Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ormancılık Günü’nde fidan dikelim – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ormancılık Günü'nde fidan dikelim

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı İl Temsilcisi Önder Çelik, Ormancılık Günü’nde fidan dikilmesini önerdi

TEMA İl Temsilcisi Önder Çelik, “Ülkemiz kış aylarını bol yağmur ve kar yağışı ile geçirdi. Erimeye başlayan kar, toprağı suya doyurdu, yer altı sularını besledi. Toprak Ana, yeni fidanlara can vermeye, onları kucaklamaya hazır. İster elinize kazma küreği alın fidanlarınızı kendi ellerinizle dikin, isterseniz TEMA sizin için diksin” dedi.
Ülkemizde kişi başına düşen orman ortalamasının dünya ortalamasının altında olduğunu söyleyen Çelik, “Dünyanın yaklaşık yüzde 31’i (4 milyar hektar) ormanlarla kaplıdır ve kişi başına 0.6 hektar orman düşer. Ülkemizin ise yüzde 27.2’i ormanla kaplıdır, kişi başına 0.28 hektar orman alanı düşmektedir. Bir başka deyişle ülkemizin sahip olduğu orman varlığı, Dünya ortalamasının altındadır. Ormanlar çevre koşulları ile milyonlarca canlının birlikte etkileşim içinde bulunduğu bir ekosistemdir. Karasal ekosistemler içinde en yüksek biyolojik çeşitliliğin muhafaza edildiği alanlar ormanlardır. Çok sayıda canlının yaşam alanıdır. Ormanlar erozyonu önler, yeraltı sularının birikmesine yardım eder, sellerin ve taşkınların oluşmasını önler, iklim üzerinde olumlu etkiler yapar, havayı temizler, gürültüyü azaltır. Yalnızca odun hammaddesi kaynağı değil, aynı zamanda bizlere içecek su sağlayan, oksijen üreten kaynaklardır. Bugün kullandığımız ilaçların %35’i ormanlarda bulunan bitkilerden üretilmektedir. Ormanlar küresel ısınmanın azaltılmasını sağlayan en önemli karbon yutağıdır” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti