Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı’da Tavuk çiftlikleri incelendi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sandıklı'da Tavuk çiftlikleri incelendi

Özellikle yaz aylarında yaydıkları kötü kokudan dolayı ilçe genelinde rahatsız-lık oluşturan tavuk çiftlikleri incelendi. Sandıklı – Antalya karayolu üzerinde bulunan ve kokusu ilçe merkezine kadar gelen tavuk çiftliklerinin kötü kokularından dolayı Sandıklı Belediyesi girişimleriyle Sandıklı Kaymakamlığı tarafından komisyon kuruldu. Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin olduğu komisyon ilçemizde ki tavuk çiftliklerinde inceleme yaptı.
Belediye tarafından İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne yapılan müracaat sonrası kurulan komisyonun üyeleri bir tavuk çiftli-liğinin fiziki görüntüsü ve yerinde yaptığı incelemede çevreye yayılan koku ve gazların insan ve çevre sağlığı açısından sakıncalı olduğu, hastalık yapıcı mikropların haşere ve sineklerin üremesine neden olduğu, çiftlik gübreliğinin üzerinin örtülerek kireçlenmediğini, çiftlik kapasitesinin yoğunluğu karşılayacak kapasitede ve yerde olmadığını tespit etti.
2872 Çevre Kanunu ve 1593 sayılı umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince insan ve çevre sağlığının olumsuz yönde etkileneceğinden gerekli önlemlerin acilen alınması gerektiğini belirten komisyon üyeleri çiftlik sahibini uyardı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Elibol; “Tavuk çiftliklerinin yaydığı kötü koku gül gibi memleketimizin ve kaplıcamızın imajını bozuyor. Bu koku bir insanlık ayıbı. Konuyla ilgili sık sık yazışmalar yapıyoruz. Belediye olarak bizim yaptırım gücümüz sınırlı. Biz Sandıklı’nın kaplıcasını, patatesini ve diğer güzelliklerini tanıtmak için çalışırken bu kokuyla ilçemize gelen, Sandıklı’dan yolu geçen herkes bu durumdan çok olumsuz etkileniyor ve kötü izlenim bırakıyor. Ben ve vatandaşlarımız bu kokuyu çekmek zorunda mı? Ben bu kokuya ilçemizi esir bırakanlara bu dünyada ve öbür dünyada hakkımı helal etmiyorum.”dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti