Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üç yatır ortasında petrol ümidi

Bu haberin fotoğrafı yok
Üç yatır ortasında petrol ümidi

Şuhut’un Kayabelen Beldesi’nde umutlu bir bekleyiş var.

Belde’de petrol araştırmaları yapıldı. 7-8 yıl önce bölgede petrol olabileceği kanısına varan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şirketi’nin beldede yaptığı son çalışmalar tamamlandı. Şimdi yetkililerin belirttiği 2010 Ekim ayı bekleniyor. Alt yapı çalışmalarının bitirildiği beldede sadece sondaj yapılacak. Kayabelen Belde Belediye Başkanı Selahattin Aydoğan, “Kayabelen Beldemizdeki umutlu bekleyiş olumlu olursa Beldemiz değil Türkiye kazançlı olur” dedi
Kayabelen Beldesi,’nde 7-8 yıl önce gerçekleştirilen araştırmalarda, basit sondajlarla patlatmalar yapılırken, yerin 2 kilometre altının patlamalarla fotoğrafları çekildi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Şirketi’nin yetkilileri, Burdur tarafında yapılan çalışmaların beldeyi işaret etmesinin ardından Ağustos ayında tekrar Kayabelen’e gelerek 15 dekarlık bir alanda çalışmalara başladı. Arazi sahipleri ricalarla satışı kabul etti. Veli Karatepe, Ayşe Çınar, Şerife Altıntaş, H. Hüseyin Ulutürk, Selahattin Karatepe, Turabi Karatepe ve Belediye’nin imar yolları ve park bahçe alanlarını TPAO yaklaşık 15 dekarlık araziye 600 Bin TL para vererek 49 yıllığına kira-ladı. Şirket yetkilileri kiralama işleminden sonra sondajda kullanmak için su aramaya başladı.
Kayabelen Belde Belediye Başkanı Selahattin Aydoğan ise yetkililere 3 seçenek sunduklarını belirterek, “Seçeneklerden biri firmanın kendi su kuyusunu oluşturmak, diğeri var olan ve içinde su bulunmayan göletimizden su çekilmesi, üçüncüsü ise 3 kilometre uzaklıktaki bana ait araziden su çekmekti” dedi. TPAO şirket yetkililerine gerektiği yerde yardımların yapıldığını belirten Başkan Aydoğan, “Yaptığımız yardımlarda ücret karşılığı kabul ediyor şirket yetkilileri. Kazılar için kepçe, su için itfaiye yardımlarımız oldu” dedi.
Başkan Aydoğan Belde’de duyulan efsanelerden bahsetti. Aydoğan, şöyle konuştu:
“Atalarımızın anlatığına göre, bizim Belde’de eski bir efsane var. Bu köyün çevresinde 3 tane yatır var. Türbelerin isimleri Hamza Şeyh Dede Türbesi, Beklice Türbesi ve Arap Dede Türbesi’dir. Bu türbelerin ortasında bir hazine olduğuna inanılır. Bu türbelerde yatan kişiler zamanın bilimadamları mı acaba. Halk bu türbelere yağmur duasına gider. Ayrıca Usancık denen bir bölge var. Orası için bu üç şahıs Usancık’ta 40 kuplu kazanım var demiş. Ayrıca Hamza Şeyh Dede Türbesine çocuğu olmayanlar ve idrar problemi olanlar gelir. Ayrıca Arap Dede Türbesi’nin bulunduğu tepede bulunan ağaçların kesilmesi ve kullanılması belde halkı tarafından iyi karşılanmaz. Çünkü oradan alınan ağaç ve ağaçtan elde edilenleri kullanan kötülüklerle karşılaşır denir. Bir rivayet daha var. Belde’de içersinde yapılan bina kazısında sıcak su çıkmış. Zamanın büyükleri kararlaştırıp sıcak suyun çıktığı yere civa dökmüşler. Suyun çıkmasını engelledikleri için, suyun onlara küstüğü ve Sandıklı’ya gittiği düşünülür.”
Kayabelen Belde Belediye Başkanı Selahattin Aydoğan, Hamza Şeyh Dede Türbesi için 19 senedir Belde halkı olarak, 5 senedir de ulusal olarak festival düzenlendiğini belirtti. Başkan Aydoğan son olarak, “Kayabelen Beldemizdeki umutlu bekleyiş olumlu olursa Beldemiz değil Türkiye kazançlı olur” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti