Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıklı Akciğer İçin Sigaradan Uzak Durun

Özel Fuar Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Pınar, akciğer sağlığı için başta sigaradan uzak durmak olmak üzere yapılması gerekenleri sıraladı.

Özel Fuar Hastanesi Göğüs

Özel Fuar Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Pınar, akciğer sağlığını korumak ve yaşlanınca nefes sorunları yaşamamak için tavsiyelerde bulundu.
“SİGARA İÇENLERİN AKCİĞERİNDE HASAR OLUŞABİLİR”
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Pınar, akciğer sağlığını korumanın önemli noktalarından birtanesinin de sigaradan uzak durulması olduğunu belirtti. Dr. Pınar, “Sigara, akciğer sağlığını ciddi şekilde etkileyen bir faktördür. Sigara içenlerin akciğerlerinde hasar oluşabilir, nefes alma sorunlarına ve daha ciddi akciğer hastalıklarına yol açabilir. Dolayısıyla, sigara içmeyi bırakmak veya hiç başlamamak, akciğer sağlığınızı korumak için en önemli adımlardan biridir. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek, vücudunuzun genel sağlığını ve dolayısıyla akciğerlerinizin sağlığını korumak için önemlidir. Antioksidanlar bakımından zengin meyve ve sebzeleri, tam tahılları ve sağlıklı yağları içeren bir diyet, akciğer sağlığınızı destekleyebilir. Egzersiz yapmak, akciğerlerinizi güçlendirebilir ve genel sağlığınızı iyileştirebilir. Kardiyo egzersizleri, özellikle akciğer fonksiyonlarını artırabilir ve yaşlanma sürecinde nefes alma yeteneğinizi koruyabilir.”
“DÜZENLİ SAĞLIK KONTROLLERİ YAPTIRMAK ÖNEMLİ”
Çevresel faktörlere de dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Dr. Pınar, şunları kaydetti: “Kirli hava, akciğer sağlığını olumsuz etkileyebilir. Mümkün olduğunca temiz hava solumaya çalışın ve kirli ortamlardan uzak durun. Ayrıca, solunum yolu enfeksiyonlarından kaçınmak için ellerinizi düzenli olarak yıkayın ve kalabalık ortamlarda maske takmayı düşünün. Yaşlanma sürecinde akciğer sağlığınızı izlemek için düzenli sağlık kontrolü yaptırmak önemlidir. Bu kontroller, erken teşhis ve tedavi için fırsat sağlayabilir. Tüm bu anlattğıımız önerilere dikkat ederek akciğer sağlığını koruyarak yaşlanma sürecinde nefes sorunları yaşamak önlenilebilir. Herhangi bir sağlık sorunu bulunan kişiler veya belirtileri fark edenler, bir sağlık uzmanına danışmalıdır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti