Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye şehitlerine ağlıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Türkiye şehitlerine ağlıyor

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı.

Karakola yapılan baskından sonra başlatılan operasyonlarda 20 PKK’lı öldürüldü. Çatışma sonrası yaralanan askerler arasında ilimizden de P.Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu yer alıyor. Hasırcıoğlu’nun tedavisi Van’daki hastanede sürüyor

Saldırının 3 ayrı noktadan yapıldığı öğrenilirken çatışmanın halen devam ettiği belirtildi.
Hakkari Valiliği, Yüksekova Yeşiltaş Karakolu’na teröristlerce saldırı girişiminde bulunulduğunu, çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğunu, 16 askerin yaralandığını bildirdi.
Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’na, terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedilerek, “Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Milletimizin başı sağolsun” denildi.
Güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında gece başlayan çatışmada yaralanan çok sayıda asker de, ambulanslarla Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Güvenlik güçlerinin bölgede hava destekli operasyonlarının sürdüğü bildirildi.Dağlıca’da daha önce de terörist saldırı sonrası 12 asker şehit olmuş, 8 asker PKK tarafından kaçırılmıştı.
Bu arada Hakkari’in Yüksekova ilçesinde teröristlerce Yeşiltaş Karakolu’na yapılan saldırıdan sonra devam eden operasyonlarda, 10 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20’ye yükselmiş oldu. Yüksekova ve Şemdinli bölgesinde iki ayrı koldan yürütülen operasyona 4 bin asker katıldı. Operasyonlar sırasında 3 asker daha yaralandı. Saldırıda yaralanan 16 askerle birilkte yaralı asker sayısı 19 oldu.
ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Saldırıda şehit düşen askerlerin isimleri şöyle: Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, Piyade Onbaşı Cahit Kılıç, Piyade Onbaşı İsa Sayın, Piyade Er Umut Bulut, Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu, Piyade Er Mustafa Türkmen, Piyade Er Yaşar Doymuş, Ulaştırma Er Samet Bütün. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti