Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkılmalı”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkılmalı”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, İzmir’in Gaziemir ilçesinde ortaya çıkan şehit ailesinin dramı nedeniyle açıklama yaptı. Kumartaşlı, yetkililerin şehit ailelerine ve gazilere sahip çıkmasını istedi

İzmir’in Gaziemir ilçesinde ortaya çıkan ve bir şehit ailesinin dramını gözler önüne seren durumla ilgili Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı açıklama yaptı. İki bacağı dizlerinden kesik, ameliyat olamadığı için gözleri görmeyen şehit babası 76 yaşındaki Hüseyin Acar, kendisiyle aynı yaşta olan bakıma muhtaç eşi Menekşe Acar ile 12 yaşındaki torunlarının hallerinin içler acısı olduğunu hatırlatan Kumartaşlı, bahse konu şehidin isminin Nali Acar olduğunu ve Nail Acar’ın Dinarlı olduğunu aktardı. Kumartaşlı, “Devletten ayda 330 lira şehit maaşı alan Hüseyin Acar ve eşi Menekşe Acar ile 2 günlükken yanlarına alıp büyüttükleri torunları Ülkü Bilgen’in yaşam savaşı veriyor. Bu aile, 400 lira da kira veriyor” dedi.
Yaşananlardan ders çıkarılmasını isteyen Kumartaşlı, yetkililerin de şehit yakınları ve gazilere ilgi göstermesini talep etti. Siyasetin gündemide bir futbol takımına ait stadın bulunmaması gerektiğini dile getiren Kumartaşlı, şehit yakınları ve gazilerle ilgili 15 maddelik taleplerinin olduğunu bildirdi. Kumartaşlı, bu talepleri şöyle sıraladı:
“Şehit anne ve babalarının bağlanan maaş seviyesi her biri için minimum asgari ücret seviyesine yükseltilerek bu seviye asgari olarak baz alınmalıdır. Malul ve gazilerimize bağlanan maluliyet maaşlarında erime giderilmelidir. Ek ödemelerdeki erime giderilmelidir. Devlet Övünç Madalyası verilen şehit yakını ve malül gazilere madalya maaşı veril-melidir. Emekli Sandığı Kanunu’nun ek maddesinin kapsamı genişletilmelidir. Bakıma muhtaç gazilerimizin bakıçı ihtiyacını karşılamak için bakıcçı parasının net asgari ücretin 2 katına çıkarılması gerekmektedir. Harp ve vazife malüllerinin protez kullanım sınırlamalarının kaldırılması gerekmektedir. Şehit anne, baba, eş, çocukları ile malül gazinin eş ve çocuklarından katkı payı alınmaması sağlanmalıdır. Terörle Mücadele Kanunu kamsamında işe yerleştirme hakkı 2’ye çıkarılmadır. Malül gazilerin iş kurmaları ve eğitim yapmaları için özel destek kredileriyle desteklenmeleri gerekmektedir. Kışa hazırlık ödeneği ve bayram ikramiyesi düzenlenmeli. 10 yıl olan kira bedeli, 15 yıla çıkarılmalı. Özürlü aracı kullanan malül gazilere ÖTV muafiyetindeki sınırlamalar kaldırılmalı. Malül gazileri, ücretsiz seyahat hakkından yararlanmalı. Şehit ve malül gazi çocuklarının vakıf üniversitelerinde burslu okutulmaları sağlanmalıdır.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti