Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sorunlar SP ile birlikte çözülür”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akpınar, AK Parti iktidarını eleştirirken, Türk Milleti’nin SP ile birlikte tüm sorunların üstesinden geleceğini belirtti

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, yaptığı açıklamada gündemi değerlendirdi.
“İKTİDARA TAVSİYEMİZ
İÇ MUHASEBE YAPMASI”
Erhan Akpınar, sabahtan akşama alın teri döken fakat emeğinin karşılığını alamayan milyonlarca çalışanın olduğunu belirtti. Akpınar, “Aynı zamanda hiç işi olmayan milyonlarca insanımız var. Diplomalı işsizler kervanına her yıl binlerce gencimiz ekleniyor ve bu milyonların sayısı her yıl artıyor. Binlerce insanımız, gencimiz hayatını yâd ellerde kazanmak için başka ülkelere gitme çabası içinde. Bunun yanında, istatistiklere bile girmeyen yeni bir sosyal sınıf doğuyor ülkemizde ev gençlerimiz. Ne eğitimde ne de istihdamda olan gençler. Böylece milletimizin milyarlarca maliyetle yetiştirdiği insan gücümüz heba olup gidiyor. Fakat yapılan kamuoyu araştırmalarına göre, halkımızın yüzde 90’lara varan büyük çoğunluğunun verilerine güvenmediği TÜİK, hafta başında yeni işsizlik rakamlarını açıkladı. TÜİK’e göre işsizlik oranı değişmedi yüzde 11,2. Ama değişen bir oran var: Genç işsizlik oranının yüzde 30’lara yükselmiş olması. Bağımsız kuruluşların açıklamaları bir yana; TÜİK’in rakamları, İŞKUR’un verileri ile bile çelişmektedir. Bir kez daha tekrar ediyoruz; iktidar artık kendisiyle, kendi kurumlarıyla bile çelişmektedir. İktidara kısa bir süreliğine de olsa ‘meditasyon’ yoluyla bir ‘iç muhasebe’ yapmasını tavsiye ediyoruz. İnzivaya çekilmesi ise daha idealidir. Sanırım bu hem kendileri hem de milletimiz için çok daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.” dedi.
“TÜİK VERİLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
“Aziz milletimizin içinde bulunduğu durumu TÜİK ile iktidara tekraren hatırlatmayı görev addediyoruz.” diyen Akpınar, “Halkımızın yüzde 70’i borcu olduğunu ve bunların yüzde 90’nın da bu borcu ödemekte güçlük çektiğini ifade etmektedir. Yüzde 70’i son bir yıl içinde geçim şartlarının kötüleştiğini belirtmekte, önümüzdeki günlerde bunun daha da kötüye gideceğini düşünmektedir. Yüzde 57’si gıda harcamalarını zorlukla karşıladığını, yüzde 14’lük bir kesim ise karşılayamadığını belirtmektedir. Yüzde 79’u ekonomideki mevcut durumu kötü olarak değerlendirmektedir. Yüzde 62’si ise son bir yılda fiyatların yüzde 100 veya daha fazla, yüzde 29’unun da yüzde 50 ve yüzde 100 arası arttığını ifade etmektedir. Yüzde 84 gibi büyük bir çoğunluğu da, Türkiye’nin ekonomik bir kriz içinde olduğunu düşünmektedir. Böyle bir ortamda; TÜİK’in açıkladığı rakamlar istatistikî veri olarak değil, hükümetin kullandığı algı üretme tekniklerinden biri olarak algılanmaktadır. Enflasyonu yüzde 30, işsizliği de yüzde 11,2 olarak açıklamak, eğer Türkiye’de gerçekleştirilen bir çalışma ise bu, metodik hatalar ve matematiksel sapmalar var demektir. Veya en önemlisi verilerin politik amaçlarla derlendiğini ve değerlendirildiğini hatıra getirir. Bunun başka bir izahı olmaz.” ifadelerini kullandı.
“ÜRETİMİ ÖNCELİKLİ POLİTİKA ENFLASYONU KONTROL ALTINA ALIR”
Erhan Akpınar, Türk Milleti’nin SP ile birlikte aklı, mantığı, vicdanı, bilimi ve hak ölçüsünü esas alan doğru bir ekonomik anlayışla problemlerin üstesinden gelebileceğini belirtti.
Akpınar şunları kaydetti: “Üretimi ve istihdamı önceleyen politikalarla, enflasyonu kontrol altına alabiliriz. Bir ‘hak ölçüsü’ olan paranın değerini koruyarak hayat pahalılığına son verebiliriz. İnsan kaynağımız başta olmak üzere; ülkemizin tüm imkân, kaynak ve potansiyelini doğru ve verimli kullanabilir, içine sürüklendiğimiz borç ve faiz batağından insanımızı ve ülkemizi kurtarabiliriz. Sadece siyasal sadakati değil, gerçek anlamda ehliyet ve liyakatı gözeterek, adalete ve hukuka olan güven duygusunu yeniden tesis edebiliriz. Tek akılla değil, ortak akılla hareket edersek, tüm problemlerimizin üstesinden gelebiliriz. Yanlışların üzerini algıyla ‘nasıl örteriz’ merkezli değil, problemlerimizi ‘nasıl çözeriz’ merkezli yeni bir yönetim anlayışını yerleştirebiliriz. SP bu göreve taliptir. Bu görevi tam bir sorumluluk duygusuyla yerine getirmeye ve içinde debelendiğimiz problemleri çözmeye hazırdır. Geçmişte ne zaman elimize iktidar imkânı geçtiyse, Milli Görüş olarak başarılı olduk. Bugün de Allah’ın izniyle bu başarıyı elde ederiz. Ülkemizi bu girdaptan çıkarır, insanımızın derdine derman oluruz. Sıkıntılarını giderecek hamleleri gerçekleştiririz.
“SANAT ÇİRKEFLİK DEĞİL
RUH GÜZELLİĞİDİR”
Erhan Akpınar sözlerini şöyle tamamladı: “Müslümanlar sanat anlayışını yeryüzünün, bütün canlılarına ve eşref-i mahlûkat olan insanoğlunun yaratılışına bakarak belirlerler. Çünkü en büyük sanat Allah’ın (C.c) sanatıdır. Hz. Âdem babamız ve Hz. Havva annemiz bu mükemmel sanatın ilk örnekleridir. Allah (C.C) bir ayet-i kerimesinde ‘Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti.’ buyurarak Hz. Âdem’in ilminin bizzat kendisi tarafından verildiğini buyurmuştur. Âdem ve Havva hakkında söylenen her türlü nahoş sözler ancak hayvanlardan daha aşağı olan şeytanların harcıdır. Çünkü Şeytan Âdem’de olan o ilmi kıskanarak kibirlendi ve ona secde etmeyip kovulan şeytan oldu. Onun için Onların gözleri var görmez, kulakları var işitmez, kalpleri var kavramaz. Bu toprakların bin yıllık sanat anlayışı ve sanatçısı İslam’ın ışığıyla aydınlanmıştır. Bunun dışındakiler işgalci Siyonist-Haçlı zihniyetinin içimize bıraktığı tortulardır ve kültür emperyalizminin figüranlarıdır. SP olarak bu işgalci zihniyeti ve içimizdeki temsilcilerini şiddetle kınıyor ve sanat diye dine ve insanlığa karşı yapılan bu densizliklere karşı hukuki olarak gerekenlerin yapılmasını temenni ediyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti