Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sare Hanım açılışa geliyor – Kocatepe Gazetesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi
Sare Hanım açılışa geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi hemşehrimiz Sare Davutoğlu bugün Afyonkarahisar’a gelerek, annesi Refia Hanım adına Üçlerkaya Köyü’nde yaptırılan Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirecek.
Bugün saat 14.00’de yapılması planlanan açılış töreni için tüm hazırlıklar tamamlandı. Geçtiğimiz Nisan ayında temeli Sare Davutoğlu tarafından atılan Kur’an Kursu’nun açılışına AK Parti’nin Afyonkarahisar kampı nedeniyle üst düzey katılım bekleniyor.
Sare Davutoğlu’nun dayısı Hüseyin Kundak Gazeteniz Kocatepe’ye, kız kardeşi Refia Hanım ve ailesinin geçmişi ile Üçlerkayası (eski adıyla Leğen) köyüyle olan bağları hakkında bilgiler verdi. Kundak ailesinin büyük dedesi olan Kolağası Kundakçıbaşı Halil İbrahim Ağa’nın, Gedik Ahmet Paşa’nın ordusunda görevli bir Osmanlı askeri olduğunu ve Gedik Ahmet Paşa ile birlikte Afyonkarahisar’a geldiklerinde emeklilik için Paşa’dan izin istediğini anlatan Hüseyin Kundak şunları söyledi:
“Dedemiz 1470’li yıllarda orduyla birlikte geldiği Afyonkarahisar’da Gedik Ahmet Paşa’dan emeklilik için müsaade aldığında, eline geçen maddi birikimiyle Afyonkarahisar’a yerleşmiş ve Yemeniciler Çarşısı’nda 8-10 dükkanı satın almış. Bugünkü tabiriyle kıdemli yüzbaşı diyebileceğimiz Kolağası Kundakçıbaşı Halil İbrahim Ağa dedemizin kökünün Malatya’ya dayandığı ve 1700’lü yıllara kadar gelen soyağacımızı biliyoruz. Ancak secere kaydımız aile içerisinde kaybolduğundan net tarihleri veremiyoruz. 1470’li yıllardaki Halil İbrahim Dedemizden sonra onun soyu Halil İbrahim oğlu Ahmet, Ahmet oğlu Halil İbrahim şeklinde devam edegelmiş. 1700’lü yıllarda benim dedem olan Halil İbrahim Ağa, İstanbul’da askerlik yaparken Afyonkarahisar’ın Leğen (Üçlerkayası) ve hemen yanındaki Doğaslan Köyünden iki asker arkadaşı edinmiş. Askerlik sona erdikten sonra dedem ile çok samimi olan arkadaşları, dostluklarının sürmesi için hayvancılık konusunda ortakçılık yapmaya başlamışlar. Leğen Köyünde dedemin ortaklığında koyunculuk yapılırken, birkaç tarla alınmış. Bu tarla alımlarını yeni tarla alımları izlemiş ve orada ailemizin büyük bir çiftliği oluşmuş. Bizim çocukluğumuz da tatil dönemlerinde o köyde geçti. 1952’de dedemiz vefat ettikten sonra ailemizin Üçlerkayası’na ilgisi azalmış olsa da biz oradan hiç kopmadık. Daha önce Üçlerkayası’nda bir cami yapmak bizlere nasip olduktan sonra bir de Kur’an Kursu yaptırmak istedik. Sare Hanım’ın büyük destekleri ile Kur’an Kursumuz da tamamlandı ve oraya benim kız kardeşim, Sare Hanım’ın annesi merhum Refia Hanım’ın ismini verdik. Sare Hanım’ın babasının ailesi de Şeyh Veli Efendi ailesidir. Çok muhterem bir ailedir. Amcaları Dr. Kamil Bey, Salih Bey ile Bahattin beyleri kaybettik ne yazık ki. Babası Hulusi Misge hayattadır. İstanbul’da ikamet ediyorlar. Yarın Kur’an Kursu binamızı Sare Hanım’ın katılımları ile açacağız inşallah. Ailece geride eser bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti