Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sağlık çalışanlarının taleplerine kulak verin”

CHP İl Başkanı Yalçın

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, koronavirüs salgını sürecinde büyük risk altında görev yapan sağlık çalışanlarının, uzun süreden beri gerçekleşmesini istedikleri taleplerine bu önemli süreçte kulak verilerek taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve beraberindeki İl Yönetim Kurulu Üyeleri Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, sağlık çalışanlarına kumanya dağıttılar. Daha sonra Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran’ı ziyaret eden Yalçın Görgöz ve beraberindekiler tüm sağlık çalışanlarına zorlu süreçteki özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiler.

“HAKLARI NE YAPILSA ÖDENEMEZ”

Sağlık emekçilerinin haklarının ne yapılırsa yapılsın ödenemeyeceğini kaydeden Başkan Yalçın Görgöz, “Savaş sadece cephede olmaz. Bugün tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını, insanlığa karşı adeta bir savaş açmıştır. Bu savaşın en önde savaşan askerleri de sağlık emekçileridir. Gece gündüz demeden, ailesinden uzak, canla başla çalışan sağlık emekçilerinin haklarını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Büyük risk altında görev yapan sağlık çalışanlarının, uzun süreden beri gerçekleşmesini istedikleri taleplerine hiç olmazsa bu önemli süreçte kulak verilmeli, talepleri karşılanmalıdır.  Döner sermayenin %100’nü 3 aylık sürede sağlık çalışanlarının maaşlarına yansıyacağı açıklanmıştı. Bu yansıma 3 ay süreyle kalmamalı, hem döner sermaye hem de performans ödemeleri maaşlara sürekli olarak yansıtılmalıdır.  Yine, sağlık emekçileri için “ek gösterge” 3600’e çıkartılmalıdır.” dedi.

“CHP’NİN SAĞLIKTA ŞİDDETE DAİR ÖNERİSİ REDDEDİLDİ”

CHP’nin, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin cezalandırılmasına dair kanun teklifi önerisinin, AK Parti ve MHP tarafından reddedildiğini dile getiren Görgöz, “Koruyucu malzeme yeteri kadar sağlanamıyor diye haberler alıyoruz. Koruyucu malzeme eksikliği varsa derhal giderilmelidir. Bildiğiniz üzere CHP’nin, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin cezalandırılmasına dair kanun teklifi önerisi, AK Parti ve MHP tarafından reddedildi.  Oysa iktidar, bir hafta öncesine kadar her akşam sağlık emekçilerini alkışlıyor, alkışlatıyordu. Sağlık emekçileri için hayati önem taşıyan böylesi bir teklifi reddederek ne derece samimi olduklarını göstermişlerdir. Daha sonra tepkileri gören İktidar, teklifi meclise getirmek için hazırlık yaptıklarını açıklamıştır. Oysa bu konu siyasi hizipleşmeye alet edilmeyecek kadar önemli bir konudur. Bir an evvel önerinin yasalaşmasını bekliyoruz. Tüm sağlık emekçilerimize ve halkımıza sağlıklı günler diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti