Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Paşalardan anlamlı ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Paşalardan anlamlı ziyaret

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ve dernek üyeleri Zafer Haftası etkinliklerine katılan tuğgeneraller ve amiral tarafından dernekte ziyaret edildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı konuklara dernek çalışmaları hakkında brifing verdi.
DERNEK KAMU
YARARINA ÇALIŞIYOR
Ziyaretin kendilerini onurlandırdığını belirten Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, derneğin kamu yararına çalışan asker kökenli bir dernek olduğunu kaydetti. Kumartaşlı şöyle konuştu: “Genel merkezimiz Ankara’da. Derneğimiz aktif olarak şu anda 255 malul gazi, şehit ailesi, şehit anne, babası ve eşi bulunmaktadır. Derneğimiz ordu vazife başında iken, görevi başında iken teröristlerce çatışma, mayın patlaması, kaçakçılarla mücadele, görevi başında trafik kazası, silah kazası gibi nedenlerle hayatını kaybetmiş olan Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinin şehitleri bulunmaktadır. Dernek duvarlarında gazilerimize ve şehitlerimizin fotoğraflarını sıralarken şehitlerimiz için şehadet tarihlerini esas aldık. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 67 terör, 43 vazife malulü olmak üzere 110 şehidi vardır.”
ŞEHİTLERİN MANEVİ
RUHU YAŞATILIYOR
Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bir terör, 10 vazife şehidi olmak üzere 11, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ise 2 terör, üç vazife olmak üzere beş şehidi olduğnu söyledi. Kumartaşlı, Jandarma Komutanlığı’nın 70 terör, 44 vazife olmak üzere 114 şehidi olduğnu belirtti. Afyonkarahisar’ın toplam asker şehit sayısının 240 olarak açıklayan Kumartaşlı şunları söyledi: “Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 42 malul terör gazisi, 46 vazife gazisi, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 26 terör gazisi, 35 vazife gazisi toplamda 149 vazife gazisi bulunmaktadır. Bir polis, bir öğretmen şehidimiz var. Afyonkarahisar’da yaşanan mühimmat depo patlaması sonucu şehit olan 25 askerimiz için de bir köşe oluşturduk. Şehitlerimizin manevi ruhunu yaşatmak amacıyla böyle bir düzenleme yaptık.”
ZİYARET SONUNDA
PLAKET VERİLDİ
Dernekte incelemelerde bulunan; Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Temsilcisi Tuğamiral İrfan Arabacı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Temsilcisi Tuğgeneral Kemal Mutlum, Milli Savunma Bakanlığı Temsilcisi Tuğgeneral Adnan Baksı’ya Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı tarafından dernek madalyası takdim edildi. Kumartaşlı’ya da generaller ve tuğamiral tarafından plaket verildi. Ziyaret günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti