Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rahmi Koç Ne Zaman Boşandı?

Türkiye’nin en zengin ailesi olan Koç Ailesinin fertlerinden Rahmi Koç’un ne zaman boşandığı ve medeni durumu gündemde ki konular arasında yerini aldı.

Türkiye’nin en zengin ailesi

Tanınmış iş insanı Rahmi Koç, Koç Holding yönetimini babası ünlü iş adamı Vehbi Koç’tan devraldıktan sonra 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığını oğlu Mustafa Koç’a devretmişti. 19 Eylül 2004 tarihinde denize açılan Koç, yaklaşık 2 yıl süren bir dünya turu gerçekleştirdi.

KOÇ HOLDİNG ŞEREF BAŞKANLIĞINI ÜSTLENDİ

Rahmi Koç, 9 Ekim 1930 tarihinde Koç Holding’in kurucusu ve sahibi Vehbi Koç ile Sadberk Koç‘un dört çocuklarından ikincisi olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. İstanbul’da bulunan Robert Koleji’nde öğrenim gördü. Daha sonra yüksek öğrenim görmek için Amerika’ya giden Koç, Johns Hopkins University B.A. Endüstriyel Sevk ve İdare Bölümü‘nde okudu. 1958 yılında İstanbul’da Harp Akademileri’nde yedek subay olarak yaptığı askerliğinin ardından Koç Şirketler Topluluğu’nda çalışmaya başladı. Bu dönemde Ankara’da Otokoç Şirketi’nde görev aldı. 1960 yılında Koç Ticaret A.Ş.’ye geçti. 1964’de Koç Holding A.Ş. Genel Koordinatörlüğü’ne başladı. 1970 yılında yedi kişilik İcra Komitesi’nin başkanı oldu. 1975’de İdare Meclisi Başkan Yardımcılığı’na gelmesinin ardından, 1980’de dört kişilik üst düzey idarecilerden kurulu, Koç Holding İdare Komitesi Başkanı oldu. 1984 yılında babası Vehbi Koç’dan İdare Meclisi Başkanlığı’nı devraldı. 30 Mart 1984’de Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 7 Kasım 1994 tarihinde yapılan Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) toplantısında 1995-1996 yılları için ICC Başkanı olarak seçilen Rahmi Koç, 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı oğlu Mustafa Koç’a devretti. Kendisi de daha önce babasının yaptığı gibi Koç Holding Şeref Başkanlığı’nı üstlendi.

DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADALYASIYLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Alman Hükümeti tarafından Grosses Verdienst Kreuz ödülünü alan Koç, 18 Haziran 2001’de İtalya ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine olan katkılarından dolayı İtalyan Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Nişanı’na layık görüldü. Rahmi Koç’a Fahri Doktora Ünvanları veren çeşitli üniversiteler şunlar: 21 Mayıs 1998 tarihinde Johns Hopkins Üniversitesi, 28 Eylül 1998 tarihinde Anadolu Üniversitesi, 14 Mayıs 1999 tarihinde Ege Üniversitesi, 14 Haziran 2000 tarihinde Bilkent Üniversitesi, 23 Nisan 2001’de Köstence Ovidius Üniversitesi. Rahmi Koç, 27 Ekim 1997 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından eğitim, sağlık ve sosyal hizmet alanlarında yaptığı katkılardan dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi. Koç, 1957 yılında Çiğdem (Meserretçioğlu) Simavi ile evlendi. Bu evlilikten Mustafa, Ömer ve Ali adlarında üç çocuğu vardır. 1973 yılında boşandılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti