Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık-Sen Dere ile devam – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sağlık-Sen Dere ile devam

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 2’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Sağlık Şube Başkanı Erol Dere ve yönetim kurulu üyeleri, Memur Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik ve Memur-Sen’e bağlı şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi partilerin değerli temsilcileri, delagasyon, çok sayıda Sağlık-Sen üyesi katıldı

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’in Afyonkarahisar Şubesi’nin 2’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Dere, “Biliyoruz ki demokrasilerin vazgeçilmezi olan sivil toplum örgütleri, demokrasiyi kendi içinde ne kadar çok yaşarsa, özelde çalışanların genelde de tüm insanlığın sorunlarını çözme noktasında daha kararlı ve etkin bir mücadele verir. Geçmişte olduğu gibi bugünde genel kurulları bir yarış olarak değil, yol arkadaşlarımızla birlikte el ele vererek sendikamızı daha demokratik bir yapıya kavuşturma süreci olarak görüyoruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz ve aile fertleri olarak delege arkadaşlarımızın teveccühleri neticesinde çeşitli görevler alacağız. Kaybedenin olmadığı, katılımcı bir yaklaşım içerisinde kongremizi gerçekleştiriyoruz. Amacımız bayrağımızı daha ileriye taşımaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sizlerin de bildiği gibi yaşadığımız çağda toplumların farklılık alanlarını sivil toplum örgütleri oluşturuyor. Gücünü haktan ve halktan alan sendikamız, konfederasyonumuz memur sen ile birlikte, Türkiye’de önemli bir boşluğu dolduru-yoruz. 1995 yılından bu güne nice meşekatli yollar açılarak bu günlere gelindi.” dedi.
Dere, “Sağlık-Sen olarak sahip olduğumuz misyonu şekillendirdiği hizmet sendikacılığı anlayışımızla mücadelemizi sürdürüyoruz. Özellikle son iki yılda elde edilen kazanımlarla hizmet sendikacılığı farkımızı ortaya koyuyoruz. Yine misyonumuz gereği, çalışanlarının sorunlarının çözümü olduğu kadar, insanlığın kurtuluşu içinde mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi yeri geldiğinde milletimizin geleceği üzerine çöreklenmiş, yeri geldiğinde tüm dünyada insanlığa zulmeden insanlık düşmanlarına karşı, aynı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu noktada şube olarak faliyet dönemimiz içinde, genel merkezimizle bütünlük içinde hareket etme gayreti içinde olduk” diye konuştu.
Göreve geldikten sonra yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Dere, şu ifadeleri kullandı:
“Şube başkanlığımız sürecinde sendikamızın mis-yonunu sahada en iyi şekilde anlatma gayretinde içinde olduk. Herkesle tek tek ilgilenip sorunlarının çözüm noktasında fikir alışverişinde bulunduk. İnanıyorum ki diğer şehirlerdeki arkadaşlarımız da aynı gayreti göstermişlerdir. Sahip olduğumuz misyon bizim daha da büyümemizi gerektiriyor. Afyonkarahisar Şubesi olarak, saha çalışmalarına hep önem verdik. Sendika aidatları adı altında verilen 10 TL’nin kaldırılmasından sonra Afyonkarahisar Şubesi olarak 3 aylık bir çalışmanın sonunda gıdadan gi-yime, petrol ürünlerinde kaplıcaya kadar 26 ayrı firma ile anlaşarak, bir indirim kitapçığı hazırladık. Bu indirim kitapçığı sayesinde, üyelerimiz en kötü şartlarda aylık olarak 40-50 TL civarında avantajlı alışveriş yaparak bu paranın ceplerinde kalmasını sağladı. Bizim göreve geldiğimizde üyelerimizin hukuki sorunları ile genel müdürlüğümüzdeki avukatlar ilgileniyorlardı. Bu konuda onlara yardımcı oluyorlardı. İlimiz merkezinde bir avukatla anlaşırsak hedefe daha kolay ulaşacağımız için Avukat Turgay Şahin Bey’le anlaştık. 200’ün üzerinde dava açtık. Bu davaların yarısına yakınını kazandık. Bir kısmı halen devam etmekte, 20 civarında ise davayı kaybettik. Bu yıl aldığımız yönetim kurulu kararı ile bütün hisselerimizle ve kurumlarımızla piknik yapılmasına karar verildi. Bu noktada Bolvadin, Sinanpaşa, Emirdağ, Çobanlar ilçelerinde kurum olarakta sağlık müdürlüğünde piknik düzenleyerek birlik beraberlik ve kaynaşma adına önemli adımlar attık. 2003 yılından itibaren Sağlık sen çatısı altında devam etmekte olduğumuz, sendikada çalışmaya güçlü bir şekilde çalışmaya yine devam etmek istiyoruz. İkilistenin olduğu bu seçim sürecinde kazanan inşallah sendikamız olur.”
Genel Kurul’da konuşan Memur Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, “En son referandumdan önce Memur-Sen Konfederasyonu olarak demokrasi kongresi gerçekleştirdik. Bu kongrede yeni sivil anayasanın oluşturulmasıyla ilgili görüşler dile getirildi. Arkasından anayasa ile ilgili çalışma gerçekleşti ve referandumda 26 maddelik paket geçmiş oldu. Memur-Senimiz şu anda ilimizde de gerçekten etkin bir durumda” dedi.
Memur Sen ve diğer sendikaların önemini anlatan Çelik, “Biz Afyonkarahisar’da memur sendikaları içerisinde en çok üyeye sahip olan konfederasyonuz. Hamd olsun bu çalışmada geçkişten bu güne kadar pek çok arkadaşımızın emeği var. Bu aile birlikteliğimiz inşallah bundan sonra da devam edecek. Bizler farklı iş kollarında faaliyetler yürütüyoruz. Herhangi bir arkadaşamızın problemi, derdi, sıkıntısı olduğu zaman bu iş kolllarında görevli olan sendika yöneticilerimizin her biri arkadaşımızın sıkıntısının gidermek için canla başla uğraşıyorlar, mücadele ediyorlar. Inşallah birliğimiz beraberleğimiz bozulmaz. Hep birlikte daha iyi daha güzel yarınlara gideriz diye düşünüyorum. Memur-Sen konfederasyonu olarak bizler tüm üyelerimizin hak ve menfaatlerini korunması noktasında, ciddi çalışmalar yapıyoruz. En son biliyorsunuz memur sen ile hükümet arasında yapılan toplu görüşmlerde ciddi bir zam elde ettik. En düşük bir memur maaşına yüzde 18’lik bir zam oranı elde ettik. Memur-Sen’in hükümetle yaptığı bu anlaşmayı memurlar lehine olan memurların maaşlarında ciddi kazanımlar elde eden bu anlaşmayıda bu insanlar bir şekilde karalama yoluna gidiyorlar. Bu konuda takdiri bensizlere bırakıyorum” diye konuştu.
Kongrede 146 oy kullanılırken 2’si geçersiz sayıldı. Erol Dere listesi 86 oy alırken, Abdurrahman Temel listesi ise 58 oy aldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti