Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nevşehir 3 sayıyla yarı finalde

Afyonkarahisar’da düzenlenen TKBL Federasyon
Nevşehir 3 sayıyla yarı finalde

Afyonkarahisar’da düzenlenen TKBL Federasyon Kupası 8’li Final müsabakalarında Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçta Nevşehir GHSİM, İstanbulgücü’ne karşı oynadı. Maçın büyük bölümünü önde tamamlayan Nevşehir GHSİM 56-53’lük skorla kazandı ve yarı finalin ikinci takımı oldu. İlk yarı finalist ise turnuvanın ilk maçını Mersin Basketbol takımı. İlk yarı final maçında Nevşehir GHSİM ile Mersin Basketbol takımları karşı karşıya gelecek. Bu maç ise bugün saat 17.00’de Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.
Maça iki ekibinde hızlı başlaması maçın bir hayli zorlu geçeceğini gösteriyordu. Nevşehir de İstanbulgücü de mümkün olduğu kadar az hata yapmaya çalışıyordu. Nevşehir ilk çeyreğin sonunda 14-12’lik skorla üstünlüğü elinde tutuyordu.
Aynı oranda hata yapan iki ekipte ikinci çeyreğin sonuna kadar eşit bir şekilde mücadele etti. İki ekipte bir biri üzerinde üstünlük kurmaya çalışsa da bunu başaramadılar. İlk yarının sonunda 25-25’lik skorla eşitlik vardı.
Üçüncü periyota daha hızlı başlayan Nevşehir temsilcisi oldu. Bir anda farkı yükselten Nevşehir rakibini şaşkına çevirdi ve oyundan düşürdü. Üçüncü periyotta üstünlüğü tekrar kazanan Nevşehir son çeyreğe 41-38’lik skorla önde girdi.
Maçın son çeyreğinde iki ekipte aynı oranda sayı kaydetti. 3 sayılık farkı koruyan Nevşehir GHSİM, İstanbulgücü’nü 56-53’lük skorla mağlup etti. Maçı kazanan Nevşehir GHSİM adını yarı finale yazdıran ikinci takım oldu.
karşılaşmadan sonra yapılan açıklamada konuşan Nevşehir GHSİM Başantrenörü Erkin Erdinç, “Maça iyi başladık, sonrasında biraz bocalamamız oldu. Sonuç olarak kazanmasını bildik. Galibiyette kenardan gelen genç oyuncuların da katkısı var. Bunu da göz ardı etmemeliyiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

Akgün: Umarım Afyon’da kadın takımı kurulur

 

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, Afyonkarahisar’da düzenlenen TKBL Federasyon
Kupası Sekizli Final müsabakalarını izledi. Akgün, “İlerleyen dönemlerde Afyonkarahisar’da bir kadın takımının
kurulmasını ve ligde mücadele etmesini diliyorum” dedi

 

TKBL Federasyon Kupası Sekizli Final maçlarını değerlendiren Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, “Bu yıl ilk kez TKBL karşılaşmasını izleme fırsatı yakaladım ve gerçekten de çok keyif aldım. Artık Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde maalesef 4 yabancı oyuncu ve bir de devşirme oyuncu forma giyiyor. Bu nedenle de yerli oyuncuları izleme fırsatı daha az buluyoruz. Dolayısıyla da burada altyapılardan yetişmiş ve milli takımlarda da görev almış bir çok sporcuyu gördüm. Bu karşılaşmalardan çok keyif aldığımı söylemek istiyorum” dedi.
TKBL Federasyon Kupası Sekizli Final maçlarındaki basketbol seviyesinin beklentilerin çok üzerinde olduğunu kaydeden Bahar Akgün, turnuvanın güzel geçtiğini de kaydetti.
Son olarak Afyonkarahisar’da ilerleyen dönemde bir basketbol takımının kurulmasını dilediğini kaydeden Akgün, “Afyonkarahisar’da kadın takımının kurulması çok önemli. Çünkü burada ciddi bir basketbol potansiyeli bulunuyor. Ayrıca üniversitenin de varlığını unutmamak gerekiyor. Umarım öncelikli olarak en kısa zamanda bir kadın takımı kurulur.” ifadesine yer verdi.

 

Protokol maçı izledi

 

TKBL Federasyon Kupası’nın oynandığı salonda yerini alan Afyonkarahisar Vali Yardımcıları Kamil Kıcıroğlu, Musa Uslan, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Akgün ile Tamer Dişbudak, A Milli Kadın Takım Menajeri Arzu Özyiğit ve A Milli Kadın Takım Başantrenörü Aziz Akkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop ve Afyon Belediyespor Başkanı Abdullah Aydoğan maçları takip etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

Basketbol
topundan koltuk

 

Afyonkarahisar’da yapılan TKBL Federasyon Kupası 8’li Final karşılaşmaları için Atatürk Spor Salonu’nda yapılan değişiklikler arasında basketbol topuna benzetilen koltuklar dikkat çekiyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti