Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şırdan Hangi Yöreye Aittir?

Osmanlı’dan günümüze uzanan Türk mutfağına özgü köklü bir yiyecektir şırdan. Sakatat yiyeceği olarak sınıflandırılan Şırdan hangi yöreye aittir? Son yıllarda lezzete ilgilinin giderek artması ile birçok büyükşehirde tüketilmeye başlandı. Peki, Şırdan hangi yöreye aittir? Detayları haberimizde…

Osmanlı’dan günümüze uzanan Türk

Sakatat olarak en çok tercih edilen yiyecekler arasında yer alan şırdan kuzunun şırdanından yapılmaktadır. Bulunduğu yöre de kuzu şırdanın yetersizliğinden dolayı farklı şehirlerdeki şırdan çiğ olarak temin edilmektedir. Yöresel lezzet olan şırdan neden bu kadar meşhur? Dış görünüşü ile dikkat çeken lezzet Şırdan hangi yöreye aittir?

ŞIRDAN HANGİ YÖREYE AİTTİR?

Şırdan dolması olarak adlandırılan yiyecek yani şırdan hayvanların midelerinin sonuncu ve dördüncü bölümü olarak temizlenir daha sonra içine baharat ve pirinç doldurularak salçalı su ile pişirilir. Şırdan sakatat yiyeceği olarak Türk mutfağının lezzetleri arasındadır. Genel olarak sıklıkla Adana’da yapılıp tüketilen Şırdan yiyeceği Adana ilinin yöresel yemeğidir. Şırdan yapımında kuzunun şırdanı sıklıkla kullanılmaktadır.  Adana yöresine ait olan adana kebap ve şalgam kadar şırdan bilinmeyen bir yiyecektir. Adana yöresine ait olan Şırdancılık bir ticaret yolu olarak geçmektedir. Şırdan yenilirken üzerine tuzlu kimyon ile pul biber atılmaktadır. Günümüzde artık Adana’da bulunan kuzu şırdanlarının yetmemesinden dolayı farklı şehirlerden kuzu şırdanı çiğ olarak getirilmektedir. Ayrıca Adana’da şırdan Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret alan lezzetler arasında yer almıştır.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti