Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan’da ikindi sohbetleri başladı – Kocatepe Gazetesi

Ramazan’da İkindi Sohbetleri ikindi
Ramazan’da ikindi sohbetleri başladı

Ramazan’da İkindi Sohbetleri ikindi namazı sonrası akşam saat 18:00’de Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) başlayacak. 6 Mayıs Pazartesi günkü ilk sohbet programı sunumunu Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube eski Başkanı İbrahim Durgut gerçekleştirdi. Program adet olduğu üzere AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nde Dr. Orhan Musahanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasının ilkini Vakfın Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler yaptı.
“İLK VE TEK OLMA ÖZELLİĞİ SÜRÜYOR”
Ramazanda İkindi Sohbetlerinin kendileri için ayrı bir hassasiyet ve ehemmiyetinin olduğunu belirten Güler, “Bunu her sene söylüyoruz. Açıkçası tekrar etmekten de kalben mesrur oluyorum. Çünkü biz Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi olarak 29 Mayıs 2013 tarihinde faaliyete başladığımızda ilk faaliyetimiz Ramazanda İkindi Sohbetleri idi. İlk sohbetimizi on gün olarak icra ettik. O zaman ki Müftümüz ve on tane arkadaşımız konuşmuşlardı. Allah’a şükür olsun ki bugünde Türkiye de ilk ve tek olma özelliğimizi halen sürdürüyoruz. Bilimsel Akademi Okumalarını da şube olarak biz başlatmıştık. Tüm öğrencilerimizi her gün değişik şubelerimiz onları aldılar ve bir kısmı da özellikle son 2 sene de bizi geçtiler.” dedi.
“SOHBET KONULARI
HASSASİYETLERE UYGUN”
İkindi Sohbetlerinin kendileri için çok ehemmiyetli olduğunu tekrarlayan Mustafa Güler, bu yıl 29 gün idrak edilecek olan Ramazan ayının 27 gününe farklı konuşmacıların farklı sunumlarının konulduğunu kaydetti. Sohbetleri genel başlıklar halinde sıralandırdıklarını aktaran Güler, “Birincisi Ramazan ayının dini hassasiyetine uygun olarak dini hükümler, dini özellikleri ele aldık. İkincisi İslam Dünyasının önemli veyahut hassa coğrafyalarıyla ilgili uzun süre bu bölge de görev yapmış Deniz Feneri’nden Hamit Kunt ve İdea Eğitim Derneği’nden Mustafa Yıldız hoca çok güzel iki ayrı sohbet icra edecekler. Diğer bir mesele aile, çocuk, hanımların eğitimiyle ilgili 4 tane ayrı sohbetimiz var. Kudüs’le ilgili sohbetimiz olacak. Türkiye’nin, İslam Dünyasının, Müslümanların hassasiyetlerine uygun olarak 27 sohbet icra edilecek.” diye konuştu.
“KİTAP KAHVE PROJESİ HAYATTA”
Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi olarak bu yıla mahsus bir yenilik daha olduğunu hatırlatan Güler, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bir çok ilde desteklediği ‘Kitap ve Kahve’ Projesini bizde Gedik Ahmet Paşa namı diğer Taş Medresemiz de faaliyete geçirdik. Yaklaşık 4 ayın içerisindeyiz. Cumartesi ve Pazar günleri de dâhil olmak üzere Medresemiz her gün cıvıl cıvıl oluyor. Çay, pasta ve kuru pasta ikramları eşliğinde kitap okumak isteyen herkesi buraya davet ediyoruz. Aynısı Hayrat Vakfı Şubesince de Şehit Sami Çiftçi Bilgi Evi’nde icra ediliyor. Bunun yanı sıra diğer kültürel programlarımız Ensar Akademi, Seher’de Hadis Sohbetlerimiz devam ediyor. Bu sene öğrencilere burs verilmesi hususunda değişik bir uygulamaya giderek muvaffak olduk. Bunu tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teklif ve tavsiye ediyorum. Burs verenleri faaliyetlerimize aktif olarak kattık. Hepsi de bir yıl boyunca arı misali üzerine düşen faaliyetleri icra ettiler. Allah razı olsun diyorum. Bu hususta destek olunursa yani öğrencilerimize burs verilmek arzu edilirse bizde ona aracılık ederiz. Bu vesile ile 2013 yılından bugüne kadar Ramazanda İkindi Sohbetlerinde bizde vazife alan tüm arkadaşlarımıza, 2013’den itibaren bize destek olan önceki Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve şimdiki Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e, Şube Yönetim Kurulu Üyelerine, ilk sohbetlerimizi yapan Müftülerimize, bu yıl ki ilk sohbet programımıza ilk kez gelen ve öğrendiğimiz üzere Ensar Vakfının önce ki dönem bursiyeri olan Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Çelenk’e, şubemizin yönetim kurulu üyesi AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a teşekkür ediyorum. Ramazan-ı Şerifin herkese hayırlı olup bereketli geçmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.
“BAZILARI HARİÇ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ EMRİNDEYİZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, açılış programının ikinci konuşmasını yaptı.  AK Parti İl Başkanlığı yaptığı dönemde zamanın Valisini İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın telefonla arayarak “İlinizde Ensar Vakfı Şubesi var mı?’ diye sorduğunu belirten Zeybek, “Yok cevabını veren Valimiz beni telefonla arayıp durumu bildirdi. Şubenin olmadığını ancak bir hafta içerisinde açabileceğimizi söyledim. Malum çevre konudan haberdar olup bir liste göndermiş. Ben de kurucu üye olarak isminin yazılıp karşına da AK Parti İl Başkanı sıfatımın yazılmasını istedim. Biz de bu şekilde kendi listemizi gönderdik. Bu liste onanırken diğerlerine ret geldi. Altı arkadaştık ilk Başkanımız İbrahim Durgut hocamdı. Sonra üniversitede ki hocalarımız katıldılar ve bu hale geldi. Elhamdülillah iyi bir hayra hizmet etmişiz. O gün bugündür Ramazan Sohbetleri eksiksiz devam ediyor. Tabanda bir yer oluşturuldu, karşılığı var. İnsanlarımız güvenmeye başladı. Ensar Vakfımız da diğer sivil toplum örgütlerimiz gibi hizmetlerini arttırarak devam ettiriyor. Bugüne kadar biz Ensar Vakfı Şube yönetiminde idik. Allah nasip etti Belediye Başkanı seçildik. Bugüne kadar olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarının emrindeyiz. Tabii bazıları hariçtir. Ramazan ayımız mübarek olsun.” dedi.
“EN TEMEL FAALİYET BURS VERİLMESİ”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, vakfın kuruluş sürecinde yer alan ilk 6 kişiden biri olarak o günden bugüne vakfın tüm hizmetlerinde bulunmaya gayret etiklerini söyledi. İkindi sohbetleri başlangıcından itibaren acaba olur mu tutar mı diye bir endişe oluştuğunu belirten Karakaş, “Mustafa Güler’in de ifade ettiği üzere ilk 10 sohbete olan teveccühten sonra bir ay boyunca bunun olabileceği kanaati oluştu. Elhamdülillah 7’nci yılında bu faaliyeti devam ettiriyoruz. Vakıf Şubesi olarak Ensar Akademi diye isimlendirdiğimiz oldukça farklı alanlarda edebiyat, felsefe, sosyoloji, ilahiyatın çeşitli şubelerinde sohbetlerimiz, bilimsel okumalarımız devam ediyor. Aynı şekilde burs faaliyetleri devam ediyor ki Ensar Vakfının kuruluşundan bu tarafa en temel faaliyetidir. Özellikle İstanbul’da ki İmam Hatip Lisesi mezunlarının tamamına yakını Ensar Vakfı’ndan burs almışlardır. Bu bursun vefa karşılığını bugünlerde vakfımızın gördüğünü de söyleyebiliriz. İkindi sohbetlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.
“BAŞLATMAK ÖNEMLİ DEVAMI DAHA DA ÖNEMLİ”
Açılış bölümünün son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı.
Programa gecikmeli katılımdan dolayı konuklardan özür dileyen Tutulmaz şöyle konuştu:
“Programı unuttuğum için Sayın Başsavcımızın hatırlatmasıyla gecikmeli olarak katılıyorum. Ancak araçsız, korumasız kimseye haber vermeden yetişmek için koşarak geldim. Bunu programa verdiğim değeri göstermek adına ifade ediyorum. Bu toplantılar Ramazan ayı başında güzel bir başlangıç yapılarak birçok olay ve olgunun değerlendirip tartışılacağı bir yönüyle yeni ufukların açılacağı toplantılardır. Öncelikle vesile olanlara teşekkür etmek bir borçtur. Devam ettirenlere teşekkür etmek daha da bir borçtur. Çünkü bu tür şeyleri başlatmak önemlidir. Ancak devam ettirmek çok daha önemlidir. İlgiyi görüyoruz, 7 yıldır devam ediyor bundan sonra da devam edecektir. Bir yönüyle de bu durum Ramazan ayının bereketidir. Rahmet ayı olan Ramazanın birçok faydası var. Bunlardan birisi de bu tür sohbetlerdir. İlimizin genel kuralları, ahlaki değerlerinin güncel problemlerle değerlendirilerek sunulacağı bu tür etkinliklere fırsatı olan herkesin katılmasında fayda var diye düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti