Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Örnek mükellefler ziyaret edildi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Örnek mükellefler ziyaret edildi

23. Vergi Haftası kapsamında vergisel sorumluluklarını zamanında yerine getirip yüksek beyanda bulunan mükellefler ziyaret edildi. Ziyaret sırasında yapılan sohbetlerde vergi ödemenin sorumlu vatandaşlık bilinci olduğuna vurgu yapıldı

İlk ziyaret Av. Selim Tokatlı’ya yapıldı. Tokatlı’ya vergisel yükümlüklerini zamanında getirip yüksek beyanda bulunduğu için teşekkür eden Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürü Vedat Kayın, ziyaretin anısına çiçek ve amblemli çini tabak hediyesini verdi. Ziyaretin kendisini memnun ettiğini ifade eden Av. Selim Tokatlı, vergi ödemenin kutsal bir değer olduğunu söyledi. Günün ikinci ziyareti Av. Nesrin Çelikbilek’e yapıldı. Kocatepe Vergi Dairesi Müdürü Muammer Keskin, Çelikbilek’e örnek vergi mükellefi davranışı ve yüksek vergi beyanı için teşekkür ederek çiçek ve çini tabak hediyelerini verdi. Defterdarlık mensuplarınca yapılan ziyaretin kendisini son derece onore ettiğini belirten Av. Nesrin Çelikbilek, düzenli vergi ödemeleri sayesinde kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütüldüğünü Vergi Haftası’nda mükelleflere gösterilen hassasiyetin sevindirici olduğuna dikkat çekti. Kocatepe Vergi Dairesi Müdürü Muammer Keskin ve Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürü Vedat Kayın’ın beraberindeki grup sırasıyla; Erman Tokman, Hulusi Diler ve Kadir Turunç’u iş yerinde ziyaret ederek vergi haftalarını kutladı. Ziyaretlerin anısına örnek vergi mükelleflerine hediyeleri takdim edildi.

ATSO’dan vergide indirim ve düzenleme talebi

Vergi Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar Defterdarlığı’nda vergi mükelleflerinin hakları, sorunları ve ödevleri, bir panelle masaya yatırıldı. Panelde konuşan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, mükelleflere uygulanan vergilerde indirim ve düzenleme talep etti

Afyonkarahisar Defterdarlığı, Vergi Haftası dolayısıyla vergi mükelleflerinin hakları, ödevleri ve sorunlarının tartışıldığı bir panel düzenledi. Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan’ın yönettiği panelde konuşan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, sanayicilerin üzerinde çok ağır bir vergi yükünün bulunduğunu söyledi. Teşvik Kanunu’nda gelir vergisi ve enerji desteği süresinin uzatılması gerektiğini vurgulayan Gül, kullanılan akaryakıt ve enerjide önemli ölçüde vergi ödendiğine dikkat çekti.
Ağır vergiler kaldırılmalı
Enerji giderlerinde TRT payı gibi konuyla doğrudan ilgisi olmayan bir verginin de ödendiğine dikkat çeken Gül, “Enerjideki ağır vergiler kaldırılmalı. Mermer ocaklarında en önemli masraflardan birisi akaryakıttır. Akaryakıttaki Özel Tüketim Vergisi kaldırılmalıdır. Verginin düşürülmesi, akaryakıtın kayıt dışı yollarla satılmasını da engelleyecektir” dedi.
Sektörlerin vergi
sorunları gündeme geldi
Sanayicinin üzerinde yüzde 40’a yaklaşan vergi oranının bulunduğunu, bu durumun üreticileri zor durumda bıraktığını aktaran Gül, tütün konusunda da kayıt dışılığın engellenmesi gerektiği üzerinde durdu. Vergi borcu olan mükellefin elinin kolunun bağlı hâle geldiğini hatırlatan Gül, tarımda yüzde 18 KDV ödendiğini ve bu oranın da fazla olduğunu dile getirdi. ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gül, turizm işletmelerininin 1’den çok kategoride vergilendirildiğini, bu konuda da düzenleme yapılıp tek vergilendirme sistemine geçilmesini talep etti.
Mükellefler
sorumluluklarını bilmeli
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erdal Sayar ise Maliye mensuplarının çalışmalarında titiz davranması gerektiğine dikkat çekti. Maliye incelemelerinin uzun tutuluduğunu, bu durumun muhasebeciler ve mükelleflerde strese neden olduğunu anlatan Sayar, mükelleflerin de sorumluluklarını bilmesi gerektiğini söyledi.
Mükellefler, haklarından habersiz
Vergi Müfettişi Adem Yağmur, mükelleflerin sorumluluk ve ödevlerinden bahsederken Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ali Sarılı da mükellefin haklarını gündeme getirdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. doç. İhsan Cemil Demir ise Afyonlu mükellefler üzerinde yapılan bir anketi, kamuoyuyla paylaştı. Buna göre mükelleflerin yüzde 70’i, mükellef haklarından habersiz. Mükelleflerin yüzde 57’si ise vergi ile ilgili işlemlerini son güne bırakıyor. Mükelleflerin yüzde 70’i, vergi dairelerinin denetlemelerini yeterli buluyor. Haber ve Fotoğraf: Burcu AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti