Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müftülük ile Gençlik Spor elele verdi

Bu haberin fotoğrafı yok
Müftülük ile Gençlik Spor elele verdi

Afyonkarahisar İl Müftülüğü ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün dün yapılan görüşmesinde alınan karar gereğince yaz boyunca Kur’an kurslarında eğitim görecek miniklerin spor yapması için tüm şartlar sağlanacak, böylelikle Kur’an kursları daha eğlenceli bir hale getirilecek

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş dün Afyonkarahisar İl Müftüsü Mustafa Kaya’yı makamında ziyaret etti. Sıcak bir ortamda yapılan ziyaret sonrasında da konferans salonuna geçilerek Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol hakkında imam ve müezzinlere bilgi verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün içeriğinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nda açılacak Yaz Kur’an Kursları’na katılacak 7-18 yaş aralığındaki gençlere sporu sevdirmekboş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak, onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmak gibi hedefler yer alıyor. İmam ve müezzinlerin de yer aldığı protokol tanıtımında ilk olarak konuşan İl Müftüsü Mustafa Kaya, yaz döneminde çocuklara Kur’an eğitimi verecek imamlardan eğitimleri daha eğlenceli hale getirmeleri konusunda talimat verdi. Mustafa Kaya, “Yakın zamanda yaz kurslarımız faaliyete geçiyor. 18 Haziran’dan sonra 16 milyon müslüman Türk evladının önemli bir kısmı Kur’an eğitimi alacaklar, manevi manada ufuklarını açacaksınız. ‘Besmele’ ile onları yoğuracağız. Aynı zamanda onları eğlendireceğiz, dinlendireceğiz. Gençlik Spor İl Müdürü Zeki Kuş bugün bu toplantımıza katıldılar. Size başkanlığımızca imzalanan protokol hakkında bilgi verecekler. Gençlik Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü, minik kardeşlerimizin aynı zamanda spor yapmaları için kolları sıvadı” dedi.

“Bayanların çekinmesine gerek yok”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, toplantıya katılan bayan müezzine ve kayyımelere de seslenerek, bayan öğrencilerin de spor yapmalarını istediklerini dile getirdi. Onların da spor yapmaları için her türlü şartı sağlayabileceklerini ifade eden Kuş: “Spor Genel Müdürlüğümüz ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imzaladığı protokol gereğince, yaz dönemi kurslarda ve kış dönemlerinde de dahil olmak üzere eğitim gören tüm genç kardeşlerimize spor yapmalarını sağlamak istiyoruz. Gerek kulüpler kurularak gerekse de sizin istediğiniz branşlarda ve yerlerde bizim antrenörlerimiz nezaretinde spor eğitimleri verilecek, spor yaptırılacak. Burada bayan din görevlisi kardeşlerimiz için de spor dalları var. Step-aerobik gibi. Bayan arkadaşlarımızın da çekinecekleri hiç bir konu yok. Onlara bayan bir antrenör vereceğiz. Onlara eğitim verecekler ve daha sonra da kendi kendilerine yapmaya başlayacaklar. O konuda da sizin istediğiniz tüm branşlarda biz açığız. Elimizden geleni yapacağız ve sadece yaz döneminde de değil kış döneminde de spor salonlarımız, sahalarımız sizlere açık olacak. Size ve genç kardeşlerimize sahalarımız açık olacak. Yine buna benzer bir görüşmeyi muhtarlarımızla yapacağız. Bu şekilde çocuklarımızı hem eğlenerek din eğitimi almalarını, hem de spor yapmalarını sağlamak istiyoruz. 7-18 yaş arasındaki bütün gençlerimiz katılabilecek” dedi.

Kuş: Spor yaparak sağlıklı bir nesil yetişsin istiyoruz

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş da yaptığı konuşmada, “Din görevlilerinin nerede nasıl ve hangi branşta spor yapmak isterlerse istesinler biz her türlü desteğe hazırız” dedi.
Kuş: “Bizim Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizler her yaştan herkesin spor yapmasını istiyoruz. Bu konuda bazı projelerimiz de devam ediyor. Koşabiliyorken Koş gibi. Buna her yaştan herkes katılabilmekte. Aynı zamanda gençlerimizin de spor yapmasını çok istiyoruz. Gençler neredeyse bizim de oraya gitmemiz gerekiyor. Deneyimli antrenörlerimiz nezaretinde spor eğitimleri zaten genç kardeşlerimize veriliyor. Yaz Kur’an Kursları’nda eğitim görecek genç kardeşlerimizin de bu anlamda spor yapmalarını istiyoruz. Bu konuda siz din adamları arkadaşlarımıza da çok büyük görev düşüyor” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti