Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sağlık Bilimleri Üniversitesi Afyon’a katkı sağlar”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)
“Sağlık Bilimleri Üniversitesi Afyon’a katkı sağlar”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı Haftalık basın toplantılarına devam ediyor. Bu haftaki toplantı MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan başkanlığında gerçekleşti. Gündemi değerlendiren Kocacan, CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili hakkında “Süper Lig’deki profesyonel bir takımdan futbolcu transferi gibi transfer ettiler” yorumunda bulundu. İşadamlarının krizin öne çekildiği söylemi üzerine açıklama yapan Kocacan, “İki hafta önce grup toplantısında Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Türkiye’nin ekonomisi ve siyasi konjonktüründe sıkıntıda olduğunu ifade ederek çok önemli bir tarih olan 26 Ağustos’ta erken seçim kabulünün Türkiye açısından çok değerli olacağını beyan etmiştir. Tabii buna karşılıkta Cumhur İttifakı dediğimiz grupta, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ile görüşmesinde AK Parti grubu da kendine göre 24 Haziranda erken seçime gidilmesi gerektiğini deklare etmiştir. Tabii bu birileri tarafından baskın seçim denilse de Türkiye İşadamları Derneği (TÜSİAD) gibi bu seçim kararı ile işadamlarının ekonomik krizden etkilenmeden bu krizin altı ay daha öne çekildiğini beyan etmiştir. Bunun beyanı da şunu göstermektedir ki; Türkiye sadece siyaseten değil ekonomik açıdan, coğrafi açıdan, her türlü açıdan ele alınması gerektiğinin beyanıdır. Bu durumda da inşallah odur ki ithalatta ihracatta bir sürü zor durumda olan, ekonomi adına işadamlarımız faydalanacak demekti. Tabi bununla da kalmıyor, siyasi ayakta bu taraftan aba altından sopa göstermeler başlıyor. Buda nedir, OHAL halinde seçime gidilemez. Bunu kim söyledi Cumhuriyet Halk Partisi söyledi. Söyleyebilir, doğrudur siyaseten kendi açısından doğrudur. Görüldü ki, OHAL’de demokratik bir durum yoktur diyenler, kendileri 15 tane Milletvekilini sanki Süper Lig’deki profesyonel bir takımdan futbolcu transferigibi transfer ettiler. Dışarıdan atama usulü bu işi yaptılar.Yapsınlar bizim derdimiz de sorunumuz da değil; ancak o durum arkadaşların kendilerini bağlar” dedi.
“BUNCA ŞEYDEN SONRA
SEÇİM SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR”
Yaşananlardan sonra seçim sürecinin başladığına dikkat çeken Kocacan, “Bunca şeyden sonra da seçim atmosferi başlamıştır. Bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak biz daha önceden de konuşulduğu gibi seçimlere hazırlıklı idik. Yalnız aday adaylığı sürecinde merkezimize, genel merkezimize müracaatlar başladı. Şu anda arkadaşlarımız oraya aday adaylığı başvurularını yapıyor. Oradan gelecek liste ile de bizim teşkilatlarımız bunu değerlendirecek. Her aday adayımızın yanında seçim sürecini kardeşçe, dirsek temasında, birbirimizi kucaklayarak kazasız belasız atlatacağız inşallah” ifadesine yer verdi.
“İHSANİYE BÖLGESİNDE
 DEVLET HASTANESİ YETERSİZ”
İhsaniye bölgesinde devlet hastanesinin yetersizliği, doktor olmaması nedeniyle evde sağlık hizmetinin biraz eksik olduğuna dikkat çeken Kocacan, “Şimdi süreç böyle iken yerelde de Afyonumuzun bazı sıkıntılarına da değinmek zorundayız. Seçim süreci kendi halinde rutin devam edecektir. Bakınız gazetelerinizde güzel bir haber düştü. Sandıklı’da yatalak olan hastalarımıza evde bakım yapıldığı ve yüzlerin güldüğü söylendi. Ancak bunun diğer ilçelerimiz ve beldelerimizde de olması gerekmekte. İhsaniye bölgesinde devlet hastanesinin yetersizliğinden dolayı ve doktor da olmadığında dolayı bu ayakta biraz eksik olduğundan haberimiz var. İnşallah bu hizmetlerin her tarafa eşit paylaşımda yayılması hepimizin menfaatidir. Biz bu konuda Sağlık İl Müdürlüğümüzün bu konuya daha dikkatli ve duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Kendilerine de buradan duyuruyoruz” şeklinde konuştu.
“ISLAH ÇALIŞMASINDA GEREKLİ
 TEDBİRLER ALINMALI”
Bayat, Seydiler ve Çatağıl’da ormanlarda tırtıl böceğinin çokluğu yaşandığını aktaran Kocacan, “Bunun haricinde Bayat, Seydiler ve Çatağıl dediğimiz bölgede ormanlık alanda, tırtıl diye bildiğimiz, bir böcek türünün o ormanlık alanda ağaçlarımıza kökten zarar verdiği bizim duyumlarımızdadır. O bölgenin insanları bize bunun bilgisini verdi. Orman İl Müdürlüğü’nün gerekli ilaçlama ile gerekli tedbirler ile bu bölgenin ıslah çalışmasında yeterli tedbirlerini alacağını, alması gerektiğini iletiyoruz” diye konuştu.
“HERKES İŞİNE BAKSIN”
Kurumlarda bazı müdürlerin sendikalarla ilgili izlediği tutumu eleştiren Kocacan, “Bunun dışında bazı kurum amirleri ve müdürlerinin yanlarında bulanan özel kalem veya sekreteri gibi olan insanlara bağlı bulundukları sendikalarını değiştirmeleri yönünde baskısını duyduk. Herkes işine baksın, insanların kendi özgür iradelerine temrik koymak kimsenin hakkı değildir. Müdür pozisyonundaki arkadaşlarımızın da kendi görevlerinin dışına çıkmaları da doğru değildir. Biz buradan kendilerini bir kez daha uyarıyoruz. Bu konulardan ellerini ayaklarını çeksin diyoruz. MHP olarak biz bunların takipçisiyiz” ifadesini kullandı.
“ÜNİVERSİTENİN GELMESİ AYRI BİR
KATKI VE ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”
Afyonkarahisar’a gelecek ikinci üniversite ile ilgili yorum yapan Kocacan, “TBMM, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile Türkiye genelinde bazı üniversitelerin bazı bölümlerinin parçalanarak, bölünerek yeni üniversiteler oluşturulacağı haberini aldık. Bu üniversiteler 20’ye yakın olacak. Bunların 4 tanesi Vakıf Üniversitesi kalan 16 tanesi de çeşitli isimler verilerek bazı bölgelerde üniversiteler oluşturulacak. Bu da güzel bir haber olacak inşallah. Afyonumuza ikinci bir üniversitenin geleceğini bunun da “Sağlık Bilimleri Üniversitesi” adı altında olacağını duyduk. İnşallah bu üniversitede yakında siyasilerimiz el atarlar, Afyonumuza böyle bir şey daha gelir. Öğrenci sayımız artar, bununla birlikte ticaretle uğraşan arkadaşlarımızın kapasiteleri yükselir, ham bölgeler dediğimiz bölgelerde öğrenci sayıları yükselir, sağlık alanı ilgili olması da ayrıca önem arz etmektedir. İç Anadolu ile Ege’yi birbirine bağlayan çok önemli bir fiziki konumda olan Afyon’un inşallah bu sağlık konusunda da yeterli düzeye ulaşması sağlanır. Tabi AKÜ Tıp Fakültesi’nin katkıları bize çok yüksek doğrudur. Afyonkarahisar Devlet Hastanemizin güzelleşmesi doğrudur. Ancak ikinci bir üniversitenin gelmesi de ayrı bir katkı ve önem arz etmektedir. İnşallah önümüzdeki süreçte bu onaylanır, öğretim görevlilerinden tutunda öğrenci sayılarına kadar birçok platformda, birçok yerde bilimadamlarının yetişmesine vesile olur” şeklinde konuştu.
“AFYON’UN NİTELİKLİ OKULLAR
SIRALAMASINDA PEK ESAMESİ YOK”
Afyonkarahisar’daki okulların nitelikli okullar sıralamasında yer almadığı konusunda açıklama yapan Kocacan, “Ancak bunu söylerken şunu da gözden kaçırmamak gerekir; ilim irfan yuvaları dediğimiz okullarda nitelikli okullar sıralamasında Afyonumuzu pek esamesi yok. Bu konuda inşallah Afyon gerektiği düzeyde eğitim verecek konuma gelir. Eğitim boşverilecek bir şey değildir. Hangi mercide hangi makamda olursanız birinci adımı zaten eğitimdir. Bu çok önemli bir mevzudur. İnşallah ordada bizler gerekli olduğumuz yerde, gerekli olduğumuz mevkide bulunuruz diye düşünüyorum” ifadesine yer verdi.
“7 BİN LİRALIK HAYVANI 14 BİN
LİRAYA SATMAK DOĞRU DEĞİLDİR”
Çiftçiye verilen hayvan desteğine değinen Kocacan, “Biliyorsunuz ziraat odalarımız genç çiftçilerimize özellikle proje bazında bir kaynak aktaracak. Bununla ilgili de yapacakları projelerin nisan 30’una kadar teslim etmeleri gerekiyor. Süresi Nisan’ın sonunda sona eriyor. Eğer böyle yatırımcı çiftçilerimiz varsa ki var Afyon bölgesinde geliştirilmiş projelerini 30 Nisan’a kadar ziraat odalarına teslim etmelerini ve buradan da yararlanmalarını tavsiye ediyoruz. Ancak bir konu daha var ziraat odaları çiftçilik derken hayvancılıkta çiftçilikle beraber yürüyor zaten. Dışarıdan ithal ettiğimiz çiftçilerimize verilecek hayvanların değerleri ile ilgili sıkıntılar var. Bunlarda da çiftçilerimizin söylediği hayvanların normalde 7-8 bin lira değerinde olduğu, ancak kredilendirilme ve ödemeden dolayı bunların 14 bin lira gibi rakamlara ulaştığını söylüyorlar. Tabi 2 yıl ödemesiz 5 yıl ödemeli ama bunların faiz oranlarının sanki bizim hayvan alan çiftçimize besicimize yansıdığı durumu hasıl oluyor. Bu konularda da hatta beklentinin çok çok altında, yani çok daha verimli mandafon, hoşteyn veya simentalhayvan bekleyen ağabeylerimizin daha küçük boylarda, daha verimi düşük hayvanlar geldiğini beyan ediyorlar. Bunların gerçekte olması gerektiği gibi hal alması, borçlarının da ona göre söylenmesi lazım. Yoksa 7 bin liralık hayvanı 14 bin liraya satarak biz çiftçimize yardım ediyoruz demek doğru tutum değildir. Bizde buradan onların eğer lisanına derman olabiliyorsak bu da bizim için önemli” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti