Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehir-üniversite işbirliğinde önemli adım – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Şehir-üniversite işbirliğinde önemli adım

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliğiyle Teknoloji Geliştirme Merkezi açıldı. Merkezle birlikte üniversite-iş yaşamı birlikteliğinin daha da ilerlemesi bekleniyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi, şehir-üniversite birlikteliğinde önemli bir adım attı. Üniversite, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ile ortak hareket ederek Ahmet Necdet Sezer Kampüsü içinde Teknoloji Geliştirme Merkezi açtı.
ÜNİVERSİTE BİLİM ÜRETMELİ
Kısa adı Tek-Mer olan Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin protokol töreni Sabri Berktöre Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Protokol töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin katma değer üreten bir ülke hâline gelmesi gerektiğini vurguladı. Balkanlıoğlu, “Üniversitemiz Afyon için çok önemli. Bilinen aleme bilinmeyen bir şeyler getirilmesi beklenir. Bilineni tekrar etmemek gerekir. Sanayi ile teknoloji ile el ele çalışacak, beklenen bu. Üniversitelerimizin bütün amacı, o ülkenin bilimsel statüsünü üst seviyelere çıkarmaktır. Üniversitenin rejimle, rejim bekçiliğiyle alakası yok. Yıllarca beyhude zaman kaybettik” dedi.
KOSGEB’in, ülkenin gelişimi için çaba sarf ettiğini hatırlatan Balkanlıoğlu, “KOSGEB, girişimcilere sıfırdan destek veriyor. memleketin önünü aaçacak projesi olanlara destek veriyor, Bizim katma değer üretmemiz gerekir. bizde her şey var. bir kumu, kum olarak satarsan, değeri yok. Cama çevirirsen, gözlük camı yaparsan, yarı iletken yaparsan değeri kat kat artar” diye konuştu.
ÖNCÜ SEKTÖRLERİN ÖNÜ AÇILACAK
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise Afyonkarahisar’ın öncü sektörlerinin önünü açacak projelere imza atacaklarını bildirdi. Solak, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri üniversite-şehir işbirliğine katkı vermeye çalışıyoruz. Öncelikle Afyonkarahisarımızın öncü sektörlerine destek sağlayacak yeni merkezler kurmak, mevcutları aktif hale getirmeye yönelik her faaliyeti öncelikli olarak görmekte ve desteklemekteyiz. Günümüzde küresel rekabet ortamında faaliyet gösteren işletmelerin rekabet edebilmeleri, kendilerini yenilemekten, var olan ürünün kalite yöjnünden yenilenmesinden geçmektedir”ifadelerini kullandı.
BİRLİKTEN KUVVET DOĞACAK
Solak, ürün yenilemenin de önemine dikkat çektiği konuşmasına şöyle devam etti:
“Ürün geliştirme ve yenileme ise bilimin, teknoljinin eski kullanımı ile başarıya ulaşan bir Ar-Ge sürecidir. Sağlıklı bir Ar-Ge gelişimi için, yüksek altyapıya, beyin gücüne ihtiyaç olduğu bilinen bir gerçektir. Bu ihtiyaç üniversitelerin temsil ettiği beyin gücü, bilimsel çalışma ortamı KOBİler’in temsil ettiği girişimci, yenilikçi üretim gücünü birleştirecek TEKMER ve Teknoparklar’dır.”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ise Türkiye’nin ihracatının bilimsel çalışmalarla artacağını, bu bağlamda üniversitelere büyük görev düşeceğini kaydetti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti