Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uğurlu 15 projesini daha açıkladı

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye
Uğurlu 15 projesini daha açıkladı

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Uğurlu, il başkanlığında yapılan basın toplantısı ile 15 projesini açıkladı. Daha önce de 9 proje açıklayan Uğurlu yaptığı ikinci basın toplantısıyla toplamda 24 proje açıklamış oldu. Açıkladığı projeleri özetle ana başlıklar halinde belirten Başkan Adayı Uğurlu, “Planlı ve programlı çalışacağız. İşi ehline vereceğiz, yolsuzluk ve israfa geçit veremeyeceğiz. Kamu malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. Partizanlık ve ayrımcılık yapmayacağız. Yerel ve kültürel değerli koruyup zenginleştireceğiz. İşimizi hızlı, doğru ve estetik biçimde yapacağız. Hesap verilebilir ve şeffaf olacağız. Halkımız ile bütünleşeceğiz, haksız rant sağlamayacağız, merhametli ve adil olacağız.” dedi.
“HALKIMIZIN YANINDAYIZ”
Su ücretlerinde indirim yapacaklarını belirten Başkan Adayı Uğurlu, su ücretlerinde yüzde 30 indirim yapacaklarını söyledi. Uğurlu, AFJET’e abone olanlardan alınan ilk peşinat ücretinin düşürülmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarınıda kaydetti.
TRAFİK, ULAŞIM VE OTOPARK PROJELERİNİ ANLATTI
Trafik, ulaşım ve otopark projelerini anlatan Başkan Adayı Uğurlu, “Afyonkarahisarımızda alt ve üst geçitler, köprülü kavşaklar, uygun güzergahlarda bisiklet yolları ve yeni kavşak düzenlemeleri yapılacağız. Trafik, ulaşım ve otopark sorunu uzmanlarında yardımıyla çözülecek. Katlı otoparklar yapılacak ve özel sektör de bu konuda teşvik edilecek. Ayrıca yeni inşaatların mümkün olanlarında otopark yapımı mecbur kılınacak.” ifadesini kullandı.
“ŞEHİR PLANLAMA VE İMAR ÇALIŞMALARI İLE HAKLAR KORUNACAK”
İmarda çarpık arsa planları yerine Ada Planlamasına ağırlık verileceğini söyleyen Başkan Adayı Uğurlu, “Şehrimizin ticaret ve sosyal gelişimine paralel olarak çağdaş mimariye uygun iş merkezleri yapımı özendirilecek. Ayrıca haklar korunacak ve adil davranılacak. İmar uygulamalarında hemşehrilerimizle işbirliği içinde olunacak, mülk sahipleri başta mülkiyet hakları olmak üzere kazanılmış hakları korunacak.” ifadelerine yer verdi.
“RANT MERKEZLİ DEĞİL, HAK MERKEZLİ DÖNÜŞÜM OLACAK”
Kentsel dönüşümde Afyonkarahisar’ın geleceği ve Afyonkarahisarlıların menfaatlerinin ön plana çıkacağını belirten Uğurlu, “Kar amaçlı değil, maliyetine dönüşüm ile kentsel dönüşümde çok katlı konutlar yapılmasının karşısındayız. Müteahhitti seçebileceğin dönüşüm ile vatandaşın tercihlerine değer vereceğiz. Hak sahipleri ada bazında bir araya gelerek kendi buldukları müteahhitle de dönüşünü gerçekleştirebilecekler. Net metrekareye net dönüşümde vatandaşımızın net metrekare üzerinden değerlendireceğiz. Bu haliyle metrekare kaybının önüne geçerek mağduriyeti önleyeceğiz.” şeklinde konuştu.
“ÜCRETSİZ TUVALETLER OLUŞTURACAĞIZ”
Çevre ve halk sağlığı projesinde yer alan “Yıldızlı İşletme Projesi” ve “Şehrin Muhtelif Yerlerinde Ücretsiz Tuvalet Hizmeti” hakkında bilgilendirme yapan Uğurlu, “Gıda üretimi ve satış noktalarının taşıdığı şartlar ve sunduğu ürün/hizmet kalitesine göre belediyemiz tarafından sertifikalandırma yapacağız.Bu sertifikayı almaya hak kazanan işletmelerin halka duyurulmasını sağlayacağız. Bu proje ile hem halkımıza temiz ve kaliteli gıdayı ulaştıracağız hem de hem de işletmelerin temiz ve kaliteli gıda üretimini teşvik edeceğiz. Başta şehrin merkezi yerleri ve Pazar yerleri olmak üzere birçok yerde temizliği konusunda kusursuz, ücretsiz tuvaletler oluşturacağız.” diye konuştu.
“EĞİTİM PROJELERİ İLE BİRÇOK İMKAN SAĞLAYACAĞIZ”
Eğitim projeleri ile öğrencilere ve çocuklara bir çok imkan sağlayacağını anlatan Uğurlu, “Kütüphane ve Dijital Kütüphane”, “Okullara Destek”, “Kreş” ve “Öğrencilere Burs Destek” projeleri hakkında bilgiler verdi. Uğurlu, “Tüm halkımızın istifade edebileceği kütüphane kuracağız. Belediyemiz bünyesinde online dijital kütüphane oluşturacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde okul bahçelerinin çok daha güzel ve eğitici hale getirilmesi için çalışmalar yapacağız. Belediyemiz kontrolünde kreş oluşturacağız. Bilgi evlerinde bu hizmeti düşük maliyetle halkımıza sunacağız. İlimizde veya il dışında eğitim gören öğrencilere burs desteği sağlanacak.” dedi.
“BELEDİYE’NİN REKLAMA İHTİYACI YOKTUR”
Ayrıca belediyenin ticari kuruluş olmadığı için reklama da ihtiyacı olmadığını söyleyen Uğurlu, “Biz iş başına geldiğimizde belediye yaptığı hizmetleri halka reklam yapmaktan vazgeçecek. Ticari kuruluş olmayan belediyenin reklama ihtiyacı yoktur. Bu giderimizi azaltıp bütçeyi üretime yönlendireceğiz. Kaynaklarımızda yapılan israfları önlediğimizde sağladığımız tasarruf ile gençlerimize, hanım kardeşlerimize iş ve meslek sahibi olmaları konusunda destek olacağız.” ifadesini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

 

“Diğerleri palyaçoya benzer”

 

“Yeniden Refah Partisi’nin bir koluyuz diyerek yola çıktılar. Bununla ilgili siz neler söylemek istersiniz” sorusuna cevap veren Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Uğurlu, “Yeniden Refah Partisi Erbakan Hocamızın oğlu Fatih Erbakan tarafından kuruldu. Fatih Erbakan’ı severiz. Biz tüm 80 milyon hepimiz kardeşiz diye yola çıkıyoruz. Erbakan hocamızın dili hep sevgi diliydi. Biz de o sevgi dilini devam ettiriyoruz. Erbakan hocamızın oğlu da sevdiğimiz saydığımız insanlardan birisidir. Yolu farklı bir yoldadır. Şuanda farklı bir parti kurdu şuanda onlar da biz Erbakan hocanın yolundayız diyorlar ama Erbakan hocanın kendi tabiriyle ‘Kim Saadet Partisi’nden başka bende milli görüşçüyüm derse palyaçonun kendisidir’ dedi. Biz de o görüşle bakıyoruz. Şuanda Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi’dir. Başka partilerde ‘bizde milli görüşçüyüz’ diyor ama diğerleri palyaçoya benzer.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti