Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Motorlu Taşıtlar Vergisi için son gün 1 Şubat

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa
Motorlu Taşıtlar Vergisi için son gün 1 Şubat

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa yaptığı açıklamada, Motorlu Taşıtlar Vergisi mükelleflerinin 2016 yılı 1 inci taksit ödemelerini 1 Şubat 2016 tarihine rastlayan Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapmalarını, süresinde ödenmeyen vergilere aylık yüzde 1,4 oranında gecikme zammı tahakkuk ettirileceğini söyledi. Defterdar Kısa, vergi borcu bulunan taşıtların fenni muayenelerinin yapılmadığı ve alım-satım işlemlerinin Noter’de yapılmadığını, bu nedenle Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin süresinde ödenmesinin mükellefler açısından menfaatlerine olacağını belirtti.
İKİNCİ TAKSİT 31 TEMMUZ’DA
Defterdar Kısa, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin mükelleflerinin adlarına motorlu taşıt kayıt ve tescil edilmiş olan gerçek ve tüzel kişiler olduğunu belirtti. Kısa, 2016 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin 1’inci taksitinin en son 1 Şubat 2016 tarihine kadar ödenmesi gerektiğini, 2’nci taksit ödemesinin ise 31 Temmuz 2016 tarihinde sona ereceğini bildirdi.
İNTERNETTEN DE ÖDENEBİLİYOR
Motorlu Taşıtlar Vergisinin 1 inci taksidinin sadece plaka verilerek Vergi Daireleri ve Malmüdürlüklerine yatırılabileceği gibi bankalara da ödenebileceğini belirten Defterdar Yaşar Kısa, ayrıca Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresinden İnternet Vergi Dairesi alt portalından banka kredi kartları aracılığıyla internet ortamında da ödeme yapılabileceğini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti