Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye’de kimya gelişiyor” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Türkiye'de kimya gelişiyor"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Kimya Kulübü tarafından düzenlenen “Kimyacıların İş ve Çalışma Hayatına Dair Her şey” konulu söyleşi, ANS Kampüsü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonunda gerçekleştirildi

“GIDADAN GİYİME HER ALANDA
KİMYA KULLANILIR HALE GELDİ”
VESKİM Firması yetkililerinden Halil Kars ve Selim Genç’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşide, kimyacıların özel sektördeki sorunları ve kimya bölümü öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş imkanları ile ilgili bilgiler verilerek, öğrencilerin soruları yanıtlandı. Bu kapsamda Halil Kars konuşmasında, doğal kaynak açısından zengin olan Türkiye’nin kimya sektöründe önünün açık olduğunu, sanayinin hemen hemen her dalında kimyanın kullanıldığını belirterek, “Türkiye’de kimya gelişiyor ve daha da gelişecektir. Kimya alanında çok fazla alan ve araştırma yapan çok sayıda insan var. Gıdadan giyime kadar her alanda kimya kullanılır hale geldi. Bu noktada artık özel sektör kimya alanında kaliteli, kendini geliştirmiş insanları tercih etmektedir” dedi.
“TEORİK BİLGİLER UYGULAMAYA GEÇİRİLMELİ”
Selim Genç ise, öğrencilere alanlarıyla ilgili kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayarak, idealist olmaları, hedeflerini önceden belirleyerek o doğrultuda hareket etmeleri yönünde önerilerde bulundu. Genç konuşmasında, öğrencilere sevdikleri işi yapmalarını tavsiye ederek, öğrenim hayatlarında edindikleri teorik bilgileri mutlaka uygulamaları gerektiğinin altını çizdi. Genç, günümüzde kimyanın çok geniş sanayi sektörüne yayıldığını ifade ettiği konuşmasında, kimya mezunlarının ufku geniş bir bakış açısına sahip olmaları gerektiğinin söyledi. Genç, kimya alanında Türkiye’deki üniversiteler ile sanayiciler arasında dirsek temasının olmamasının önemli eksikliklerden biri olduğunu da sözlerine ekledi. Söyleşi, konuşmacıların öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti