Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PARKHAYAT’ta 72 Yaşındaki Hasta El Bileğinden By-Pas Edildi

Özel PARKHAYAT Afyonkarahisar Hastanesi Kalp Sağlığı Merkezi’nde 72 yaşında bir hasta geçirdiği kalp krizinin ardından el bileğinden anjio ve stent işlemi uygulanarak göğüs kafesi açılmadan, küçük kesi yöntemiyle kurtuldu.

Özel PARKHAYAT Afyonkarahisar Hastanesi

Özel PARKHAYAT Afyonkarahisar Hastanesi Kalp Sağlığı Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi doktorlarından Dr. Erdinç Naseri, ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Zekeriya Kaya ile birlikte, kalp krizi geçiren 72 yaşındaki hastaya el bileğinden anjio ve stent işlemi uygulayarak göğüs kafesi açılmadan, küçük kesi yöntemiyle başarılı bir kalp ameliyatı yaptılar. Hasta başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

HASTA KONFORLU ŞEKİLDE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kalp krizi geçirdiği anlaşılan ve göğüs ağrısı şikâyetiyle Özel PARKHAYAT Afyonkarahisar Hastanesi Kalp Sağlığı Merkezi’ne başvuran, S.U. adlı 72 yaşındaki erkek hastanın, tıkanan koroner damarına el bileğinden stent işlemi uygulanarak hastanın hayati tehlikeyi atlatılması sağlandı. Anjio sonrası stente uygun olmayan hastanın kalbinin sol tarafını besleyen ana damarın ameliyatla müdahale edilmesi gerektiğine karar verildi. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Erdinç Naseri bu damara küçük kesi (halk arasında kapalı yöntem olarak bilinen) ile göğüs kafesi açılmadan by-pass ameliyatı yaptı. Parkhayat Hastanesi’nin Kalp Damar Cerrahi Polikliniği ve Kardiyoloji Polikliniğinin hassas koordinasyonu, hibrit yöntemiyle başarılı sonuç elde edilen hasta şifasına kavuşarak kısa sürede taburcu edildi.

ÜÇ BİNDEN FAZLA BAŞARILI KALP AMELİYATI YAPILDI

2008-2024 yılları arasında PARKHAYAT Kalp Sağlığı Merkezin’de 3 binden fazla başarılı kalp ameliyatı gerçekleştirildi. 2018 yılından itibaren yapılan koroner by-pass ameliyatlarının önemli bir bölümü kapalı yöntem kalp ameliyatı olarak yapıldı. Türkiye’de sadece birkaç merkezde uygulanabilen bu yöntem özellikle operasyon sonrasında hastanın konforunu yükseltip, günlük yaşamına daha hızlı dönebilmesi açısından önemli bir yöntem olarak tercih ediliyor.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti