Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Termal tatil köyleri yapalım” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Termal tatil köyleri yapalım"

Ömer Termal Tatil Köyü İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, 5 yıldızlı termal oteller yerine termal tatil köyleri ile Afyonkarahisar’ın daha çok ilerleme kaydedeceğini belirtti

Ömer Termal Tatil Köyü İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, turizmle ilgili yeni bir öneriyi gündeme getirdi. Ayyıldız, “Termal ve sağlık turiziminde önemli bir marka olmak için, 5 yıldızlı termal otel yatırımlarının yerine, termal sağlık turizmi tatil köyleri olarak planlanması gerekir. Yapılacak tesislerde termal otel, kaplıca, kür merkezi ayrı ayrı planlanmalı, çok katlı yapılardan kaçınılmalı, en fazla 2 yada 3 kat olarak yapılmalı. Termal otel bölümünde konaklama, toplantı salonları, restourant, aquapark eğlence merkezi, tenis sahaları, mini golf alanları, spor aktiviteleri için özel alanlar olmalı. Kaplıca ve kürmerkezi ayrı alanda planlanıp bu bölümde tanı, balneoterapi, hidroterapi, parafin, çamur banyoları, kineziterapi, masaj uygulamaları, iş uğraşı tedavisi, günübirlik özel aile banyoları yapılmalı, sağlık ekibinde fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı, fizyoterapist, masör, masöz, hemşireler, hidroterapi teknikerleri,fizik tedavi teknikerleri, laborant, diyetisyen, röntgen teknikerinden oluşan sağlık personeli bulundurulmalı” diye konuştu.
DAHA İYİ EĞİTİM ŞART
Ayyıldız, şöyle devam etti:
“Geniş yeşil, ağaçlık alanlarda yurt içinde ve yurt dışından gelen misafirlerin dinlenmeleri ve güneşlenmeleri için özel alanlar tanzim edilmeli, yürüyüş yolları yapılmalı, ilimizin tarihi ve doğal güzellikleri gezdirilmesi için turlar düzenlenmeli. Termal sağlık turizmi tatil köylerinde konaklama ve tedavi üniteleri mutlaka aynı alanlarda yapılmalı, sağlık personeli ve diğer hizmet personeli için yatırımcılar mutlaka hizmet içi eğitim yapılabilmesi için kendi akademilerini kurmaları ve tesislerinde çalışacak personeli hizmet öncesi eğitime tabi tutup, daha iyi hizmet vermeleri için eğitim almalarını sağlamaları gerekir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti