Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“OSB’ler artık daha cazip” – Kocatepe Gazetesi

Zafer Kalkınma Ajansı’ndan yapılan
“OSB’ler artık daha cazip”

Zafer Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada ilimiz ve bölgemizdeki organize sanayi bölgelerinde yatırımcılara indirimli ve ücretsiz parsel tahsisi yapıldığı bildirildi.
Son yapılan yasal düzenlemelerle OSB’lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletilmek suretiyle OSB’lerdeki boş parsellerin yatırıma daha hızlı bir şekilde kazandırılması için 4’üncü kademede yer alan ilçelerde de bedelsiz arsa tahsisi yapılabilecek. 5 ve 6’ıncı kademede bulunan ilçelerde mevcut “bedelsiz arsa” uygulamasına devam edilirken, 2 ve 3’üncü kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB’lerde uygulanan indirim oranları artırıldı. Daha önce yüzde 40 indirim oranına sahip 2’inci kademe ilçeler yüzde 60’a, yüzde 60 indirim oranına sahip 3’üncü kademe ilçelerde ise yüzde 80’e çıkarıldı.
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) verilerine göre son değişikliklerden sonra; Bölgemizde yer alan aktif OSB’lerden, İscehisar Mermer İhtisas OSB, Şuhut OSB, Karahallı OSB’deki parsel tahsisleri yüzde 100 indirimli olarak yani bedelsiz, Bolvadin OSB, Dinar OSB, Emirdağ OSB, Sandıklı OSB ve Gediz OSB’deki parsel tahsisleri yüzde 80 indirimli, Afyon Merkez OSB, Kütahya Merkez OSB, Kütahya Merkez 2. OSB, Tavşanlı OSB, Manisa Merkez OSB, Akhisar OSB, Salihli OSB, Turgutlu 1. OSB, Uşak Merkez OSB ve Uşak Deri Karma OSB’deki parsel tahsisleri yüzde 60 indirimli olarak yapılabilecek.
Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde bulunan Yatırım Destek Ofisleri aracılığıyla yatırımcılara ücretsiz danışmanlık hizmetini verildiğini belirten ZEKA Genel Sekreteri Veli Oğuz, “Yatırımcılara doğru ve güvenilir bilgileri sağlayarak yatırım yapmaları için gerekli her türlü desteği veriyoruz. Bu karar ile bölgemizdeki OSB’ler çok daha cazip hale gelmiş olup yatırımcıları, bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti