Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şahin güven tazeledi

Belediye-İş Sendikası seçiminde tüzüğe

Belediye-İş Sendikası seçiminde tüzüğe uygun bulunmayan listenin Başkan adayı Halil Esener ve ekibi seçime katılamadı

 

Belediye-İş Sendikası kongresinde konuşan Başkan Şahin, “Afyonkarahisar Belediyesi çalışanları için önümüzdeki hafta Afyonkarahisar Belediye Başkanımızla biraraya gelerek görüşülecektir. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ederiz” dedi. CHP Milletvekili Köksal kongrede yaptığı konuşmada sert açıklamalarda bulundu

Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın 10. seçimine başlangıçta mevcut Şube Başkanı Yücel Şahin ile birlikte Halil Esener ve ekibi adaylığını açıkladı. Ancak Esener’in sendika tüzüğü gereği delege olmayan kişileri aday gösterdiği liste kabul edilmediği için tek aday olarak seçime katılan Yücel Şahin ve ekibi tekrar göreve seçildi.
GENEL KURULA
GENİŞ KATILIM
Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın 10. olağan seçimli genel kurul toplantısı dün Marble Çakmak Otel’de gerçekleştirildi. Genel kurul toplantısına; CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Demiryol-İş Şube Başkanı Ali Aydın, Çimse-İş Sendikası eski Başkanı Süleyman Göktepe, Tüm Emekliler Şube Başkanı Bekir Döner, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ahmet Ege, Şeker-İş Sendikası eski Başkanı Şükrü Balık, Türk Harb-İş Sendikası Bölge Temsilcisi Yasin Öztürk, Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Hakan Temizsoy, İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Hastürk ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Balık, Yeniden Refah Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Salih Sayır, sendika üyeleri katıldı.
GELİR EŞİTSİZLİĞİ ARTTI
Genel kurul divanı; Belediye-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan, Belediye-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Alaaddin Özçallı, Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak’tan oluştu. Genel kurul toplantısının açış konuşmasını Şube Başkanı Yücel Şahin yaptı. Türkiye’nin kuzey komşuları Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın iki ay önce başladığını belirten Şahin, “Laik, demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesinin ne kadar kıymetli olduğu bugün bir kez daha anlaşılmıştır. Belediye-iş Sendikası olarak savaştan en çok emekçi halkların zarar gördüğü gerçeğinden hareketle dünyada ve bölgemizde savaşa karşı barışı savunurken, savaşı kışkırtan emperyalist politikaları lanetlemektedir. Asgari ücret, iş gücünün bir aylık karşılığı olarak ödenmesi gereken en az ücrettir. İktidarın uyguladığı emek karşıtı politikalar nedeniyle ülkemizde emek ile sermaye, zengin ile yoksul arasındaki gelir eşitsizliği daha da artmış, emekçilerin önemli bir bölümü asgari ücretle yaşamaya mahkum edilmiştir. Açıklandığında ‘çok önemli artış’ olarak nitelendirilen ve 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücret artışı daha işçinin cebine girmeden yılın ilk ayından itibaren hızla erişmiştir.” dedi.
ŞAHİN KATKI VEREN BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ
Yücel Şahin, tüm temel tüketim mallarında ki vergilerin tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi. Şahin, “Emekçilerin alım gücünü yükseltecek ve ücret seviyelerin insanca yaşanabilecek düzeylere çıkaracak yeni önlemler derhal alınmalıdır. Afyonkarahisar Belediye şirketi Yüntaş A.Ş ile Atık Su Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği Personel Limitet Şirketinde yürütülen toplu iş sözleşmelerinde birinci altı ay 5 bin 250 TL, ikinci altı ay 5 bin 650 TL alınarak toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. Afyonkarahisar Belediyesi çalışanları için önümüzdeki hafta Afyonkarahisar Belediye Başkanımızla biraraya gelerek görüşülecektir. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ederiz. Bu vakitte; bizlere katkı veren Türk-İş İl Temsilcimiz Muharrem Uslu’ya, kardeş sendikalara, siyasi parti yetkililerine, sivil toplum kuruluşlarına ve basınımıza ayrıca teşekkür ederiz. ‘Personelim zorda kalmasın.’ diyerek ek protokolle ilave ücret artışı veren İscehisar, Evciler, Şuhut, Sultandağı, Erkmen, Bayat Belediye Başkanlarımıza duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ediyorum. Enflasyon artışına üyelerimizi ezdirmeyen Büyükkalecik, Hocalar, Seydiler, Emirdağ, Dişli, Yeşilçiftlik Belediye Başkanlarımıza, Belediye ve şirket çalışanlarını ayırmadan her ikisinede aynı ücreti veren Işıklar ve Dereçine Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sandıkıl Belediye Başkanı Mustafa Çöl’e pazarlık bittikten sonraki 500 TL’lik süpriz artışına ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
ESENER’İN TÜZÜĞE AYKIRI
LİSTESİ KABUL EDİLMEDİ
Belediye -İş Sendikasının tüzüğü gereğince delege olmayan kişilerden oluşturduğu listesi genel kurul başkanlık divanı tarafından kabul edilmeyen Halil Esener ve ekibi seçime katılamadı.
Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin’in Başkan adaylığında; Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Selman, Şube Mali Sekreteri Abdullah Bahadır Çelikkaya, yönetim kurulu üyeliklerine Murat Sandıkcı, Hakan Alhan seçildi. Denetim kurulu üyeliklerine; Halil İbrahim Koyutürk, Muharrem Esen, Ali Önder seçildi. Üst Kurul Delegeliklerine ise; Yücel Şahin, Mehmet Selman, Ali İhsan Korkmaz, Abdullah Koç, Bülent Çoban, Abdulllah Bahadır Çelikkaya, Özer Söğüt, Haluk Çetin, Hamdi Çolak seçildi.
KÖKSAL’IN SERT ÇIKIŞLARI
DİKKAT ÇEKTİ
Seçime geçilmeden önce genel kurul toplantısında söz alan Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, DP İl Başkanı ve emekli sendikacı Hikmet Bülbül ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal birer konuşma yaptı. Sendikacıların sendikal mücadele de etkinlik ve yeterlilik için birlik çağırısında bulundukları toplantıda CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın iktidara yönelik sert çıkışları dikkat çekti.
>> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberinin ayrıntıları yarın gazeteniz Kocatepe’de

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti