Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de En Çok Altın Nerede Bulunur?

Eski çağlardan bu yana insanlar arasında oldukça değerli olan ve değerini hiç kaybetmeyen bir maden olan altın, aynı zamanda da oldukça iyi bir yatırım aracı. Peki Türkiye’de en çok altın nerede bulunur?

Eski çağlardan bu yana

Dünyada bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de bazı illerde altın rezervleri bulunmaktadır. Eski çağlardan bu yana insanlar arasında oldukça kıymetli olan ve ilk olarak alışveriş aracı sonrasında da yatırım amacıyla kullanılan altın insanları kendine çekmeye devam ediyor.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK ALTIN NEREDE BULUNUR?

Vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında ise Türkiye’de nerelerde altın çıkarıldığı konusu yer alıyor. Türkiye’de Artvin ili Hot ilçesi, Balıkesir ili Çoraklık, Kubaşlar, Kızıltepe ve İvrindi ilçeleri, Çanakkale ili Lapseki, Kirazlı, Küçükdere, Madendağ ve Akbaba ilçeleri, Eskişehir ili Kaymaz, Sivrihisar, Midi ve Mescitli ilçeleri, İzmir ili Ovacık, Efemçukuru ve Seferihisar ilçeleri, Kayseri ili Kaş ve Öksüt, Manisa ili Sart ilçesi, Sivas ili Bakırtepe ilçesi, Uşak ili Kışladağ ilçesi, Ankara ili Gicik ilçesi, Hatay ili Kisecikköy-Akıllıçay ilçeleri, Erzincan, İzmir, Manisa, Gümüşhane, Niğde, Ordu, Konya ve Bilecik illerinde altın madenleri bulunuyor.

Uşak ilinde bulunan Kışladağ altın madeninin üretim miktarı 13 ton, Erzincan Çöpler altın madeninin üretim miktarı 6,5 ton, İzmir Efemçukuru Altın Madeninin üretim miktarı 4 ton olarak biliniyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti