Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tutulmaz’ın ilk halk günü toplantısı

Afyonkarahisar’ın yeni Valisi Mustafa
Tutulmaz’ın ilk halk günü toplantısı

Afyonkarahisar’ın yeni Valisi Mustafa Tutulmaz dün öğleden sonra Valilik Toplantı Salonu’nda ilimizdeki Halk Günü Toplantısına ilk kez başkanlık etti.
ÖNCE DİNLENECEK SONRA ÇÖZÜM ARANACAK
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, geçen yıldan itibaren halkla buluşma programı yapıldığını söyledi. Bundan sonraki süreçte Halk Günü Toplantısının her ay düzenleneceğini belirten Tutulmaz, “Benim işim olmadığımda ben geleceğim. Herhangi bir işim ya da programım olursa ilgili Vali Yardımcısı arkadaşımız öncelikle vatandaşlarımızın problemlerinin dinlenmesinde daha sonra çözüm yolu aranmasında yardımcı olmaya çalışacağız. Tabi problemler içinde bizim çözebileceklerimiz vardır. İlimizde ki kamu kurum ve kuruluşlarının katkısıyla çözülebilecek olan problemler vardır. Birde belki de mevzuat değişikliği gerektirecek talepler vardır. Ya da bizim dışımızda bakanlıkların katkılarıyla çözülebilecek talepler vardır. Bizler problemlerin bizimle ilgili olan bölümünü burada çözmeye çalışacağız” dedi.
DEVLETLE VATANDAŞ BİRARADA
Afyonkarahisar’da ki ilk Halk Günü Toplantısına bazı daire müdürlerini de çağırdığını belirten Vali Mustafa Tutulmaz, anında çözülebilecek sorunları anında çözüme kavuşturma niyetinde olduğunu kaydetti. Ayrıntılı çalışma gerektirenleri ilgili kurumun çalışma alanına bırakılacağını açıklayan Tutulmaz, “Dertlerimizin hepsini burada çözebilmemiz de mümkün değil. Ama en azından karşılıklı hasbihal eder, sohbet ederiz. Ona vesile olur. Devletle vatandaşımızın bu şekilde bir araya gelmesi sağlanmış olur” diye konuştu.
EMEKLİ ÖĞRETMEN YARDIM TALEP ETTİ
Emekli Öğretmen Türkan Yapkaç, Güner Fırıncı, Cevat Kurt söz aldı. Türkan Yapkaç, işsiz olan erkek kardeşi Metin Yapkaç ile birlikte yaşadığını emekli maaşı ile yeğenlerine yaptığı yardımların borcunu ödediğini maddi sıkıntı içinde bulunduğunu, emlak vergisini ödeyemediğini söyleyerek yardım talep etti. SYDV Müdürü Yaman Şenol vakfa Metin Yapkaç için başvuru yapıldığını Türkan Yapkaç’ın kardeşi ile birlikte yaşadığı, hane geliri doğrultusunda kendilerine yardımcı olamadıklarını açıkladı.
EMLAK VERGİSİ ÖDENECEK
Vali Mustafa Tutulmaz, Türkan Yapkaç’ın durumu ile ilgili incelemenin yapılacağını belirtti. Tutulmaz, Türkan Yapkaç’a 355 liralık emlak vergisinin 100 lirasının vakıf tarafından ödeneceğini, geriye kalan 255 lirasını da ödeme sözü verdi. Yakacak yardımı da talep eden Türkan Yapkaç’a Vali Tutulmaz bu yardımın sonbaharda yapıldığını, mevsim itibariyle hava sıcaklığının yüksek olduğunu hatırlattı. Yapkaç’ın Uydukent’te oturduğunu belirten Vali Yardımcısı Erhan Günay, Uydukentte sobalı ev bulunmadığına dikkat çekti. Türkan Yapkaç, her zaman toplantılara geleceğini dile getirdi.
DÖRT ANA MADDELİ
TALEP İLETİLDİ
Eşrefpaşa mahallesinde ikamet ettiğini belirten Emekli Cevat Kurt, Vali Mustafa Tutulmaz’a yeni görevinde başarılar diledi. Kurt, 15 Temmuz Demokrasi Bayramını kutladı. Halk Toplantılarının çare kapısı ve istişare meclisi olduğunu belirten Kurt, “Şahsımın dört ana madde de topladığım dilek ve temennilerimiz var. Sokaklardaki hoparlörlerin ses frekans düzenlenmesi, sahipsiz köpeklerin kontrol altına alınması, mahallemizdeki parkların denetlenmesi ve Ambaryolu mevkiindeki trafik sorunu çözümlenmesini talep ediyorum. Sokak düğünlerine yönelik de düzenleme bekliyoruz” diye konuştu.
Vali Mustafa Tutulmaz, sokak düğünlerinin geleneksel bir uygulama olduğunu belirterek ses frekansının ayarlanması ve saatleri konusunda bir çalışma yapılacağını kaydetti.
BÜYÜ DİYE
BİRŞEY OLMAZ
Güner Fırıncı isimli vatandaş, ayağından rahatsız olduğunu gittiği doktorun verdiği tedavinin iyi gelmediğini, ayağında büyü olduğunu belirterek yardım istedi. Vali Mustafa Tutulmaz, doktorun tedavi ve telkinlerinin uygulanmasını gerektiğini büyü gibi bir durumun da sözkonusu olamayacağını sözlerine ekledi. Toplantıda Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın yanı sıra; İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, İl Özel İdare Sekreteri Recep Oyur, SYDV Müdürü Yaman Şenol, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu’da hazır bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti