Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Teknoloji, yüksek öğretimi temelden sarstı”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Teknoloji, yüksek öğretimi temelden sarstı”

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, “Bilişim teknolojisinde meydana gelen gelişmeler yüksek öğretim alanını temelden sarstı” dedi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yapı Kulübü tarafından Yükseköğretim ve Yeni Gelişmeler konulu konferans düzenlendi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusu Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay konuşmacı olarak katıldı.
Konferansın başında üniversitenin tanımını yapan Günay, üniversitenin bilgi için var olan bir kurum olduğunu belirtti. Bilişim teknolojisinin gün geçtikçe geliştiğine dikkat çeken Günay, “2000’li yılların başında özellikle bilişim teknolojisinde meydana gelen gelişmeler bütün alanlarda olduğu gibi yüksek öğretim alanını da temelden sarstı.
Bu gelişmeler yüzünden küreselleşme ortaya çıktı. Buna paralel olarak ta rekabet daha çok önem kazandı. Teknoloji, küreselleşme ve rekabete batı kültüründe kutsal olmayan üç kuvvet denilmektedir. Çünkü bu üç faktör bütün alanları etkilemekte ve değiştirmektedir. Bu yüksek öğretim alanında da meydana gelmektedir. Gerçek dünyanın yerini sanal bir dünya aldı. Artık gerçek dünyada yerine getirmeye çalışacağınız bir çok işlemi sanal dünyada kolaylıkla bilgisayar ortamından gerçekleştirebiliyoruz. Bu bakımdan yüksek öğretimde de bu sonuçlar görülmektedir” dedi.
Üniversitelerin önemi arttı
Bilgi tabanlı toplum, bilgi tabanlı ekonomi denilen yeni bir dönemden söz edildiğini ifade eden Günay, “Dolayısıyla bilgi ön plana çıkınca bilginin üretildiği ve öğretildiği merkezler olan üniversitelerin önemi daha çok arttı. Yüksek öğretime olan talep 1980’lerden sonra özellikle çok yükseldi ve 2000’li yıllarda daha da hızla talep arttı. Çünkü bilgi, ekonominin stratejik bir sermayesi haline geldi. Yüksek öğretime olan bu beklenmedik ve tarihte görülmedik talep nedeniyle çok sayıda problem ortaya çıktı” diye konuştu. Günay’ın konuşması yaklaşık bir saat sürdü.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti