Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk kadın çalıştayı bugün yapılacak

“Bacıyan-ı Rum Teşkilatından Günümüze

“Bacıyan-ı Rum Teşkilatından Günümüze Türk Kadını” başlıklı çalıştayda bugün kadın sorunları masaya yatırılacak

 

BİLGEDER, Türk Ocakları Afyonkarahisar Şubesi işbirliğiyle “Bacıyan-ı Rum Teşkilatından Günümüze Türk Kadını” başlıklı çalıştay bugün düzenlenecek. Çalıştay programı bugün sabah saat 10.00’da Marble Çakmak Otel’de başlayacak.
ORTAK BİR KADIN ÇALIŞTAYI DÜZENLENİYOR”
UNESCO’nun 2021 yılını “Hacı Bektaş-ı Veli” yılı ilan etmesiyle birlikte bu temaya özel etkinlikler devam ediyor. Hacı Bektaş-ı Veli’nin manevi kızı ve Ahi Evran’ın eşi olan Fatma Bacı’nın kurduğu “Bacıyan-ı Rum Teşkilatı”nın, Anadolu’nun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında önemli katkıları bulunuyor. Tüm bunları göz önüne alan BİLGEDER ve Türk Ocakları Afyonkarahisar Şubesi ortaklığında Türk toplumuna örnek teşkil eden Fatma Bacı ve Bacıyan-ı Rum Teşkilatı ile tarihsel bağ kurularak; günümüz kadınlarının yaşadığı sorunlara çözüm önerilerinin değerlendirileceği Çalıştay bugün yapılacak. Çalıştay programının açış konuşmasını BİLGEDER Başkanı Ferhan Çınar yapacak. Ardından Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. Dr. Yavuz Osman Birdane, Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kaya’nın katılımcılara hitap edecek.
AKADEMİSYENLER SUNUM YAPACAK
Çalıştayda; AKÜ’den Prof. Dr. Sadık Sarısaman, “Türkiye’de İlk Kadın Milletvekilleri” başlıklı bir sunum yapacak. İbn-i Haldun Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sefa Bulut, “İş Yaşamında Kadının Sorunları”, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’’nden Doç. Dr. Gülin Öztürk ve Ceylan Ertaş, “Cumhuriyet’in İlanından Sonra Yayımlanan İlk Kadın Dergisinin Günümüze Yansımaları” başlığında konuşacaklar. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cavid”, “Hacı ZeynelabidinTagiyev ve Azerbaycan’da Kadın Eğitimi”, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden Hilal Camcı “6284 Sayılı Kanuna İlişkin Uygulama Yönetmeliği Kapsamında ve KADES Uygulamasının Pozitif Yönleri ve Yetersizliği” konusunu anlatacak. Aynı üniversiteden Kübra Çürük “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet” başlığında sunum yapacak. İzmir Müstakil İş Kadınları Derneği Başkanı Nuray Akankan “Pandemide Kadının İş Hayatında Karşılaştığı Sorunlar” ve Ziraat Mühendisi Muhterem Özsoy Cilata “Türk Kadınının Girişimciliği- Üreticiliği” başlığında konuşacak.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti