Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit yakınlarına ve gazilere devlet şefkati

Bu haberin fotoğrafı yok
Şehit yakınlarına ve gazilere devlet şefkati

“Yalnız Değilsiniz Türkiye’nin En Büyük Ailesi” projesinin Afyonkarahisar programı kapsamında 20 şehit çocuğuna tablet ve dizüstü bilgisayar verildi

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde uygulanan “Yalnız Değilsiniz Türkiye’nin En Büyük Ailesi” projesinin Afyonkarahisar programı kapsamında Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.
VATAN KANLA VATAN OLUR
Programda ilk konuşmayı Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer yaptı. Şehitleri sadece belirli günlerde değil yüreklerin en derin ve en nadide şekilde yaşatıldığını belirten Alper Sezer, gazilerin de fedakarlıkları ve kahramanlıklarının gönüllerde dalga dalga estiğini söyledi. “Yalnız Değilsiniz Türkiye’nin En Büyük Ailesi” projesi kapsamında şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Sezer; “Vatan insanların üzerinde yaşayıp, geçmişin acı ve tatlı hatıraları ile avunduğu, istikbale ümitle baktığı kısacası her üç zamanı da idrak ettiği bütün bir mekandır. Bir toprak parçasının vatan olabilmesi kolay değildir. Yüzlerce yıl yurt edinilen, şehitler verilerek kan dökülen toprak parçasıdır vatan. Üzerinde bir medeniyet kurulan yerdir vatan.” dedi.
DEVLET, ŞEHİT YAKINI VE GAZİNİN YANINDA
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, vatan sevgisinin Türk Milletince en yüksek seviyeye yükseltilmesinin tarihçe tasdik edilmiş bir gerçek olduğunu kaydetti. Bunun ispatının her karış vatan toprağının kanla yoğurulması olduğunu ifade eden Sezer; “Devletimiz şehit yakınlarına ve gazilerimize imkanlar ölçüsünde yardım ediyor. Bu sosyal devlet anlayışının gereğidir. Bunun için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bakanlık bünyesinde Şehit Yakınları ve Gazilik Dairesi oluşturulmuş iller de bu birimin şubesi oluşturulmuştur. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin hizmetindeyiz” diye konuştu.
20 İSİM BELİRLENDİ
Alper Sezer, 2014 yılında başlayan şehit yakınlarına istihdam hakkından bugün itibariyle Afyonkarahisar’dan 118 şehit yakını ve gazi yakının atamalarının yapıldığını açıkladı. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanan çeşitli projelerle şehit yakınları ve gazilerin yanında olmayı arzu ettiklerini belirten Sezer; “Şehit yakınlarımız için Bakanlığımız bünyesinde hazırlanan Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde ve Türkiye Halk Bankası sponsorluğunda finanse edilen Yalnız Değilsiniz Türkiye’nin En Büyük Ailesi projesi kapsamında belirlenen 20 şehit çocuğumuza tablet ve diz üstü bilgisayar hediye edilmesi amacıyla bu programı düzenledik” şeklinde konuştu.
“GÖNLÜM SONUNA KADAR AÇIK”
AK Parti Milletvekili ve 2’ni sıra Milletvekili Adayı Ali Özkaya programın son konuşmasını yaptı. Ali Özkaya, Türk Milletinin çok asil bir millet olduğunu dile getirdi. Bin yıldır mevcut toprakların vatan edinildiğini söyleyen Özkaya şöyle konuştu: “Bizler bu ülke de hür ve başı dik yaşıyorsak aziz şehitlerimizin sayesinde yaşıyoruz. Onların yakınlara sahip çıkmak devlet, millet, vekil, netice olarak bizlerin boyun borcudur. Her zaman telefonum açık biçimde her zaman şehitlerimizin yakınlarına gönlüm açıktır. Ne zaman isterseniz söylediğinizi emir telakki ederim. Sonuna kadar takipçisi olmaya söz veriyorum. İnşallah Allah bize aynı acıları bir daha yaşatmasın. Ama bu devlette bu coğrafya da güçlü kalacak ise mutlak surette güçlü bir ordu, güçlü bir polis teşiklatı, güçlü bir istihbarat sayesinde olacaktır.”
ŞEHİT ÇOCUKLARINA DAĞITIM YAPILDI
Progam şehit çocukları; Tuğçe Aksu, Ali Çınar, Vural Şamil Şahin, Cemre Şahin, Kemal Ceyhan, Mevlüt Daldal, Emine Daldal, Barış Çepne, Tuğba Sefa, Tuğran Oymak, Ayşegül Oymak, Zeynep Çiftçi, Songül Eren, Gamze Karaca, Ayşe Nur Karaca, Ayhan Sarıçiçek, Anıl Atakan Birgül ve Yağmur Aydın’a tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtımı ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın haberi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti