Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TMO’dan ALKASAN’a ek derslik – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
TMO'dan ALKASAN'a ek derslik

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde bulunan Alkaloidleri Fabrikası içerisinde bulunan ALKASAN Ortaokuluna Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan ilave 2 dersliğin açılışı Vali İrfan Balkanlıoğlu ve il protokolü tarafından gerçekleştirildi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halkoyunu gösterileriyle başlayan açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Toprak Mahsulleri Genel Müdür Yardımcısı Uğur Erkaymaz, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müjdat Karagöz, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Ekici, Bolvadin ilçesi protokolü, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldılar.
Açılış töreninde kouşan Okul Müdürü Ülkü Özsoy açılacak olan derslikler katılımcıları bilgilendirdi. Programda konuşan Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan ise açılacak olan ek dersliğin Bolvadin’e, İlimize, milletimize ve vatanımıza hayırlı olsun temennisinde bulundu. Toprak Mahsulleri Genel Müdür Yardımcısı Uğur Erkaymaz’da ek 2 dersliğin tamamının kurumu tarafından karşılandığını ve bununda kendileri için sevindirici olduğunu ifade etti.
“TMO’NUN AFYON İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK”
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından birisi olduğunun altını çizen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Binlerce, hatta on binlerce çiftçinin ve ailesini ilgilendiren tarımımızın ve çiftçimizin regülatörü konumunda bir kuruluş. Bu sayede spakülatörler buğdayı stoklayıp yüksek fiyattan satamıyor ve bunun gibi durumları önleyici bir kuruluş. Ancak Afyonkarahisar için daha fazla önemi var. Malum haşhaşın bol olduğu bir iliz. Afyonkarahisar merkez ve çevresindeki haşhaş üreticileri için büyük bir önemi olan Afyon Alkaloidleri Fabrikası’nın Bolvadin’de olması bizim için büyük bir şans. Fabrika kurulurken yerini Bölge halkının büyük bir fedakarlık örneği göstererek bir kuruş para almadan meccani olarak Toprak Mahsulleri Ofisine hibe ettiklerini öğrendim. Bu olay her türlü takdire şayan bir harekettir. Demek ki Afyonkarahisar’ın en hayırsever ilçesi Bolvadin’dir. Çünkü birçok hayır amaçlı okul yapanlar, hayır, hasenat yapanları gören diğer bölgelerimizin de örnek almasını diliyor ve bu yardım ve hayır çabalarından dolayı da Bolvadin halkıyla gurur duyuyorum. Bolvadin’de şuanda açacağımız derslikler gibi daha birçok eserin temelinin attık ve açılışını yaptık. Bundan dolayı tekrar tekrar Bolvadin halkına teşekkür ediyorum” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZ EKMEĞİ
AĞAÇTA YETİŞİYOR SANIYORLAR”
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin halktan aldığını halka veren bir kuruluş olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Onların yaptığı bu eserde çok güzel. Ayrıca ekmek israfını önlemek için yaptığı çalışma kapsamında güzel adımlar atmaları dikkatimizi çekiyor. Bu uğurda da Valilik olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konuda da maalesef kalkınıp geliştikçe bazı değerlerimizde aşınıyor. Şimdi çocuklarımız çiftçilikten, tarımdan, zahmetten ve emekten habersiz yetişiyorlar. Ekmeği ağaçta yetişiyor zannediyorlar. Ekmek yapımındaki zahmeti, emeği bilen bizim gibi insanlar ve ecdadımız yerde bir ekmek kırıntısı gördüklerinde ekmeği alır, aynı Kuran-ı Kerime gösterilen saygı gibi saygı gösterirlerdi. Ekmeğe basılmaz ve hatta ekmeğe saygı göstermeyenlerinin iyi durumda olmayacağı ki doğrudur. Ama günümüzde ihtiyacımızdan çok ekmek alıyoruz. Biraz ekmeğin kalitesi de azalıyor tabi, bundan dolayı da aldığımız ekmeklerin birçoğu da çöpe gidiyor. Yapılan bu israfla birçok eserin yapılacağı, aç insanların vebali ve ekonomik bir kayıpların olabileceğini unutmayalım. Ekmeğe hürmet Din’e yapılan hürmettir. Ecdadımızda sürekli bu yönde hareket ederek en doğrusunu yapmışlar. Bizlerde onlar gibi ekmek israfların�� önleyelim” diye konuştu.
“EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇ NÜFUS”
Yapılan hayırların en büyüğü insana yapılan yardım olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “İnsana yapılan hayırların en büyüğü de eğitime yapılan yardımlardır. Çocuklarımızın en iyi yerlerde, en iyi imkanlarda yetiştirilmesi vatanımıza en büyük kazançtır. Türkiye’yi büyütecek çok fazla yer altı zenginliklerimiz yok. Bu yüzden bizim en büyük zenginliğimiz genç nüfusumuzdur. Bunların sayesinde Türkiye saygın yere geldi. Geçmişte ihracatımız çok azdı, bugünse ihracatımız 153 milyarı geçti. 100 milyar dolar üzerinde merkez bankasında stoklarımız var. Hem de tüm iç ve dış borçlarımızın nerdeyse tamamı ödendi ve bugün İMF’ye borç verecek duruma geldik. Bunlar yetişmiş kişilerce ve yönetimdeki istikrarla oldu. İş adamlarımızda uluslararası pazarda yerlerini aldılar. Bugün Avrupa bile krizle boğuşurken Türkiye çok şükür iyi durumdadır” şeklinde konuştu.
“ESKİDEN KİTAP
BULMAKTA ZORLUK YAŞANIRDI”
Vali Balkanlıoğlu konuşmasının devamında, “Sonuç olarak bu okullar ve eğitim çok önemli. Şimdi bu binalar taş yığınları gibi görünüyor, ama içerisinde yarının büyükleri ve geleceği yetişiyor. Okullarımız artık şimdi çok daha güzel, önceleri kitap bulmakta zorlanırken, şimdi akıllı tahtalarda ve tablet bilgisayarlarla eğitim veriliyor. Bunlarda insanların çalışmaları sayesinde olmuştur. Bu anlamda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin hem ekmek kampanyasından ve eğitime olan yardımlarından dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının sonrasında Vali Balkanlıoğlu’nun yapılan dersliklerdeki katkılarından dolayı Toprak Mahsulleri Genel Müdür Yardımcısı Uğur Erkaymaz’a plaket vermesinin ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ve il protokolü tarafından dersliklerin açılışı gerçekleştirildi. Vali İrfan Balkanlıoğlu okulda incelemelerde bulunurken anasınıfı öğrencileriyle de sohbet etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti