Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

THK’ya bağışlanan deri oranında artış oldu

Bu haberin fotoğrafı yok
THK'ya bağışlanan deri oranında artış oldu

Türk Hava Kurumu Afyonkarahisar Şubesi’nin Kurban Bayramı’nda topladığı deri oranında geçen yıla göre artış oldu. THK Afyonkarahisar Şubesi, bu yılki Kurban Bayramı’nda 35 araç ve 100 personelle çalıştı

Türk Hava Kurumu Afyonkarahisar Şubesi, Kurban Bayramı’nı başarılı bir şekilde tamamladı. THK Afyonkarahisar Şubesi tarafından toplanan küçükbaş kurban derisi sayısında yüzde 30’luk bir artış gözlenirken büyükbaş hayvan deresi oranı ise geçen yılı yakaladı.
Türk Hava Kurumu Afyonkarahisar Şube Başkanı Zafer Gaser, bu yıl Kurban Bayramı’nda 35 araç ve 100 personelle çalıştıklarını belirterek “Afyonkarahisar halkı da deriler konusunda duyarlı davrandı. Geçen seneye göre derilerini kendi getirenlerin ya da bizi telefonla arayarak deri bağışlayanların sayısında neredeyse 10 kat artış gözlendi” dedi.
Bağış, makbuzla kabul ediliyor
Bağışların makbuz karşılığı olduğuna dikkat çeken Gaser, “Bazı vatandaşlarımız bizi aradı. Bazı derneklerin makbuz olmadan bağış istediklerini aktardı. Biz de bütün bağışların makbuz karşılığında alındığını bildirdik. Bunun üzerine vatandaşlar ‘O zaman derimizi size bağışlıyoruz. Bağışımızın nereye gittiğini bilmek istiyoruz’ dediler” diye konuştu.
Yüzde 40 pay ile önemli işler yapılıyor
Gaser, derilerden elde edilen gelirlerin yalnızca yüzde 40’ının Türk Hava Kurumu tarafından kullanıldığına dikkat çekti ve şöyle devam etti:
“Kurban Bayramı’nda toplanan derilerin yüzde 50’si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na , yüzde 4’ü Kızılay’a, yüzde 3’ü Diyanet Vakfı’na ve yüzde 3’ü Çocuk Esirgeme Kurumu’na gönderiliyor. Biz, bu yüzde 40’lık bölümle bile çok başarılı işlere imza atıyoruz. Bugüne kadar THK, yaklaşık 2 bin 490 orman yangınına müdahale ederek söndürülmesini sağlamıştır. Bu müdahaleler sırasında 6 THK pilotu şehit olmuş, 8 uçakta kullanılmayacak duruma gelmiştir. Orman yangınlarına daha kısa sürede müdahale edilmesi amacıyla 2007 yılında orman yangını uçak alım kampanyası başlatılarak kampanyadan elde edilen gelir ve kurum öz kaynaklarından 2009 yılında 5 adet, 2010 yılında ise 2 adet olmak üzere toplam 7 adet CL-215 uçak alımı yapılmış ve orman yangınlarının daha kısa sürede söndürülmesi sağlanmıştır. Böylece Türkiye’nin bu konudaki dışa bağımlılığı da engellenmiştir. Ayrıca THK, gençlere ücretsiz olarak planör, paraşüt, yelken kanat, yamaçparaşütü ile model uçak kursları veriyor, Türk Hava Yollarına ve Sivil Havacılık sektörüne pilot yetiştiriyor, Türk Silahlı Kuvvetlerine paraşüt ve planör uçuş eğitim desteği veriyor, hasta, yaralı ve organ nakli için süratli hava ulaştırma desteği sağlıyor, şubelerinde ve okullarda havacılık kolları, Genç Kanatlar ve Yavru Kanatlar üniteleri kurarak gençlere havacılığı sevdiriyor, onları havacılık konularında bilgilendiriyor.”
Her zaman bağış yapılabilir2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde kurban derilerini toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu’na verildiğini hatırlatan Gaser, THK’ya bağış yapmak isteyen vatandaşların, yılın 365 günü kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti