Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler münazara ligi’nde mücadele etti

Afyon Lisesi salonunda dün
Öğrenciler münazara ligi’nde mücadele etti

Afyon Lisesi salonunda dün öğleden sonra gerçekleştirilen Münazara Ligi Afyonkarahisar Finali’ndeki seviyeli mücadele beğeni topladı. Münazara sonunda çalışmaya katılan okul öğrencilerin tümüne kol saati hediye edildi. Öğrencilere hediyelerini İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın verdi. Münazara Ligi jürisi Feray Can’ın Jüri Başkanlığı’nda; Fatih Bostan, Halime Sekendiz, Fatma Ünlü, Ömer Semerci, Kasım Gür, Rahmi Tetik’ten oluştu.
ÇALIŞTAY MÜNAZARA
LİGİ’NİN TEMELİNİ ATTI
Münazara Ligi Afyonkarahisar Final programının açılış konuşmasını Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdulah Cemal Tola yaptı. A. Cemal Tola, münazaranın topluluk karşısında düşüncelerini savunma konusunda insanlara kazandırdığı güven duygusu aracılığı ile kişilerin ülkesini ve bilgi birikimini en güzel şekilde sunma fırsatı sağladığını aktardı. Bu nedenle öğrencilerin bilgi birikimlerini en güzel biçimde sunabilmeleri için onlara fırsatlar sunmak istediklerini belirten Tola; “18-25 Şubat 2015 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nca ilimizde düzenlenen ‘Okuma Kültürü ve Z Kütüphane’ çalıştayına katıldık. Çalıştay’da ülkemizden ve yurtdışından konusunda uzman kişilerin katılımı ile ‘okumanın yararları, kütüphanelerin kullanımı ve öğrendiklerini paylaşabilmenin önemi’ konusunda bilgi sahibi olduk. Bu çalıştay bize, öğrendiklerini aktarabilmenin ve topluluk karşısında düşüncelerini savunabilmenin en güzel yollarından biri olan münazarayı öğrencilere sevdirme fikrini ‘Münazara Ligi’ adı altında bir proje ile ortaya koymamızı sağladı” dedi.
ANA HEDEF MÜNAZARA
OLİMPİYATLARI
Abdullah Cemal Tola, Münazara Ligi Projesi çerçevesinde Kadir Has Üniversitesi Münazara Kulübünden üç eğitmenin mesleki ve teknik eğitime bağlı okullarda çalışan edebiyat öğretmenlerine eğitim verdiğini kaydetti. A.Cemal Tola, ayrıca üç eğitmenin Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, takım tartışması olan, münazara konusunda bilgilendirme eğitimi verdiklerini açıkladı. Rehberlik Araştırma Merkezi’nde Halit Ertuğrul’un iki oturumda iki okulun 600’e yakın öğrencisine ve 3. oturumda öğrenci velilerine okumanın önemi hakkında eğitimler verdiğini söyleyen Tola; “Bu iki okul arasında ‘Münazara Ligi’ çerçevesinde yarışmalar düzenlendi. Eğitim öğretimin başında bu ekibe Afyon’un diğer köklü okullarından biri olan Afyon Lisesi de katıldı. Bundan sonra ki amacımız 2014-2015 eğitim öğretim yılında ekmiş olduğumuz tohumların filizlenmesi ve bu tohumların meyvelerini toplamaktır. Bunun için yeni öğretim yılının 1. döneminde ilimizde ki tüm okulların katılacağı bir Münazara Ligi düzenlemeyi planlıyoruz. Hayalimiz ülke genelinde ‘Münazara Olimpiyatları’ adı altında yapılabilecek olan Münazara Olimpiyatlarına ev sahipiği yapmaktır” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti