Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı Kestel Barajı bir yılda ülke ekonomisine 6 milyon lira katkı sağlayacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Sandıklı Kestel Barajı bir yılda ülke ekonomisine 6 milyon lira katkı sağlayacak

İnşaatı tamamlanarak sulamaya hazır hale gelen Sandıklı Kestel Barajı’nın tanıtımı basına yapıldı

Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürü Murat Acu tarafından basına tanıtılan Kestel Sulama Barajının kapalı sistem sulama borularının da bitmek üzere olduğu belirtildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri tarafından 2010 yılı Kurban Bayramında verilen müjdeler arasında yer alan Kestel Barajı’nın temeli 27 Nisan 2011 tarihinde düzenlenen tören ile atılmıştı. Sözleşmeye göre iş bitim tarihi 07 Nisan 2013 olmasına rağmen, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu’nun pazarlığı ile yüklenici firmadan 19 Mayıs 2012 tarihinde işin bitirileceği taahhüdü alınmıştı.
DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu, basın mensuplarına barajı gezdirerek bilgiler verdi. Acu yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Sandıklı’ya bağlı Kızılca Köyü’nün 6.5 kilometre güneyinde yer alan Kestel Çayı üzerine yapılan Sandıklı Kestel Barajı, kil çekirdekli kum-çakıl dolgu baraj tipinde inşa edilmiştir. Barajın toplam gövde hacmi 714.290 metreküp olup, talvegten 49 metre, temelden yüksekliği 59 metredir. Kestel Barajı inşaatı bünyesinde, sol sahilde karşıdan alışlı dolusavak, sağ sahilde 254.70 metre uzunluğunda ve 2,50 metre çapında derivasyon yapısı yapılmıştır. Baraj inşaatında 10 bin metreküp beton, 200 top inşaat çeliği, 145 metre uzunluğunda ve 80 santimetre çapında çelik cebri boru, 1 adet 900 milimetrelik kelebek vana, 2 adet 700 milimetre x 700 milimetre karesel sürgülü vana imalatı gerçekleştirilmiştir. Belirlenen tarihte inşaatı tamamlamak için gerekli çalışmalar yapılmış ve 31 Aralık 2011 tarihinde su tutulmuştur. 1 Nisan 2012 tarihinde baraj gölü tamamen su ile dolmuş ve 9 milyon 900 bin metreküp su depolanmıştır. Sorkun beldesi ve Kızılca Köyüne ait 21.000 dekar alan modern basınçlı şebekeli sulu tarıma başlanacaktır. Kestel Barajı ile birlikte ülke ekonomisine ve bölge çiftçisine yıllık 6 milyon lira katkı sağlanacaktır” dedi.
Acu, baraj yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.Baraj tanıtımına Sandıklı Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özeski, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Coşar ve Kızılca köyünden vatandaşlar eşlik etti. (Yeha)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti