Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler, trafik kurallarını öğrendi – Kocatepe Gazetesi

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda
Öğrenciler, trafik kurallarını öğrendi

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda gerçekleştirilen proje tanıtım ve trafik polisi kimliği teslim programına Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, AKÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Münevver Can Yaşar, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Özer, ‘Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ projesi hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Konuşmasında projenin amacına değinen Özer; “Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ projesi ile çocuklarımızın çevresinde meydana gelen trafik kural ihlallerini fark etmelerini sağlamak, trafik kazalarındaki insan hatalarını en aza indirmek için gerekli olan ‘Trafik Güvenliği’ bilinci, kavramını ve önemini çocuklarımıza erken yaşta öğretmek, Trafik güvenliğini kavrayan çocuklarımızın ailesi ve yakın çevresini uyarmasını sağlayarak bu sayede yetişkinlerin de kurallara uymasını sağlamak ve son olarak gelecekte trafikte yer alacak bilinçli ve duyarlı; sürücü, yaya ve yolcular yetiştirmektir” dedi.
BÜYÜKLERİNİZİ UYARIN
Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu ise çocuklara sıcak ve samimi hislerle nasıl olduklarını ve kimlik kartlarını almaya hazır olup olmadıklarını sorarak, iyi oldukları ve kartlarını almaya hazır oldukları cevabı karşısında çok memnun olduğunu ifade etti. Kıcıroğlu; “Valiliğimiz koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemizin ortaklaşa yürüttüğü bu güzel ve önemli projede birlikteyiz. Artık bugün bu salondan çıkarken ceplerinizde birer Polis Kimlik Kartı olacak. Bizler siz öğrencilerimizden şunları istiyoruz. Öncelikle sizler her ne olursa olsun trafikte kurallara uyacaksınız. Sadece trafikte değil, her zaman her yerde, okulda, evde, yarın görev aldığınız yerlerde ve hayatınızın bir parçası olan trafikte, ister sürücü olarak, ister yaya olarak kurallara uyacaksınız. Bu görev sizin 1’inci görevinizdir. 2’nci göreviniz ise trafik kurallarına uymayanları uyaracaksınız. Özellikle sizlerin ikazları, anneniz, babanız ve diğer büyükleriniz için ve aynı zamanda arkadaşlarınız için çok önemli ve hayatidir. Siz doğru bildiklerinizi ve doğru örendiklerinizi her zaman her yerde ısrarla söylemeye devam edeceksiniz. Böylece trafik kurallarına uymaya ve uydurmaya gayret edeceksiniz. Onun için trafikte lütfen büyüklerinizin, kuralları esnetmelerine ve yorumlamalarına asla kulak asmayın. Okulda öğretmenlerinizin ve proje çerçevesinde polis amcalarınızın size öğrettiklerini doğru olarak bilin ve onlara mutlaka uyun ve uydurun. Ben bu projenin geleceğin teminatı olan öğrencilerimize, ailelere, kurumlarımıza ve ilimize güzellikler ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, trafik polisi kimlik kartı almaya hak kazanan öğrencilerimize, kimlik kartlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti