize, ne teşkilatlarımıza böyle bir girişimde bulunmadık. Hepsini ziyaret ettik. Hepsiyle konuştuk. Bilindiği üzere delege bazlı bir seçim değildi. Üye bazlı bir seçimdi. Üye bazlı seçimde üyeye bir partinin yöneticilerinin söz geçirmesi mümkün değildir. Üye neyi doğru biliyorsa o yönde oy kullanır ve onun gereği olarak da yüzde 70 civarında bir katılım var üyelerimiz arasında. Bu sonuç partimiz açısından ben üyelerimizin çok zeki, bilinçli, akıllı bir şekilde, bölgesel dengeleri gözeterek, kadın kotasını gözeterek, teşkilatın her kesimine hitap ettirmeye çalıştıklarını ifade ediyorum. Bu sonuca itiraz etmek, üyelerimize saygısızlık olur. Genel merkezimiz de bu doğrultuda üyelerimizin onaylamış olduğu bu seçimden çıkan oylamayı olduğu gibi kabul etmiş ve listemizi olduğu gibi onaylamıştır. Dolayısıyla bunun üstüne çok konuşmak istemiyorum. Elbette aday adaylarımızdan, genel merkeze gidip sitemini belirtmiş olabilirler. Doğaldır. Biz aile birliği içinde bir particilik yapıyoruz. Kırılan arkadaşlar da bizim kardeşimizdir, dava arkadaşımızdır. Bugün olmamıştır ama yarın onlar için iyi bir sonuç çıkabilir. Onun için siyaset çok uzun soluklu bir iştir. Siyasetle uğraştığınız süre başarıyı her an yakalayabilirsiniz.” dedi.
“SAFFET ACAR’IN ÇEKİLME DURUMU YOK”
İYİ Parti 28. Dönem Milletvekili üçüncü sıra adayı Saffet Acar’ın adaylıktan çekileceği iddialarının gerçek dışı olduğunu belirten Mısırlıoğlu, “Sayın Saffet Acar, adaylıktan çekilmedi. Öyle bir durum yok. Dün milletvekili adaylarımızla toplantımızı yaptık. Bu toplantıda kendisinin gayet memnun ve çalışma azmi içerisinde üzerine düşen ne olursa yapacağını ifade etti. Çalışmaların bir an evvel başlamasından yana olduğunu söyledi. Dünkü toplantıda da bize en ufak farklı bir yaklaşımda bulunmamıştır.” diye konuştu.
“KOÇAK’IN İSTİFASINI TWETTER’DAN ÖĞRENDİK İSTİFA TEK TARAFLIDIR”
İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mahmut Koçak’ın partiden istifasına yönelik düşüncesi sorulan Mısırlıoğlu soruyu şu şekilde yanıtladı: “Sayın Mahmut Koçak’ın istifa kararı tek taraflı bir iştir. Dolayısıyla kişi bir partiden istifa ediyorsa kendi isteğiyle bunu yapar. Bizi istifasından haberdar etmedi. Biz de sizin gibi paylaşmış olduğu twitter mesajıyla öğrendik. Kendisine bundan sonraki siyasi yaşantısında başarılar diliyorum. Bundan sonra AK Parti içerisinde ona yapılmış, yapılması gereken veya yapılması düşünülen neydi? Haksızlıktı veya haklılıktı. Onunla ilgili ben yorum yapmak istemiyorum. Kendi tercihidir. Kendi aldığı kararda başarılar diliyorum.”
“KOCACAN’IN İSTİFASI MHP’NİN PARTİ İÇİ MESELESİDİR”
Eski partisi MHP’nin İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın istifa kararına yönelik görüşü sorulan Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “MHP’de İl Başkanı da bir partinin il başkanlığı makamında oturan bir kişidir, istifa etmiştir. Dolayısıyla parti içi bir meselesidir. Adaylarını değerlendirmek de onun istifasını değerlendirmek de bir başka siyasi partinin il başkanına düşmez. Ben inanıyorum ki aldığı karar kendisi açısından doğrudur. Haklı bir sebebi vardır. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti