Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Projeyi zamana bıraktık – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Projeyi zamana bıraktık

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara tarafından hazırlanan dolmuş güzergahlarında değişikliği öngören projenin red edildiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 11 hat sahibinden projeye itiraz geldiğini söyledi

“11 hat sahibinden
itiraz geldi”
Hazırlanan proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, projenin ret edildiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyleyerek, “projeye 11 durak başkanı itiraz etmiş” dedi. Baykara’nın projeyi hazırlamak için günlerce uğraştığını, büyük çabalar sarf ettiğini kaydeden Başkan Çoban, “Ancak bu projeye vatandaşlarımızın bir anda uyması beklenemez. Afyonda 636 tane minibüsçü esnafı ve yaklaşık 14 tane hat var. Bu proje ile 14 minibüs güzergahı yerine aşağı yukarı 60 güzergaha çıkıyor yani karmaşık bir yapı. Projeye göre de ayrıca, her hafta minibüs güzergahlarının değişmesi öngörülüyor. Buna ne minibüsçüler, nede vatandaş adapte olabilecek. Hat sahiplerinin hemen hemen bütün çoğunluğu, yaklaşık 11 tanesinden de itiraz geldiğini ve diğer 3 tanesinin de tepkisiz kaldığını öğrendik. Dolayısı ile bu zamanla anlatılmaya anlaşılmaya bağlı. İnşallah başlangıçta uygun görülmezse bile zamanla bu çözülebilir” dedi.
“MHP’li Meclis Üyesi getirdi
o yüzden ret edildi sözü yalan”
Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Mahmut Emin Birliktir ise çalışmanın kendilerine geldiğini ve iyi niyetli hazırlanmış bir proje olduğunu kaydederek, “Projenin ret edildiği yönünde ki haberler tamamen asılsız. Çünkü meclise gelen bir teklif önce ilgili komisyona havale edilir, orada incelenir, daha sonra da meclis gündemine gelir. ‘MHP’li Meclis Üyesi getirdi o yüzden ret edildi’ şeklinde söylemler konusunda Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban son derece haklı çünkü, bunda biraz siyasi art niyet var. Bu teklifi MHP’li bir meclis üyesi değil de AK partili bir meclis üyesi getirseydi yine trafik komisyonuna havale edilecekti. Yani meclisin işleyiş şekli bu” ifadelerini kullandı.
“Başkan Çoban’la görüşmedik”
Birliktir, “Baykara’nın hazırladığı projede 14 güzergah 60 çıkıyor ve 4 de bölünüyor. Bunu kim kontrol edecek? Bir hafta belli bir grup belli güzergahta çalışacak ve bu sürekli değişecek, bunu belediye kont-rol edemez çünkü böyle bir kadrosu yok. Durak başkanları kontrol edecek. Onlarda ‘biz bunu kontrol edemeyiz, daha çok kaos olur diyor. 11 durak başkanı biz bu sistemi yapamayız yürütemeyiz’ diyor, bunu belediye başkanı yada trafik komisyonu demiyor. Biz bu işi yürütemeyiz diyenler bu işte çalışanlar. Burada meclisin yada komisyonun red ettiği yok çünkü meclis gündemine daha gelmedi” dedi. Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker ise Halil İbrahim Baykara’nın teklifi kendilerine getirdiğini, bazı durak başkanlarını da çağırarak proje üzerinde görüştüklerini kaydederek, “Daha sonra 14 duraktan 11’i karşı çıktı. Ondan sonra hep beraber komisyona gittik ve projeyi verdik. Bu konu hakkında biz belediye başkanımıza hiç gitmedik, onunla hiç görüşmedik. Biz ilerleyen günlerde bu konu ile ilgili durak başkanları ile birlikte basın açıklaması yapacağız” dedi.
“Söylentiler kesinlikle doğru değil”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban programda ayrıca meclis toplantısında tartışmalara ve arbedelere neden olan Özdilek minibüs güzergahlarının değişmesi konusuna da değinerek minibüsçülerin ‘biz 1 TL’ye yolcu taşıyoruz o yüzden güzergahımızı değiştirdiler’ söylentilerinin kesinlikle doğru olmadığını kaydederek, “Bazı siyasi rakiplerimiz bizi halk nezdinde küçük düşürmeye çalışanlar, bilhassa da bu durak sahiplerimiz işte biz yolcuyu 1 liraya taşıyoruz diye bu karar alındı diye iddialarda bulunuyorlar, böyle bir iddianın gerçekliliği yoktur. Bu kişiler geçmişte yaptıkları, kavga, gürültü, tehdit gibi olaylarını ört bas etme için kurumları sindirme baskı altına almak için bu söylentileri yayıyorlar” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti