Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı’da öğretmen semineri düzenlendi

Sandıklı 75. Yıl İlkokulu

Sandıklı 75. Yıl İlkokulu ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu tarafından gerçekleştiriler Öğretmen Seminerlerinin 8’incisi tamamlandı

 

Sandıklı 75.Yıl İlkokulu ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu tarafından organize edilen öğretmen motivasyon seminerleri yoğun katılımla devam ediyor. 75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet Yılmaz ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu Müdürü Abdullah Baydur önderliğinde yapılan seminerlerin 8. oturumunda Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın hazır bulundu.
“ÇOCUKLARIN SEVİYELERİNE
ÇIKMAK MECBURİ”
Moderatörlüğünü Mehmet Yılmaz’ın yaptığı “Avuçlarımızdaki Gelecek: Çocuklarımız” konulu seminer 23 Mart 2021 Salı günü saat 20.00’de zoom platformu üzerinden gerçekleştirildi. Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Bozkurt, Şube Müdürleri Enver Akçınar ve Mehmet Gönen’in de katıldığı seminerde Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, çocukların çok hızlı ilerlediklerini onların yavaşlatılması için zorlanmaması gerektiğini dile getirdi. Açıkalın, “Çocuklar çok hızlı, onları yavaşlatmak için zorlamayın lütfen. Zaten hızlarını kesmekte başarılı olamayacağız. Çocukların seviyelerine çıkmamız gerekiyor. Bu kaçınılmaz bir gerçektir. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya ‘Çocukları yarına hazırlamayın, onları bugüne uyandırın.’ diyor.” şeklinde konuştu.
“KÜLTÜRE KARŞI OYNANAN OYUNLARA DİKKATLİ OLUNMALI”
Seminerde Türkçe’nin doğru kullanımının önemine değinen Açıkalın şunları söyledi:
“Güzel Türkçemizi doğru kullanmak son derece önemlidir. Bu konuda azami hassasiyet göstermemiz gerekmektedir. Yabancı kelime kullanmanın önüne geçmenin yegâne şartı özüne, kültürüne sahip çıkmaktan geçer. Kültürümüz üzerine oynanan oyunlara karşı dikkatli olmak zorundayız.”
Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Bozkurt, Aytaç Açıkalın’ın Türk dili ile ilgili ifadelerinin son derece anlamlı olduğunu dile getirdiler. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti