Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tası-tarağı alıp gideceğiz” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Tası-tarağı alıp gideceğiz"

Soluk’tan Karayolları arazisi
yorumu:
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Afyonkarahisar’daki 31’inci Karayolları Şube Şefliği’nin arazisinin başka bir yere taşınacağını açıkladı. Soluk, seçimlerden önce Ulaştırma Bakanı göreviyle Afyonkarahisar’a geldiğinde taşınma şartını “altyapının Belediye tarafından karşılanması” şartına bağlamıştı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Korel Termal Otel’de yapılan “Afyonkarahisar’ın Ulaşım Sorunları” toplantısında Afyonkarahisarlıların uzun zamandır beklediği müjdeyi verdi. Karayolları 31’inci Şube Şefliği’nin şehrin ortasında kaldığını belirten Soluk, “Şehrin ortasında bir şube şefliğimiz var. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla biz burayı ’emriniz olur’ diyerek terk ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın herhalde imarla ilgili bir çalışması var. Onu düzenlediğinde biz orayı Hazine’ye veri-yoruz. Daha önce bizim oradaki yapılarımızı “Belediye Başkanımız yapsın’ diye düşünürken, Sayın Bakanım, ‘İşinize bakın, belediye bir şey yapamaz’ dedi. Biz de ’emriniz olur’ dedik, tası tarağı alıp gideceğiz Sayın Bakanım” ifadelerini kullandı.
“Mevcut altyapı yapılırsa…” demişti
Soluk, 12 Haziran 2011’deki genel seçimlerden önce Afyonkarahisar’ı Ulaştırma Bakanı sıfatıyla ziyaret etmiş ve sorulan bir soru üzerine “Takas olabilir mi? Nihayetinde bir ticarettir, pazarlıktır. Takas yaparız, ancak bize tahsis edilecek hazine arazisi üzerinde mevcut bulunduğumuz konumdaki yapıları yapıp altyapısıyla birlikte bize teslim etmek kaydıyla böyle bir takasa gidilebilir” demişti.
Yatırım boyutu ciddi rakamlara ulaştı
Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Afyonkarahisar’daki yatırım miktarının da önemli bir boyuta eriştiğini bildirdi. Soluk, şöyle konuştu:
“Bizim Afyonkarahisar’da il sınırları içinde Ulaştırma Bakanlığı olarak 1.6 milyar lira yatırımımız var. 1994’ten 2003’e kadar karayollarında Afyonkarahisar il sınırlarına yapılan toplam yatırım 265 milyon, 1 Ocak 2003’ten 2012’ye kadar karayollarının yaptığı rakam 1 milyar 105 milyon. Sadece 2010 yılında harcadığımız rakam 312 milyon liradır. Önceki 9 senenin toplamının bir buçuk katı daha çok yatırım yapmışız.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti