Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Törenler kusursuz olmalı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Törenler kusursuz olmalı

Afyonkarahisar’da 25-30 Ağustos 2012 tarihlerinde kutlanacak Zafer Haftası’nın 90. yıldönümü kutlama programı Vali Vekili Akgün Corav’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda görüşüldü

ZAFER KUTLAMA
PROGRAMI GÖRÜŞÜLDÜ
Vali Vekili Akgün Corav, toplantının açılışını yaptı. Ağustos ayında Zafer Haftası’nın Afyonkarahisar’da özel olarak kutlandığının bilindiğini belirten Corav, törenlerin geniş çerçevede değerlendirilip, ilçelerde ve beldelerde 5 gün süren bir programla kutlandığını hatırlattı. Zafer Haftası kutlama törenlerinin kusursuz olması ve hak ettiği şekilde yapılabilmesi için geniş katılımlı komisyonda ilk adımın atılması gerektiğini dile getiren Vali Vekili Akgün Corav; “Bu toplantıda komisyon olarak geçen yılki faaliyetlerin değerlendirilmesi için biraraya geldik. Bu arada önümüzdeki Ağustos ayında yapacaklarımızı da yine gündemimizi teşkil edecektir. Ben tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Geçen yılki kutlamalarda ben yoktum. Kamuoyunda te-levizyon kanalları aracılığıyla Afyonkarahisar’daki zafer kutlamalarının ihtişamlı olduğunu takip ediyorduk. Daha önce şehirde bir zafer bayramında bulunmadık. Aldığımız program ve edindiğimiz bilgilere göre 25 Ağustos’ta başlayacak olan tören 30 Ağustos’ta sona erecek. Şuhut’ta başlayan pogram; Kocatepe’de, merkezde ve Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde tamamlanacak bir süreçtir. Bunları gün gün görüşüp geçen yıl eksik varsa bunları değerlendirip peşin sıra gerekenleri planlayalım.” dedi.
GEÇEN YIL HATIRLATILDI
İkmal ve Garnizon Komutanlığını temsilen toplantıya katılan Yarbay Levent Erol, bugüne kadar yapılan Zafer Haftası kutlamalarında ara yıllarda normal, 5 yılda bir daha görkemli olarak kutlanması gündeme gelip yönetmeliğin bu şekilde çıktığını bildirdi. Yönetmelik dışında bu yıl büyük Zaferin 90. yıldönümünün kutlanacağını kaydeden Yarbay Erol; “Zaferin 90. yıldönümünün nasıl daha görkemli kutlanabileceğine burada hep birlikte karar verilecek. Geçen yıl ara yıldı. 25 Ağustos’ta Şuhut’ta stadyumda başladık. Bu törenlere müteakip uğurlama noktasında havai fişek gösterisi ve sunum oldu, ardından yürüyüş icra edildi. Daha sonra Kocatepe’de sabaha karşı üniversitemizin hazırlamış olduğu programla 25 Ağustos programı sonuçlandırıldı. Yol üzerinde Şuhut Avcılar Derneği’nin, Belediye Başkanlığı ve İkmal Komutanlığı’nın çeşitli ikramları oldu. 26 Ağustos’ta ise program Kocatepe’den başladı. Taaruzun anlatılması akabinde aşağıda kalan Bayburtlu Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliğini ziyaret icra edildi. Çelenk sunumu yapılmadı. Müteakiben bir şehitlik ziyareti ile 26 Ağustos programıda sonuçlandı. Geçen sene o gün Türk Yıldızları’nın gösterisi vardı. 27 Ağustos’ta Utku Anıtı’nda yapılan ilk törene müteakip Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı ziyaret akabinde Albay Reşat Çiğiltepe şehitliğinde tören yapıldı. Afyon’un kurtuluş programı şehir merkezinde icra edildi. 28 Ağustos’ta Hava Şehitliği ve Anıtkaya Şehitliğinde törenler yapıldı. Öğleden sonrası boş geçti. 29 Ağustos’ta İscehisar şehitliğinde tören icra edildi. 30 Ağustos’ta Kütahya’nın sorumluluğunda icra edilen Zafertepe’de törenlerimizi icra ettik.”
THK’DAN ZAFERE
ÖZEL AKSİYON BEKLENİYOR
Programda 28-29 Ağustos günlerinde öğleden sonraların boş gözüktüğünü söyleyen Yarbay Levent Erol, bunların dışında sergi, konser faaliyetlerinin icra edildiğini dile getirdi. Yarbay Erol, geçen yıllardan alınan derslerle 90. yıldönümü kutlamaları için neler yapılabileceği yönünde herkesin teklif sunabileceğini söyledi.
Yarbay Levent Erol, THK’nın 2007 yılındaki Zafer kutlamalarına katkı sunduğunu, bu yılda kurumdan güzel bir katkı beklendiğini ifade etti. TKH Başkanı Zafer Gaser, kurumun Genel Başkanı ile görüşüp Kocatepe’ye paraşüt atlaması yapılabileceğini söyledi. Yarbay Erol, Kocatepe’de çift yönlü ters bir rüzgar olduğunu nokta atlayışının zor olabileceğini, yamaç paraşütünün değerlendirilebileceğini belirtti. Yarbay Levent Erol, THK balonunun 90. yıldönümüne özel istenebileceğini, stadyumda halkın 25-30 Ağustos tarihlerinde ücretsiz balonla gezdirilebileceğine dikkat çekti. Erol, bu yıl Türk Yıldızları yerine “Solo Türk”ün gösteri yapacağın�� bildirdi. Yarbay Levent Erol, Hava Meydan Komutanlığı’nda tek bir F16’dan oluşan Solo Türk’ün semada gösteri yapacağını kaydetti. Ünlü futbolcuların Zafer programına katılarak organize edilecek bir maça vatandaş ilgisinin yoğun olabileceği belirtildi. AGD’yi temsilen toplantıya katılan Gökhan Tel, Zafer Haftası programının tanıtımında medya organlarının üzerine düşeni yapması noktasında gerekenin sağlanacağını açıkladı.
İLGİLİ KURUM
TEMSİLCİLERİ KATILDI
Toplantıya; Vali Vekili Akgün Corav, İkmal ve Garnizon Komutanlığını temsilen Yarbay Levent Erol, Belediye Başkanlığını temsilen Gökhan Güzeltaş, AKÜ Rektörlüğünü temsilen Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, İl Özel İdaresini temsilen İbrahim Okumuş, Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır, İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, Şuhut Belediye Başkanlığı temsilcisi İlyas Davultaş, İl Jandarma Komutanlığı temsilcisi Binbaşı Handan Taşçı, İl Emniyet Müdürlüğü temsilcisi Abdürrezzak Avcı, İl Müftülüğü temsilcisi Nurettin Tutaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi Ayşe Güner, İl Kültür Turizm Müdürlüğü temsilcisi Kazım Çengelci, Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü temsilcisi Mine Durmuş, İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi Dr. Hamza Göyün, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcisi İsmail Kılınç, Osmangazi EDAŞ İl Müdürlüğü temsilcisi Hasan Aydoğmuş, ATSO temsilcisi Süleyman Uğur Ünsoy, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, AGC temsilcisi Ahmet Sarlık, ADD Başkanı Cavit Göktepe, ÇYDD temsilcisi Muazzez Özcan, AGD temsilcisi Gökhan Tel, THK Başkanı Zafer Gaser katıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti